Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο «σκαμνί» δυο πρώην αντιδήμαρχοι για επιθέσεις αδέσποτων

Στο «σκαμνί» δυο πρώην αντιδήμαρχοι για επιθέσεις αδέσποτων

0
oikonomiki 22017

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή. Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής για υπαίθριο χώρο στο Εύμοιρο

Τελευταία οικονομική με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο; Τάδε έφη Φανουράκης. Δεν ανοίγει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που σχεδιάζει ο δήμαρχος

Σύντομη ήταν η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στις 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου και τα 6 θέματα που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα πέρασαν ομόφωνα και με συνοπτικές διαδικασίες εκτός από το πρώτο που αφορούσε την διαβίβαση του πρακτικού αξιολόγησης ένστασης του διαγωνισμού για την προμήθεια οργάνων Γυμναστικής για υπαίθριο χώρο για το οποίο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Απόστολος Αγκόρτσας ψήφισε λευκό.

Θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια οργάνων γυμναστικής για υπαίθριο χώρο στο Εύμοιρο

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας από την Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων στον διαγωνισμό που έγινε εκδήλωσαν ενδιαφέρον 3 συνολικά εταιρείες από τις οποίες προκρίθηκε μία και οι δύο απορρίφθηκαν γιατί δεν κατέθεσαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μια απ’ αυτές έκανε ένσταση την οποία εξέτασε η Επιτροπή και έκανε δεκτό τον ένα λόγο από τους 6 που επικαλείται η εταιρεία και συγκεκριμένα ότι η εταιρεία που προκρίθηκε δεν έχει καταθέσει το iso της εταιρείας που προμηθεύεται τα όργανα γυμναστικής. Κατά συνέπεια η επιτροπή πρότεινε επανάληψη του διαγωνισμού, πρόταση που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή. Τα όργανα γυμναστικής θα τοποθετηθούν σε υπαίθριο χώρο στο Εύμοιρο και δεν έχουν σχέση με τις Παιδικές Χαρές.

Στο σκαμνί οι πρώην αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Φερντούν – Θεοδωρίδης για επιθέσεις αδέσποτων σε δημότες

Τα επόμενα 2 θέματα αφορούσαν το μείζον ζήτημα των επιθέσεων που έχουν δεχτεί δημότες από αδέσποτα και μηνύουν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας. Έτσι στο σκαμνί θα καθίσει ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Χασάνογλου Φερντούν για επίθεση που δέχτηκε δημότης από αγέλη με 7 αδέσποτα καθώς και για αντίστοιχη υπόθεση ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Τάσος Θεοδωρίδης. Επίσης ο κ. Θεοδωρίδης θα δικαστεί και για υπόθεση ατυχήματος. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε την εκπροσώπηση τους από δικηγόρους του δήμου Ξάνθης. Τέλος δόθηκε εξουσιοδότηση για παράσταση σε δικαστήριο στις 1 Μαρτίου ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης για υπόθεση κατάσχεσης όπου ο δήμος είναι ενάγων.

Τελευταία οικονομική με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο;

Εν’ όψει των αλλαγών που επίκεινται σε αντιδημάρχους και προέδρους επιτροπών και Νομικών Προσώπων του δήμου ο Μανώλης Φανουράκης ανέφερε στην συνεδρίαση ότι αυτή η συνεδρίαση είναι η τελευταία του Κυριάκου Παπαδόπουλου εννοώντας ότι θα αντικατασταθεί. Ο κ. Παπαδόπουλος απλά γέλασε χωρίς να πει οτιδήποτε. Το ίδιο και ο δήμαρχος λίγο αργότερα ερωτηθείς από το Ε» δεν θέλησε ν’ ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές προσώπων που σχεδιάζει. Μας συμβούλευε δε να κάνουμε υπομονή και ότι θα ανακοινωθούν οσονούπω… και είπε μόνο πως έχει μια δεξαμενή από πολύ ικανούς δημοτικούς συμβούλους με εμπειρία και διάθεση για προσφορά, γεγονός που του δίνει την δυνατότητα να κάνει τις καλύτερες επιλογές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

mxanthopoulou10@gmail.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δίχασε η συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης σε ελληνοβουλγαρικό πρόγραμμα γαστρονομίας

Το καταψήφισε η αντιπολίτευση στην Δημοτική Επιτροπή εκφράζοντας τις διαφωνίες της για την…