Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Άνοιξε τις πύλες της η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης

Άνοιξε τις πύλες της η 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης

0
ekthesi kordela

Εγκαίνια με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ και πλήθος φορέων το βράδυ της Τετάρτης

Οι 70 περίπου εκθέτες από όλη την Ελλάδα με ποικιλία προϊόντων, ο γιγάντιος καβουρμάς και οι παράλληλες εκδηλώσεις αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες

Με την τελετή των εγκαινίων άνοιξαν και επίσημα οι πύλες της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης που διοργανώνει για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο Ξάνθης. Το βράδυ της Τετάρτης στο Αθλητικό Κέντρο «Φ. Αμοιρίδης» βρέθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία μαζί με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο έκοψε την κορδέλα του εκθεσιακού χώρου. Παρόντες πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης αλλά και της Περιφερειακής, αφού η Αστυνομία έχει το δικό της περίπτερο, και αρκετοί επισκέπτες που περιηγήθηκαν στα διάφορα περίπτερα των 70 περίπου εκθετών όχι μόνο από την περιοχή μας, αλλά από ολόκληρη την χώρα. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Ήρωες οι επαγγελματίες εκθέτες σύμφωνα με τους πολιτικούς φορείς

perifereia mikrosΤον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών Νίκος Ευφραιμίδης, ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας αλλά και από την Κοζάνη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Νίκος Κιατίπης και ο γραμματέας Μιχάλης Πατεράκης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργος Χατζηθεοδώρου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμης Μίλκογλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θανάσης Πατσατζής κ.ά. Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν τόσο η υφυπουργός κα Κόλλια, όσο και οι υπόλοιποι φορείς, αναφέρθηκε πως οι επιχειρηματίες που συνεχίζουν να αγωνίζονται στις σημερινές συνθήκες είναι ήρωες. Μάλιστα η κα Κόλλια τόνισε πως της έκανε εντύπωση που συνάντησε πολλούς νέους στην ηλικία εκθέτες.

Πλήθος εκθετών και προϊόντων, αλλά και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις

proionta ladiouΣτην είσοδο της έκθεσης ξεχωρίζει το περίπτερο της ΣΕΚΕ που γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας της, με τον χρυσόφυλλο μπασμά να κερδίζει τις ματιές. Έπιπλα σπιτιού και γραφείου, τουριστικές επιχειρήσεις, κοσμήματα, αρώματα, παιδικά βιβλία, συστήματα ασφαλείας, συστήματα θέρμανσης, αγροτικά και βιοτεχνικά μηχανήματα, αξεσουάρ οχημάτων, εκτυπωτικές εργασίες, διάφορες πατέντες και πρωτότυπα εργαλεία και άλλα πολλά, με τα είδη τροφίμων να κατέχουν για άλλη μια χρονιά περίοπτη θέση. Τυροκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, σοκολατάκια με γέμιση ελιάς, τρούφες, μανιτάρια, σαλιγκάρια σε διάφορες μορφές και συσκευασίες, παράγωγα ζεόλιθου αλλά και ζυμαρικά από σιτάρι ζέας και σχεδόν ό,τι μπορεί να λαχταρίσει κανείς να δει και να γευτεί. Αρκετούς μικρούς επισκέπτες προσέλκυσε και το περίπτερο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, οι οποίοι καβαλούσαν την αστυνομική μοτοσικλέτα και φωτογραφίζονταν. Όλοι φυσικά επισκέπτονταν και τον τεράστιο καβουρμά, που θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή, όταν και θα διανεμηθεί στον κόσμο, ενώ απόψε θα πραγματοποιηθεί συναυλία με εκλεκτούς μουσικούς και από την Ξάνθη και το Σάββατο θα μαγειρευτεί και θα μοιραστεί στον κόσμο ο παραδοσιακός μπακαλιάρος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

epipla kosmos

kosmimata

kentro epiplou

ksiroi karpoi

seke

sk signs

sokolataki elia

zeapetra

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …