Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αλλαγές στα προεδρεία των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ξάνθης

Αλλαγές στα προεδρεία των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ξάνθης

0
dremsizis antampoufis17

Παραμένουν οι πρόεδροι σε Ξάνθη και Τόπειρο, αλλαγή σε Μύκη και επεισοδιακή ψηφοφορία στα Άβδηρα

Επανεξελέγη πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Ξάνθης ο Γ. Δρεμσίζης με τον Ηλ. Βασιλούδη ως αντιπρόεδρο και τον Ν. Ανταμπούφη ως γραμματέα

Διεξήχθησαν χθες το πρωί στους τέσσερις δήμους του νομού Ξάνθης οι εκλογές για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τα μέλη των Επιτροπών (Οικονομική, Ποιότητας Ζωής). Στον δήμο Ξάνθης, με δύο απουσίες από την πλευρά της συμπολίτευσης και μία από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η διαδικασία ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά του Δημάρχου Ξάνθης και του προέδρου της ΔΕΥΑΞ στο πρόσωπο του αείμνηστου Γιώργου Κωττούλα, που όπως τονίστηκε είχε ξεπεράσει τα υπαλληλικά του καθήκοντα και προσέφερε ακούραστα στην πόλη και μέσα από τις πολυσχιδείς λογοτεχνικές και εθελοντικές του ενασχολήσεις, όπως και με την φροντίδα για τον καλλωπισμό του Μονοπατιού της Ζωής. Στην διαδικασία προήδρευσε ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, παρότι σχολιάστηκε από συμβούλους τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης ότι βάσει νόμου θα έπρεπε να προεδρεύει ο κ. Μανώλης Τσέπελης ως ο πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης.

Παραμένει πρόεδρος ο Γ. Δρεμσίζης, Βασιλούδης και Ανταμπούφης στο προεδρείο

psifodeltio dremsizisΜε 23 ψήφους από τα 23 παρόντα μέλη της συμπολίτευσης προτάθηκε για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Δρεμσίζης, ο οποίος στην β’ φάση της διαδικασίας έλαβε από 38 ψηφίσαντες 25 ψήφους με 13 λευκά ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου ανανέωσε την θητεία του στην προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ξάνθης. Ακολούθησε η διαδικασία ανάδειξης αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με την πρόταση αυτή την φορά να προέρχεται από την παράταξη «Κοινωνία Δημοτών», που αποτελεί την μείζονα αντιπολίτευση. Το πρόσωπο του κ. Ηλία Βασιλούδη έλαβε και τις 6 ψήφους της παράταξης και εν συνεχεία εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και αυτός με 25 ψήφους υπέρ και 13 λευκά. Για την θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από την παράταξη του κ. Μπένη ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη», Νίκος Ανταμπούφης. Με 6 ψήφους υπέρ και 3 λευκά η πρόταση υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Στην ψηφοφορία της ολομέλειας ο κ. Ανταμπούφης έλαβε 21 ψήφους με 3 άκυρα και 14 λευκά και εκλέχθηκε γραμματέας του Σώματος.

Η νέα Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ξάνθης

psifoforia17Η διαδικασία της ψηφοφορίας συνεχίστηκε με το νέο προεδρείο να αναλαμβάνει τις θέσεις του. Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Θωμάς Ηλιάδης, Αναστάσιος Θεοδωρίδης Αχμέτ Καρά, Πασχάλης Λύρατζης, Σιαμπάν Μπαντάκ, Ραμαδάν Μποζ, Γιώργος Μυλωνάς και Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης. Ένα λάθος στα προτεινόμενα αναπληρωματικά μέλη καθυστέρησε την διαδικασία αφού υποψήφιοι ήταν έξι (δηλαδή τρεις και από την πλευρά της αντιπολίτευσης) αντί για πέντε και ως εκ τούτου επειδή ισοψήφησαν οι κ. Μπένης, Βασιλούδης και Τσαρεκτσή, επαναλήφθηκε η διαδικασία χωρίς το όνομα του κ. Μπένη κατόπιν κλήρωσης μεταξύ των τριών. Ως αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Ηλίας Βασιλούδης, Χασάν Καρά Οσμάν, Χρήστος Μούρκας, Δέσποινα Παρτσαλίδου και Τζενάν Τσαρεκτσή.

