Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιμάμης της Hλιόπετρας μετά την απολογία του

Αφέθηκε ελεύθερος ο Ιμάμης της Hλιόπετρας μετά την απολογία του

0
imamis iliopetras

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στο τζαμί της Ηλιόπετρας

Σύσσωμοι στο πλευρό του Εμίν Κεχαγιά Σαμπρή οι κάτοικοι του χωριού – Σκευωρία θεωρεί το περιστατικό ο συνήγορος υπεράσπισης Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν

Ελεύθερος αφέθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης ο Ιμάμης της Ηλιόπετρας Εμίν Κεχαγιά Σαμπρή του Μεχμέτ μετά την απολογία του το πρωί της Τετάρτης. Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και μετά την περαίωσή της και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα αποφανθεί για την άσκηση ποινικής δίωξης ή μη. Θυμίζουμε ότι ο Ιμάμης συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή όπλων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Με πολύ κόσμο στο πλευρό του ο Ιμάμης στο Δικαστικό Μέγαρο

kosmos dikastiriaΜεγάλη ήταν η προσέλευση συγχωριανών του ιμάμη του τεμένους της Ηλιόπετρας στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης εις ένδειξη συμπαράστασης. Οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας αναφέρουν ότι ο ιμάμης δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα για κάτι παρόμοιο στα 20 χρόνια που βρίσκεται στο χωριό τους και δηλώνουν έκπληκτοι από την υπόθεση. Η αστυνομία είχε λάβει διακριτικά πλην ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την έλευση και την αποχώρηση του ιμάμη, παρότι δεν σημειώθηκε κανένα έκτροπο και η όλη διαδικασία εξελίχθηκε ειρηνικά. Εκτός από κατοίκους της Ηλιόπετρας στα δικαστήρια βρέθηκαν στελέχη και παράγοντες από τη μειονότητα.

Η υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στον μιναρέ

Θυμίζουμε ότι ο ιμάμης είχε προσαχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία για την κατηγορία της οπλοκατοχής μετά τα δύο πιστόλια 22 και 38 χιλιοστών και τον σιγαστήρα που βρέθηκαν στο μιναρέ του παλαιού τεμένους στον αύλειο χώρο του νέου τεμένους της Ηλιόπετρας, αλλά και ενός κυνηγετικού φλόμπερ, το οποίο βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού του. Ο ίδιος στην απολογία του, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα δύο όπλα που βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο του τεμένους (στη σιδηροκατασκευή που αποτελεί τον εξωτερικό μιναρέ) και ότι το τέμενος είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο για οποιονδήποτε και άρα προσβάσιμο. Ως προς το κυνηγετικό φλόμπερ που βρέθηκε στην κατοικία του, ισχυρίστηκε ότι το είχε αποκτήσει πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν η άδεια για την κατοχή του δεν ήταν απαραίτητη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ασφάλεια ενήργησε βάσει πληροφοριών και βρήκε τα πιστόλια και το σιγαστήρα μέσα σε μια πάνινη τσάντα στο σιδερένιο μιναρέ που βρίσκεται στον περίβολο, ενώ έλεγξαν επίσης το νεοανεγειρόμενο τζαμί καθώς και την κατοικία του ιμάμη, που είναι στην ίδια αυλή, όπου βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο.

Υπόθεση σκευωρίας θεωρεί το περιστατικό ο συνήγορος υπεράσπισης Αχμέτ Ιχσάν

kehagia ihsanΕξερχόμενος ο ιμάμης λίγο πριν τις 11 το πρωί, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του Αχμέτ Κεχαγιά Ιχσάν και μόλις είχε αφεθεί ελεύθερος, ευχαρίστησε τους συγχωριανούς του για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους και τόνισε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί. Στην συνέχεια αποχώρησε από την πίσω είσοδο των δικαστηρίων, θέλοντας προφανώς να αποφύγει τις δηλώσεις στα πολλά ΜΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Στους δημοσιογράφους μίλησαν όμως κάτοικοι της Ηλιόπετρας που υποστήριξαν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φιλήσυχο άνθρωπο. Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιχσάν, σε δηλώσεις του στο «Ε» μετά το πέρας της απολογίας, δήλωσε κατ’ αρχάς πως είναι ξάδελφος του ιμάμη, αφού οι παππούδες τους είναι αδέλφια. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για φιλήσυχο άνθρωπο και ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Ηλιόπετρας, γι’ αυτό και υπήρξε αυτή η κινητοποίηση συμπαράστασης από πλευράς των κατοίκων. «Βρέθηκε σε μια δύσκολη φάση. Εγώ ως υπεράσπιση το θεωρώ ως σκευωρία εις βάρος του προσώπου του, ο οποίος είναι υπόδειγμα στην περιοχή και μπορείτε να το διαπιστώσετε και από την παρουσία του κόσμου, οι οποίοι προσήλθαν αυθόρμητα εδώ γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν κάτι τέτοιο. Ως υπεράσπιση κάναμε το καθήκον μας, βοηθήσαμε την δικαιοσύνη να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αποδίδεται ένα αδίκημα σε ένα χώρο που δεν είναι καν στην σφαίρα κατοχής του φερόμενου ως κατηγορούμενου. Η υπόθεση είναι τελείως ελλιπής και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση. Από μία κίνηση της αστυνομίας, δεν ξέρω πώς, πήγε και βρήκε αυτά τα όπλα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ιχσάν, θεωρώντας πως το περιστατικό δεν συνδέεται με γκιουλενιστές, όπως ειπώθηκε από κάποιους κύκλους, αλλά αφορά αποκλειστικά την ελληνική δικαιοσύνη.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…