ΣΧΟΛΙΑ 02/02/2017

0
xanthi pros ethniki trapeza 1941

Για τη διανομή

Ενημερώνουμε τους αγαπητούς συνδρομητές μας πως ενδέχεται να υπάρξει κάποια μικρή καθυστέρηση στη διανομή της Εφημερίδας για μικρό χρονικό διάστημα. Αιτία η αλλαγή του διανομέα ο οποίος παρά την εμπειρία του θα χρειαστεί λίγο χρόνο προσαρμογής. Για τον λόγο αυτό, εάν υπάρξει κάποιο θέμα μπορούν να τηλεφωνούν στην εφημερίδα στο 2541022950 για να τακτοποιείται αμέσως. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε τη κατανόηση των συνδρομητών μας.

Γ. Δ.

Διαστημική Υπηρεσία

Ποιος θα το ’λεγε ότι θ’ αποκτούσαμε Διαστημική Υπηρεσία. Μεγαλεία η Ψωροκώσταινα την εποχή της κρίσης. Ποιος την πιάνει τώρα. Θα γίνει και διαστημική πανάθεμά την. Πάντως η πρόταση του υπουργού Παππά σχολιάστηκε δεόντως στο διαδίκτυο με εύλογο ειρωνικό τρόπο. Δε ζει και ο Καραγκιοζοπαίκτης ο Σπαθάρης να σκαρώσει καμία σχετική ιστορία να γελάσει το χειλάκι μας, τώρα στης κρίσης τον καιρό.

– Βρε τι έχουμε ν’ ακούσουμε ακόμη σε τούτη τη χώρα που ζούμε.

Γ. Δ.

Προσβάλλει την Ξάνθη ο Βασιλακόπουλος

Με αφορμή τις κατάπτυστες – θεωρώ – δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ξάνθη ως ανασταλτικό παράγοντα για να γίνει στην πόλη μας ο Τελικός Κυπέλου Ελλάδας μπάσκετ αναρωτιέμαι: Τι είδους άνθρωποι έχουν στα χέρια τους τον αθλητισμό; Ρητορική η ερώτηση αν κρίνουμε από το κ. Βασιλακόπουλο που προσέβαλλε τόσο απροκάλυπτα την κοινωνία της Ξάνθης, χριστιανούς και μουσουλμάνους πολίτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά προκαλεί το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που δήθεν θέλει αποτρέψει. Δηλαδή την πρόκληση επεισοδίων από χρυσαυγίτες.

Σύσσωμη η Ξάνθη πρέπει να αντιδράσει και να απαιτήσει αναθεώρηση της απόφασης.

Μια καλή προσπάθεια έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη που έδωσε μια αποστομωτική απάντηση σ’ αυτόν τον κύριο!

Έβαλε τρίποντο ο Ζαγναφέρης αλλά χρειάζεται να καταδικαστεί απ’ όλους τους φορείς και να απαιτηθεί έμπρακτη συγγνώμη!

Μ.Ξ.

Πάνε για συμβόλαια στο κάμπινγκ Μυρωδάτου…

Προχωράει κανονικά η υπόθεση της μίσθωσης του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Ο δήμος Αβδήρων – όπως προβλέπει η διαδικασία – απηύθυνε πρόσκληση στον πλειοδότη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε μετά του εγγυητή του και υπέγραψε ότι αποδέχεται να προχωρήσει η διαδικασία στην β’ φάση που είναι η υπογραφή συμβολαίων. Με την υπογραφή θα κατατεθεί και η εγγυητική και μέρος του ενοικίου μίσθωσης όπως έχει συμφωνηθεί. Απ’ το δήμο ευελπιστούν ότι μέχρι τον τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα συμβόλαια. Να σημειώσουμε ότι ο επενδυτής βιάζεται να τελειώσουν τα διαδικαστικά γιατί θέλει να προλάβει τη σαιζόν…

Μ.Ξ.

