Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μαχαιριές» χωρίς μάσκες από Λύρατζη – ΣΥΡΙΖΑ

«Μαχαιριές» χωρίς μάσκες από Λύρατζη – ΣΥΡΙΖΑ

0
kentro 2017

Οι …προσωπικές αναρτήσεις του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Ζητά την αποπομπή του

Ο Λύρατζης υποστηρίζει ότι είναι προσωπικές του απόψεις και ζητά από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ … «δήλωση μετανοίας», «απειλώντας» με αγωγές

Η προσωπική κόντρα του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη με την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, εξαιτίας ανάρτησης πολιτικού περιεχομένου σε προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης με διαδικαστικό και διεκπεραιωτικό περιεχόμενο.

Οι …προσωπικές αναρτήσεις του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – Ζητά την αποπομπή του

Ειδικότερα ο κ. Λύρατζης ενημέρωσε το Δ.Σ. του Κέντρου πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ «άνευ λόγου και αιτίας» – όπως είπε – εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του με αφορμή προσωπικές πολιτικές του απόψεις που εξέφρασε σε ιδιωτική συζήτηση με φίλους του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σ’ αυτή ο κ. Λύρατζης αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν στο Ωραιόκαστρο «ακραίων αριστερών ή δεξιών δήθεν επαναστατών», όπως σημειώνει και συνεχίζει λέγοντας: «Δυστυχώς αυτό το μπουρδέλο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να διαλύσει την Ελλάδα και να διχάσει τους Έλληνες. Μας έκαναν ρατσιστές χωρίς να είμαστε, μας έκαναν φασίστες χωρίς να θέλουμε. Έλεος πια οι υποστηρικτές του τίποτα να βγαίνουν και να κάνουν και δηλώσεις!!! Διέλυσαν την Παιδεία , τοποθέτησαν τους δικούς τους σε θέσεις κλειδιά δημιουργώντας ένα παρακράτος που για πολλά χρόνια θα το έχουμε στο κεφάλι μας όποιος και αν κυβερνήσει». Η απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση με κατακλείδα να ζητά την απομάκρυνση του κ. Λύρατζη από το Κέντρο Πολιτισμού: «Σε ένα άνευ προηγουμένου ρατσιστικό – φασιστικό παραλήρημα επιδόθηκε εχθές ο Πρόεδρος του Κέντρου “πολιτισμού” του Δήμου Ξάνθης από τον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Άμεσα και χωρίς περιστροφές δήλωσε, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο, ότι είναι ρατσιστής και φασίστας και μάλιστα είχε το θράσος για τις προσωπικές του πεποιθήσεις να κατηγορήσει την κυβέρνηση και όχι την έλλειψη παιδείας που τον διακρίνει. Θα μας ήταν τελείως αδιάφορες οι δηλώσεις του κ. Λύρατζη αν ο δήμαρχος δεν του είχε εμπιστευτεί την διαχείριση του κέντρου πολιτισμού και κατ’ επέκταση την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και της έμμεσης διαπαιδαγώγησης των νέων της πόλης που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τις δομές του κέντρου πολιτισμού. Είναι επιβεβλημένο ο Δήμος Ξάνθης να τεθεί προ των ευθυνών του και να απομακρύνει άμεσα κάθε ακροδεξιό θιασώτη της φασιστικής ιδεολογίας από θέσεις ευθύνης. Η πολυπολιτισμικότητα και η ιστορία αυτής της πόλης το επιβάλλει».

Ο Λύρατζης υποστηρίζει ότι είναι προσωπικές του απόψεις και ζητά από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ … «δήλωση μετανοίας», «απειλώντας» με αγωγές

