Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Έναντι μισθώματος στα χέρια του δήμου Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

Έναντι μισθώματος στα χέρια του δήμου Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

0
loutra potamias2

Το ΕΤΑΔ συμφώνησε για 30ετή παραχώρηση. Δυνατότητα μίσθωσης από το δήμο σε ιδιώτη επενδυτή

Σε καλό δρόμο η ανέγερση των Σχολείων ( Μουσικού και Ειδικού) – Γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν την υπογραφή συμβολαίων στο κάμπινγκ Μυρωδάτου

Ο κύβος ερρίφθη για τα Λουτρά Ποταμιάς! Αποτελεί ειλημμένη απόφαση του ΕΤΑΔ πλέον να παραχωρήσει τα Λουτρά στον δήμο Αβδήρων για 30 χρόνια έναντι ενός συμβολικού μισθώματος. Έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του δήμου που ήταν πρώτο στην ατζέντα διεκδίκησης της νυν αλλά και της πρώην δημοτικής αρχής.

Στα χέρια του δήμου Αβδήρων τα Λουτρά Ποταμιάς

Από 40 κύματα πέρασε το ζήτημα της κυριότητας και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ιαματικών πηγών της Ποταμιάς. Υπενθυμίζουμε πως παλαιότερα ανήκαν στο ΤΑΙΠΕΔ και μάλιστα τα είχε προκηρύξει αλλά δεν προχώρησε η διαδικασία πώλησης. Στην συνέχεια πέρασαν στην κυριότητα του ΕΤΑΔ όπως και τα υπόλοιπα ακίνητα του δημοσίου (το ΤΑΙΠΕΔ κράτησε την κυριότητα 91 δημοσίων ακινήτων). Αρχικά η πρόθεση του δήμου ήταν να εξαγοράσει τα Λουτρά όμως από το ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκαν να μπουν στην διαδικασία να προκηρύξουν διεθνή διαγωνισμό για ποσά των 300.000 ευρώ όσα δηλαδή αξιολογούνται τα Λουτρά. Έκτοτε και με το ΕΤΑΔ και κατόπιν επίμονων κρούσεων του δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη προκρίθηκε η λύση της παραχώρησης στο δήμο με 30ετή σύμβαση. Υπενθυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα σε συνάντησή του στην Αθήνα με τον διευθυντή του τμήματος Παραχωρήσεων κ. Κωστοβασίλη έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα προχωρήσει το ζήτημα της μίσθωσης και μόλις χθες ο κ. Τσιτιρίδης έλαβε το τελικό «Ο.Κ.» από τον κ. Κωστοβασίλη, ότι το ΕΤΑΔ είναι σύμφωνο για παραχώρηση 30 ετών έναντι μικρού μισθώματος. Του διευκρίνισε δε ότι έτσι θα μπορεί να τα εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αν όμως ο δήμος επιθυμεί να τα εκμισθώσει σε ιδιώτη μέσω διαγωνισμού τότε θα πρέπει να κάνει ένα αίτημα προς το ΕΤΑΔ συνοδευόμενο από μια προμελέτη για το επενδυτικό πλάνο που επιζητεί. Αυτό πρόκειται να πράξει άμεσα η δημοτική αρχή καθώς η πρόθεσή της είναι να βρει ιδιώτες επενδυτές που θα αξιοποιήσουν τουριστικά τα Λουτρά.

Σε καλό δρόμο η ανέγερση των Σχολείων ( Μουσικού και Ειδικού) – Γραφειοκρατικά εμπόδια καθυστερούν την υπογραφή συμβολαίων στο κάμπινγκ Μυρωδάτου

Σε καλό δρόμο είναι και το ζήτημα της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού για την ανέγερση των δυο Σχολείων του Μουσικού και του Ειδικού στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Διομήδεια. Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας όπου κατατέθηκε το αίτημα από τον δήμο Αβδήρων έχει αποστείλει τους όρους δόμησης και αναμένεται η έγκριση από το αρμόδιο φορέα. Τέλος, αναφορικά με ένα άλλο σημαντικό θέμα για τον δήμο Αβδήρων και συγκεκριμένα το κάμπινγκ Μυρωδάτου, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της συμβολαιακής πράξης, που όμως αντιμετωπίζει μια σειρά από γραφειοκρατικά προβλήματα με πιο πρόσφατο, μια απόφαση τροποποίησης της παλαιάς παραχώρησης προς την κοινότητα Μυρωδάτου από Νομάρχη το 1985 η οποία και δεν είχε μεταγραφεί στον υποθηκοφυλακείο. Βέβαια η παρούσα διορθώθηκε ωστόσο τέτοιου είδους προβλήματα καθυστερούν την υπογραφή των συμβολαίων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…