Παράταση για τους πωλητές λαϊκής αγοράς

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη, η οποία ολοκληρώθηκε πολύ σύντομα λόγω των διαδικαστικών θεμάτων που συζητήθηκαν, από τα πέντε θέματα, τα τέσσερα αφορούσαν άδειες καταστημάτων και πωλητών λαϊκών αγορών. Το ένα θέμα, που αφορούσε το Prestige, δεν συζητήθηκε λόγω αδυναμίας παράστασης του δικηγόρου του επιχειρηματία και παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ μετά από εισήγηση του νομικού συμβούλου του δήμου και ενημέρωση των υπηρεσιακών του τμήματος οικονομικών, εξαιρέθηκε από τα θέματα ημερήσιας διάταξης και το θέμα της ανανέωσης άδειας επαγγελματία πωλητή της Λαϊκής Αγοράς δήμου Ξάνθης. Όπως ανέφερε η αρμόδια υπάλληλος, δόθηκε από το υπουργείο παράταση έως τις 31 Μαρτίου για την διαδικασία ανανέωσης της άδειας, οπότε ο ενδιαφερόμενος πιθανώς να προσκομίσει μέχρι τότε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το τελευταίο θέμα είχε να κάνει με την παραχώρηση της πλατείας Δημοκρατίας στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου στο πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2017. Μετά από προφορικό αίτημα του προέδρου του Κέντρου, Πασχάλη Λύρατζη, που είναι και μέλος της Επιτροπής, δόθηκε επιπλέον μία εβδομάδα για την εξέδρα των εκδηλώσεων από 11 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου.

Χ.Δ.

Στον αυτόματο πιλότο

Πλέον ακούγεται από πολλούς, και μάλιστα από ανθρώπους που δεν συνηθίζουν να μέμφονται με ευκολία, ότι κάτι δεν πάει καλά στον δήμο Ξάνθης. Μπορεί να είναι μια αφηρημένη αίσθηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει να κάνει με απτά γεγονότα. Την έλλειψη οράματος την έχουμε αποδεχθεί πλέον. Είναι κάτι που λείπει εδώ και πολλά χρόνια από την πόλη. Αλλά τις ελλείψεις, ακόμη και στην διαχείριση καθημερινών ζητημάτων, δεν μπορεί να τις δικαιολογήσει εύκολα κάποιος. Κάτι παρόμοιο και στο Κέντρο Πολιτισμού. Δεν μιλάμε κι εκεί για όραμα. Το θέμα όμως της διαχείρισης και της διεκπεραίωσης εκδηλώσεων είναι κάτι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες πολιτιστικές ευαισθησίες και γνώσεις. Είναι από αυτά τα ζητήματα που λέμε ότι άπτονται της κοινής λογικής. Γιατί δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να επισημαίνεις ότι έχεις καθυστερήσει στην διοργάνωση και προώθηση του Καρναβαλιού προς τα έξω και κάθε χρόνο να φτάνεις μία-δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν οι γιορτές για να ενημερώσεις με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι κυρίως για εμάς, που είμαστε συνέχεια εδώ και θέλουμε να επιλέξουμε. Αυτός που θα έρθει από μια άλλη πόλη της Ελλάδας, ενδιαφέρεται κυρίως για το τελευταίο τριήμερο, άντε βαριά και για το Σαββατοκύριακο με την παιδική παρέλαση. Δεν γίνεται να στέλνεις ενημερωτικά σε Βουλγαρία και Τουρκία μία εβδομάδα πριν. Να αφήνεις τους Συλλόγους να αποφασίζουν για τα θέματά τους μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν θέλουμε να είναι και να παραμείνει μεγάλος ο θεσμός των ΘΛΕ, πρέπει να τον σεβαστούμε πρώτοι.

Χ.Δ.

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξάνθη προς Εθνική Τράπεζα.1941

(αρχείο Κ. Μαυρομάτη)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…