Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βροχή τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Βροχή τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

1
moysiko sxoleio

Στάζει η στέγη κάθε που βρέχει. Ενέργειες Ζαγναφέρη για μετεγκατάσταση του Μουσικού στο κτίριο της INTRACOM

«Σε 10 μέρες μπαίνει εργολάβος», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αβδήρων. Ζητούν άμεσα μετεγκατάσταση καθηγητές, γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου – Απειλούν με αποχώρηση οι μαθητές

Σε τριτοκοσμικές συνθήκες περνούν τον μαθητικό τους βίο οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Σύμφωνα με όσα περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους, ο σύλλογος Γονέων Σχολείου αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές της Β2 τάξης του Γυμνασίου σε επιστολή τους με δραματικό ύφος κάνουν μάθημα υπό …βροχή καθώς στάζει η στέγη και ο διευθυντής και οι καθηγητές αναγκάστηκαν να μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες.

Ενέργειες Ζαγναφέρη για μετεγκατάσταση του Μουσικού στο κτίριο της INTRACOM

Επίσκεψη – αυτοψία πραγματοποίησε την Τέταρτη στο Σχολείο ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Σχολείου και του συλλόγου Γονέων προκειμένου να δει την κατάσταση.Ο κ. Ζαγναφέρης μιλώντας στο «Ε» τάχτηκε υπέρ της προσωρινής μετεγκατάστασης του σχολείου και μάλιστα πρότεινε το εγκαταλελειμμένο κτίριο της INTRACOM: «Το σχολείο έχει πολλά κτηριακά προβλήματα. Όταν βρέχει είναι …σουρωτήρι. Εκτός αυτού σε 10 τουλάχιστον σημεία η στέγη είναι επικίνδυνη για κατάρρευση. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε τα παιδιά εκεί. Συζητήσαμε την προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου στο κτήριο της INTRACOM και είναι θετική η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων. Έχω στείλει έγγραφο προς της εταιρεία και νομίζω θα ανταποκριθούν θετικά. Ο δήμος Αβδήρων μέχρι να βάλει εργολαβία θα πιάσουμε καλοκαίρι…», σημειώνει ο κ. Ζαγναφέρης.

«Σε 10 μέρες μπαίνει εργολάβος», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Αβδήρων

«Δεν είναι αλήθεια», διαβεβαιώνει ό δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης που αναφέρει πως είχε ήδη αναδειχθεί εργολάβος και εντός των ημερών υπογράφει και μέσα σε 10 μέρες θα ξεκινήσει τις εργασίες. Αναφορικά δε για την μετεγκατάσταση ο κ. Τσιτιρίδης είναι αρνητικός εξηγώντας πως: «Μα είναι δυνατόν να πάμε τα παιδιά εκεί. Απέναντι είναι ένα εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας. Είναι χυτήριο, βγαίνουν μαύροι καπνοί και θα πάμε τα παιδιά σε μια επιβαρυμένη περιοχή. Είναι ζήτημα ημερών να αρχίσουν οι εργασίες στο σχολείο», επισημαίνει ο κ. Τσιτρίδης.

Ζητούν άμεσα μετεγκατάσταση καθηγητές, γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου – Απειλούν με αποχώρηση οι μαθητές

Ένα ζήτημα που παρουσιάζει ενδιαφέρον στην υπόθεση και αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου Γονέων και στην επιστολή των μαθητών προς τον Διευθυντή του Σχολείου είναι πως θέτουν θέμα αποχώρησης από το σχολείο αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μετεγκατάσταση. Ειδικότερα αναφέρουν τα παιδιά: «Τα προβλήματα αυτά, δεν σας τα λέμε για να μας λυπηθείτε, ούτε απλά για να σας ενημερώσουμε. Τα λέμε για να δηλώσουμε ως ΣΥΝΟΛΟ ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν γίνεται να κάνουμε μάθημα κάτω από τέτοιες συνθήκες! Ήδη, αρκετοί μαθητές σκέφτονται την αποχώρησή τους από το σχολείο στο τέλος της χρονιάς, πράγμα που είμαστε σίγουροι ότι σας ενδιαφέρει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…