Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διαρροές και φωτογραφικές… αταξίες στο περιφερειακό συμβούλιο

Διαρροές και φωτογραφικές… αταξίες στο περιφερειακό συμβούλιο

0
oysta

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Οντέρ Μουμίν

«Σάλος» στο ΠΑΣΟΚ με τον Χουσεϊν Μεχμέτ Ουστά – Υπό διαγραφή αν δεν δώσει εξηγήσεις δημόσια για την φωτογραφία του όπου αποθανατίζεται να σχηματίζει το σήμα των Γκρίζων Λύκων

Φωτό: Η φωτογραφία που «διαβάλλει» τον κ. Μεχμέτ Ουστά, σύμφωνα με τον ίδιο

Σοβαρές αρρυθμίες απειλούν την ενότητα των παρατάξεων στην περιφέρειά μας και δημιουργούν εικόνα απορρύθμισης στο περιφερειακό συμβούλιο. Η πλειοψηφούσα παράταξη «κλυδωνίζεται» με την ανεξαρτοποίηση του Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Ροδόπης κ. Οντέρ Μουμίν, ενώ στην «Κοινωνική Συμμαχία» και μείζονα αντιπολίτευση «τρικυμία» προκαλεί τόσο στην παράταξη όσο και στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ο περιφερειακός σύμβουλος Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ να απεικονίζεται σε φωτογραφία σχηματίζοντας με τα χέρια του το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Στην φωτογραφία που – σύμφωνα με πληροφορίες μας – είχε αναρτηθεί στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης – διακρίνεται ακόμη ένα άτομο που προβαίνει σε αντίστοιχη κίνηση, με τους υπόλοιπους να ποζάρουν. Στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Κώστα Βενετίδη, πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης υποδομών και από τους «πικραμένους» μετά τις αλλαγές Μέτιου, «σφάζονται» με πικρόχολα και δηκτικά σχόλια ο «πικραμένος» επίσης πρώην θεματικός Αγροτικών κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος και ο νυν κ. Νίκος Ευφραιμίδης. Όλα αυτά κάθε άλλο παρά μια … «ωραία ατμόσφαιρα» δημιουργούν στο περιφερειακό συμβούλιο και στην ΑΜΘ!

Ανεξαρτοποίηση Οντέρ – Το είχε προαναγγείλει σε δήλωσή του στο «Ε»

«Πριν λίγη ώρα κατέθεσα δήλωση στη γραμματεία του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία ανεξαρτητοποιήθηκα από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης». Παραμένω και θα ασκώ τα καθήκοντα μου ως Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης», η λιτή ανακοίνωση του κ. Οντέρ. Να σημειώσουμε πως ο κ. Οντέρ πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Εμπορίου (πρώτου σε σταυρούς περ. συμβούλου στην ΠΕ Ροδόπης), δεν έκρυψε την πικρία του, για την αντικατάστασή του αλλά τόνισε ότι παρότι σέβεται και τιμά τους συναδέλφους του και χωρίς καμία πρόθεση να επιτεθεί στον περιφερειάρχη ή να βλάψει την παράταξη, η όποια απόφαση λάβει, θα είναι απολύτως προσωπική. Ειδικότερα στις 9/3/2017 δήλωσε στο «Ε»: «σε ότι με αφορά, πρόκειται για μία άδικη απόφαση σε σχέση με την πορεία, την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα που επέδειξα, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι η περίοδος αυτή είναι της περιφερειακής Αναγέννησης, που είναι δημιούργημα του Γιώργου Παυλίδη».

«Σάλος» στο ΠΑΣΟΚ με τον Ουστά – Υπό διαγραφή αν δεν δώσει εξηγήσεις δημόσια για το σχηματισμό των Γκρίζων Λύκων – Άφαντοι Ουστά – Καραλίδης

Σ’ ότι αφορά τον περιφερειακό σύμβουλο της Κοινωνικής Συμμαχίας κ. Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά και τον επίμαχο σχηματισμό οι αντιδράσεις ήλθαν από τον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανέστη Αντωνιάδη όπως επίσης και τον εκπρόσωπο τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλο Χρηστίδη και όχι από τον ίδιο αλλά και τον επικεφαλής της παράταξης κ. Φώτη Καραλίδη που και οι δυο τηρούν σιγή ιχθύος και δεν απαντούν στις επανειλημμένες τηλεφωνικές κρούσεις μας, μια στάση που δεν χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα.

Στα social media ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης σχολίασε: «Το σήμα των γκρίζων λύκων και η προκλητική του επίδειξη δεν συνάδει με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Ο συγκεκριμένος περιφερειακός σύμβουλος παραπέμπεται στην επιτροπή δεοντολογίας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με το ερώτημα της διαγραφής». Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον κ. Αντωνιάδη μας ανέφερε πως επικοινώνησε με τον κ. Ουστά στην Γερμανία όπου βρίσκεται ζητώντας εξηγήσεις. Ο κ. Ουστά δικαιολογήθηκε πως η φωτογραφία είναι πριν από 7 χρόνια σε κοινωνική συνάθροιση στην Γερμανία και ο σχηματισμός αυτός έγινε μετά από ειρωνική διάθεση να: «κοροϊδέψουν τους Γκρίζους Λύκους» όπου τους είπε ο κ. Ουστά και όχι ότι είναι ένας από αυτούς, ενώ πρόσθεσε πως «κάποιοι θέλουν να με διαβάλλουν…». Λίγο μετά ο κ. Αντωνιάδης εξέδωσε ανακοίνωση, όπου παρουσιάζει την στιχομυθία με τον κ. Ουστά καθώς και την θέση της Νομαρχιακής που είναι ξεκάθαρη: «Ή θα δώσεις δημόσια εξηγήσεις ή θα διαγραφείς».

Η Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

«H N.E. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης καταδικάζει κάθε τι ακροδεξιό και εξτρεμιστικό. Πόσο μάλλον όταν αφορά την περιοχή μας και την αρμονική συμβίωση μεταξύ των πολιτών της Ξάνθης και της Θράκης ειδικότερα. Ο σχηματισμός του σήματος των γκρίζων λύκων και η προκλητική του επίδειξη δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με όλα όσα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές τέτοιες ενέργειες. Σε επικοινωνία μας με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι σε κοινωνική συνάθροιση και ότι οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα για να ειρωνευτούν ότι ακριβώς εκπροσωπούν οι γκρίζοι λύκοι. Κοινώς ότι διαψεύδει και αρνείται οποιαδήποτε σχέση μαζί τους. Κατόπιν τούτου αναμένουμε και την δημόσια τοποθέτηση του επί των συγκεκριμένων στοιχείων. Εάν αυτό δεν συμβεί, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ομόφωνα εισηγείται την διαγραφή του από μέλος του ΠΑΣΟΚ στην ΕΚΑΠ και τα αρμόδια όργανα του κόμματος. Ευελπιστούμε ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και σύντομα το θέμα θα λήξει με τις απαραίτητες εξηγήσεις του κ. Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά, αποκηρύσσοντας τις πράξεις του αυτές και καταδικάζοντας κάθε τι ακραίο από όπου και εάν προέρχεται».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…