Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Το Καρναβάλι Ξάνθης ξεκίνησε… παιδικά και δυναμικά

Το Καρναβάλι Ξάνθης ξεκίνησε… παιδικά και δυναμικά

0
ksylopodaroi17

Τεράστια σε συμμετοχή, γεμάτη κέφι και χρώματα η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση χθες το μεσημέρι

Αρχίζει να ‘’συναγωνίζεται’’ την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση σε δυναμική, λένε οι άνθρωποι του Κέντρου Πολιτισμού

«Βούλιαξαν» την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης οι μικροί καρναβαλιστές που πήραν μέρος στην χθεσινή παιδική καρναβαλική παρέλαση. Χαρά, κέφι και ζωντάνια χάρισαν οι μικροί ‘’μασκαράδες’’ σε όσους πήραν μέρος στην παρέλαση ως συνοδοί τους, αλλά και στους πολλούς που την παρακολούθησαν από τον κεντρικό δρόμο της πόλης. Η παιδική καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τον τίτλο για φέτος να είναι: «και οι τέσσερις εποχές είναι υπέροχες…». Παρότι ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνει. Χθες το μεσημέρι όμως έκανε την χάρη σε ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, τον Μίκυ και την Μίνι αλλά και τα εκατοντάδες παιδιά που πήραν μέρος.

Έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

6odimotiko17Μια προεόρτια παρέλαση που έβαλε για τα καλά την πόλη της Ξάνθης σε ρυθμούς Καρναβαλιού και αποτέλεσε μια επιτυχημένη μικρογραφία αυτού που θα συμβεί σήμερα το βράδυ και αύριο. Καρναβαλιστές μόλις λίγων μηνών μπήκαν στα καρότσια τους σαν σε άλλα άρματα και βίωσαν από πολύ νωρίς το πνεύμα του Καρναβαλιού της πόλης. Γονείς που παρασύρθηκαν από το κέφι των παιδιών ντύθηκαν, βάφτηκαν και βρέθηκαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου για να μην στερήσουν από τα παιδιά τους αυτή την χαρά. Στην παρέλαση, εκτός από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της Ξάνθης, συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης ανοίγοντας την παρέλαση με τα… χιονισμένα κεφάλια τους. Προπορεύθηκαν τα παιδικά άρματα, κάποια από τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί και πέρυσι, ενώ μερικά θα τα δούμε και την κυριακάτική παρέλαση.

Συνεχώς αυξάνεται η δυναμική της παιδικής παρέλασης

13odimotiko17Οι υπάλληλοι του Κέντρου Πολιτισμού ήταν εκεί από νωρίς για να φροντίσουν ώστε όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μαζί τους και ο πρόεδρος του Κέντρου, Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την συμμετοχή του, μετά την ενημέρωση που είχε προηγηθεί στα σχολεία, τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές, αλλά πρώτιστα τους μαθητές. Όλοι παραδέχονται ότι η δυναμική της παιδικής παρέλασης συνεχώς αυξάνεται, ενώ πολύς είναι και ο κόσμος που σπεύδει να την παρακολουθήσει γεμίζοντας τα πεζοδρόμια της 28ης Οκτωβρίου.

Πριν την παρέλαση η συναυλία των Kings και αργότερα ο Master Tempo

proskopoi17Πολλά παιδιά βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία από νωρίς για να παρακαλουθήσουν την συναυλία των Kings, που μετέδωσαν νεανικό παλμό και έβαλαν τον κόσμο στο κλίμα της γιορτινής μέρας. Μετά το πέρας της παρέλασης πολλοί μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους παρέμειναν στην Κεντρική Πλατεία, η οποία ήταν γεμάτη ασφυκτικά από άκρου εις άκρον. Όσοι έμειναν συνέχισαν το πάρτυ στον ρυθμό του Master Tempo. Ήταν μια γιορτινή μέρα και ένα καλωσόρισμα στους επισκέπτες που άρχισαν από χθες να καταφτάνουν στην πόλη.

fanourakis 10nipiagogeio17

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…