Η νέα Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης

psifoforia symvouloi17Ακολούθως για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Στυλιανός Γουναρίδης, Στέφανος Ιγιαννίδης, Αλέξανδρος Κυριακίδης, Μιχάλης Λομβαρδέας, Δημήτρης Μπένης, Μαρίνος Σδρέβανος, Μανώλης Φανουράκης και Ορχάν Χασάν Ογλού, ενώ ως αναπληρωματικοί οι: Νίκος Ανταμπούφης, Ηλίας Βασιλούδης, Ερκάν Κίρατζη, Παναγιώτης Ταρενίδης και Φερντούν Χασάν Ογλού. Και για τις δύο Επιτροπές υπήρχε ως πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ. Γιώργος Κολλάρος, τόσο στα τακτικά όσο και στα αναπληρωματικά μέλη, ο οποίος δεν εξελέγη και ζήτησε να κατατεθεί η ένστασή του για τον τρόπο της διαδικασίας ψηφοφορίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν αναγνωρίζει την Επιτροπή.

‘’Εμφύλιος’’ στον δήμο Αβδήρων – Αλλαγές στο προεδρείο του δήμου Μύκης

proedreio myki17Η διαδικασία δεν ήταν εξίσου ομαλή στον δήμο Αβδήρων, όπου υπήρξε μια μικρή ‘’εμφύλια’’ διαμάχη εντός του συνδυασμού της πλειοψηφίας για την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Γαλανόπουλος ζήτησε να διατηρήσει το αξίωμά του σε αντίθεση με την πρόταση του Δημάρχου για να αναλάβει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Νίκος Μαυρίδης. Εν τέλει στην εσωτερική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στην παράταξη της δημοτικής αρχής για την πρόταση προς το Σώμα, αναδείχτηκε με ψήφους 9 έναντι 7 ο Νίκος Μαυρίδης, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος με αντιπρόεδρο του Συμβουλίου τον Συμεών Αθανασίου και γραμματέα τον Κώστα Αντωνιάδη.

Σε μια άνευ εντάσεως διαδικασία στον δήμο Μύκης πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές με τις δύο προτάσεις του Δημάρχου Μύκης Τζεμήλ Καπζά να υπερψηφίζονται στις θέσεις του προέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά το πέρας της διαδικασίας το νέο προεδρείο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος ΡΑΜΑΔΑΝ ΜΠΑΧΡΙ

Αντιπρόεδρος ΑΔΕΜ ΧΑΣΑΝ

Γραμματέας ΕΜΙΡ ΟΡΧΑΝ

Το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Επιτροπών στον δήμο Τοπείρου

Στον δήμο Τοπείρου παρέμεινε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Πολυχρονιάδου και πλαισιώθηκε από την συνάδελφό της δικηγόρο κα Θεοδωρακάκη στην θέση της γραμματέως. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πρόεδρος: ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Αντιπρόεδρος: ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Γραμματέας: ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

Τακτικά μέλη Οικονομικής Επιτροπής δήμου Τοπείρου

ΓΙΟΥΒΑΝΤΖΙΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΥΤΣΟΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΤΖΕΛΕΠΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΤΣΑΚΑΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΗΛΙΚΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΔΗΜΟΣ

Αναπληρωματικά μέλη Οικονομικής Επιτροπής

ΚΙΑΤΙΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΥΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΙΑΚΟΥΠ ΑΛΗ

Τακτικά μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δήμου Τοπείρου

ΚΑΡΚΑΛΙΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΟΥΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΛΟΥΚΜΑΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΧΟΥΣΕΪΝ ΟΓΛΟΥ ΣΟΥΝΑΗ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΟΥΣΝΗ ΟΓΛΟΥ ΣΙΑΜΠΑΝ

Αναπληρωματικά μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

ΓΙΟΥΒΑΝΤΖΙΚ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΖΕΛΕΠΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΡΙΓΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΤΣΟΛΑΚ ΜΟΥΓΕ

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…