Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 4 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

4 προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0
moyseio

2 φύλακες και 1 TΕ Διοικητικού Προσωπικού

1.314 προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Νέα μεγάλη προκήρυξη για 1.314 θέσεις εποχικής απασχόλησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πλειονότητα των θέσεων αφορά φύλακες, εργάτες και προσωπικό καθαριότητας, ενώ όσοι προσληφθούν θα υπογράψουν συμβάσεις διάρκειας επτά μηνών.H υπουργική απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή της αρμόδιας υπουργού, Λυδίας Κονιόρδου, έχει ήδη αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και έχει αποσταλεί τόσο στους φορείς εποπτείας του υπουργείου, όπου θα απορροφηθεί το προσωπικό, όσο και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο ΑΣΕΠ, τα οποία θα αναλάβουν να «τρέξουν» τον διαγωνισμό.

Οι θέσεις κατανέμονται σε πέντε ειδικότητες της τεχνολογικής, δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ως εξής:

• ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων, 1.168 θέσεις

• ΔΕ Νυκτοφυλάκων, 132 θέσεις,

• ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας, επτά θέσεις,

• ΥΕ Εργατών, πέντε θέσεις, και

• ΤΕ Λογιστών, δύο θέσεις.

Οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών και θα ενισχύσουν τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και με διευρυμένο ωράριο εργασίας κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο.Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις Προσωπικού Φύλαξης θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο στην ειδικότητα Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α΄ ή Β΄ κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Εγκρίθηκαν από τον ΑΣΕΠ 4 θέσεις για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης υπάρχει έγκριση και 2 προσλήψεις ημερήσιων φυλάκων και 1 θέση νυχτερινού καθώς επίσης και 1 θέση ΤΕ Λογιστού. Προκήρυξη δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

1 θέση επιστημονικού συνεργάτη στην ΑΜΘ

Η περιφέρεια ΑΜΘ προκηρύσσει την πλήρωση 1 θέσης Επιστημονικού Συνεργάτη, με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του έργου του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε θέματα προγραμματισμού -ανάπτυξης.

Οι προθεσμίες για αιτήσεις για τις 404 θέσεις εργασίας σε δικαστήρια

Από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι για αιτήσεις

Πρόκειται για τακτικό προσωπικό που θα στελεχώσει δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες όλης της χώρας. Οι προθεσμίες για αιτήσεις για τις 404 θέσεις εργασίας σε δικαστήρια Από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου έχουν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για την προκήρυξη 1Κ/2017 του ΑΣΕΠ, που αφορά 404 θέσεις τακτικού προσωπικού σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της χώρας.Το σχετικό ΦΕΚ έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα). Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ’). Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την Προκήρυξη 1Κ/2017 ΤΘ 14308 Αθήνα ΤΚ 11510.

Η προθεσμία αποστολής των δικαιολογητικών λήγει στις 10 Απριλίου.

Οι άνεργοι του ΟΑΕΔ μπαίνουν στα προγράμματα του δημοσίου

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι άνεργοι του ΟΑΕΔ μπαίνουν στα προγράμματα του δημοσίου

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μέσα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, επεκτείνεται και στις ομάδες ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, η δυνατότητα ένταξης στα ειδικά προγράμματα απασχόλησης στον δημόσιο τομέα. Σημειώνεται ότι η δυνατότητα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού και από εθνικούς πόρους, προβλεπόταν αποκλειστικά μόνο για μακροχρόνια άνεργους.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης ότι:

-Εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου 2190/1994, που αφορά τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε δήμους, περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες, σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ.

-Παρέχεται η δυνατότητα στους άνεργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ που πραγματοποίησαν ως και 70 ημερομίσθια ανά δωδεκάμηνο, να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας, αφαιρουμένου του ως άνω χρόνου εργασίας τους και κάθε χρονικού διαστήματος κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι.

-Παρατείνεται για 4 ακόμη μήνες και μέχρι τις 31/7/2017 η προθεσμία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δόσεων, η οποία λήγει στις 31/3/2017, των δικαιούχων του τέως ΟΕΚ που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Δημόσιο: Ξεκινούν οι προκηρύξεις με 15% των θέσεων για ΑμεΑ

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις προσλήψεις ατόμων με αναπηρία αλλά και άλλων ειδικών κατηγοριών στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ορίστηκαν τα πιστοποιητικά και τα δικαιολογητικά, που χρειάζεται να προσκομίζουν οι υποψήφιοι για διορισμό στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης, από τις 3 Μαρτίου και εξής, όλες οι θέσεις που προκηρύσσονται μέσω ΑΣΕΠ υποχρεούνται στο 15% να αφορούν σε άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Αφορά σε υποψήφιους οκτώ ειδικών κατηγοριών που είναι οι εξής:

-Παλιννοστούντες Πόντιοι ομογενείς και ομογενείς που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2790/2000 (Α΄24)

-Πολύτεκνοι ή τέκνα πολυτέκνων

-Τρίτεκνοι ή τέκνα τριτέκνων

– Υποψήφιοι με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον που ασκούν το προσωποπαγές δικαίωμα προστασίας τους

– Υποψήφιοι γονείς, τέκνα, σύζυγοι, αδελφοί που ασκούν το δικαίωμα προστασίας από την αναπηρία ατόμων με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων ή από άτομα που πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αυτισμό με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%)

– Έλληνες υπήκοοι που προέρχονται από τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης

-Τυφλοί τηλεφωνητές

– Δικηγόροι με αναπηρία

Με το νέο θεσμικό ενισχύονται οι προσλήψεις ανθρώπων με αναπηρία και των μελών οικογενειών που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανθρώπους με βαριά αναπηρία.Ποσοστό 10% των προκηρυσσόμενων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα καλύπτονται από άτομα με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό τουλάχιστον, σύμφωνα με τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ. Εκτός του Πιστοποιητικού ΚΕ.Π.Α. γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά, σε ισχύ, από την Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα, ποσοστό 5% των προκηρυσσόμενων θέσεων καλύπτονται από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό και άνω, εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων.Από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων καλύπτεται ποσοστό 15% των προκηρυσσόμενων θέσεων και από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών περαιτέρω ποσοστό 10% των θέσεων. Σημειώνεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ και β΄ βαθμού και οι φορείς του δημόσιου τομέα υποχρεούνται να προσλαμβάνουν:

-στο 80% των κενών θέσεων τηλεφωνητών και υπαλλήλων παροχής πληροφοριών, τυφλούς πτυχιούχους των σχολών εκπαίδευσης τυφλών τηλεφωνητών που υπάγονται στην εποπτεία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης δημόσιας αρχής,

– έναν δικηγόρο με αναπηρία, με ποσοστό αναπηρίας

50% τουλάχιστον, εφόσον απασχολούν περισσότερους από πέντε δικηγόρους.

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…