Μ’ αυτή την ανακοίνωση απαντά ο κ. Λύρατζης, την οποία και γνωστοποίησε στο Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού: «Εξ’ αφορμής της συκοφαντικής ανακοίνωσης της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, η οποία δημοσιεύτηκε στον Τύπο εις βάρος μου, δηλώνω τα εξής :Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων χορηγούσε το καθεστώς στους πολίτες την εποχή της Χούντας. Δεν είμαι φασίστας, ούτε ρατσιστής και δεν πρόκειται ποτέ να γίνω και φυσικά δεν δήλωσα ποτέ κάτι τέτοιο!Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Σύριζα Ξάνθης, εδραιώνει την άποψη μου και τα γραφόμενά μου, ότι όποιος ασκεί κριτική τον χαρακτηρίζουν “φασίστα” και“ρατσιστή”. Προφανώς, ενοχλεί η ελεύθερη σκέψη και η διαφορετική από τη δική τους άποψη.Οι ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω ανακοίνωση συνιστούν συμπεριφορά παράνομη και καταχρηστική, είχαν δε ως αποτέλεσμα να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη. Κατόπιν των ανωτέρω καλώ τους εμπνευστές της κατάπτυστης αυτής ανακοίνωσης, να αποκαταστήσουν τη βαρύτατη σε βάρος μου προσβολή με άμεση δημοσίευση στο σύνολο των Μ.Μ.Ε. της πόλης της Ξάνθης κειμένου με το οποίο θα ανακαλείται η συκοφαντική ανακοίνωση. Σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί άμεσα η τιμή και η υπόληψη μου, από τους εμπνευστές της ως άνω ανακοίνωσης, δηλώνω ότι η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Υπερθεματιστές του Λύρατζη, Μπένης και Καμαρίδης

Με την φράση: «Δεν κατάλαβα. Δεν έχω το δικαίωμα να βγω και να πω ότι είμαι χρυσαυγίτης ή …βουδιστής; Πρέπει να απολογηθώ στο xanthileft; », ο κ. Καμαρίδης υπερθεμάτισε της άποψης Λύρατζη (;) ενώ ο κ. Μπένης ζήτησε να συνταχθεί και να δημοσιοποιηθεί μια ανακοίνωση από το Κέντρο που να αποσυνδέει το Δ.Σ. του Κέντρου από τις προσωπικές απόψεις του προέδρου του Κέντρου κ. Λύρατζη τονίζοντας πως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θίγει και το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού. Την ανακοίνωση αυτή ανέλαβαν να επεξεργαστούν οι δικηγόροι μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου κα Γκριτζίκη και κ. Καρά.

Πυροτεχνήματα με Υπεύθυνες δηλώσεις των μελών του Κέντρου Πολιτισμού

Το άλλο ζήτημα εκτός ημερησίας ήταν οι Υπεύθυνες δηλώσεις που κλήθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης να υπογράψουν όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά και τα μέλη του Κέντρου για την χρήση πυροτεχνημάτων κατά την καύση του Τζάρου την Κυριακή της Αποκριάς. Τόσο ο κ. Μπένης όσο και ο κ. Καμαρίδης διακωμώδησαν το θέμα λέγοντας πως δεν βρήκαν γιατρούς να υπογράψουν ότι είναι καλά προκειμένου να υπογράψουν την δήλωση ενώ πιο σοβαρά ο κ. Καρά ζήτησε να ενημερωθεί αν είναι νόμος ή εγκύκλιος αυτή που επικαλείται η Αστυνομία, χωρίς όμως να λάβει απάντηση. Τελικά το θέμα έμεινε σε εκκρεμότητα.

Τους χάριζαν πίνακα και προβληματίζονταν μήπως δεν εκφράζει την ποιότητα του Κέντρου Πολιτισμού (Θου Κύριε…)

Σ’ ότι αφορά τα θέματα ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα. Διευκρινήσεις δόθηκαν για το θέμα των μεταφορών των επισκεπτών. Συγκεκριμένα ειπώθηκε από τον κ. Λύρατζη ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκινά από 4.900 ευρώ για 250 μεταφορές και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Εάν δεν εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος θα ανατεθεί στα Αστικά που είχαν αναλάβει το έργο και πέρσι μ’ αυτό το ποσό. Τέλος, με προβληματισμό υποδέχτηκαν την αποδοχή της δωρεάς από τον κ. Στέλιο Αρσενίου ενός πίνακα ζωγραφικής του ζωγράφου Μητράκα καθόσον δεν γνώριζαν τον πίνακα. Ο προβληματισμός όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού ήταν: «Μήπως ο πίνακας δεν εκφράζει την ποιότητα του Κέντρου»

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…