Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καρναβαλική πληρότητα στο 100% για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης

Καρναβαλική πληρότητα στο 100% για τα ξενοδοχεία της Ξάνθης

0
palia poli karnavali

Ελάχιστα δωμάτια ελεύθερα ακόμη για το Σαββατοκύριακο της παρέλασης – Μία με δύο διανυκτερεύσεις επιλέγουν οι περισσότεροι, ενώ λίγα ξενοδοχεία επιβάλλουν υποχρεωτικό τριήμερο πακέτο

Από 60€ έως 150€ το δίκλινο ανά διανυκτέρευση με τα περισσότερα να κυμαίνονται στα 100€ – Ελάχιστοι φέτος οι τουρίστες από Βουλγαρία, Τουρκία και Ρουμανία

Η Ξάνθη μπήκε για τα καλά στον ρυθμό της πιο «τρελής» γιορτής της. Φόρεσε τα αποκριάτικα, ετοίμασε το πρόγραμμά της και περιμένει να υποδεχτεί τους πιστούς φίλους του Καρναβαλιού, αλλά και όλους αυτούς που έρχονται να την γνωρίσουν για πρώτη φορά. Ως καλή οικοδέσποινα, αλλά και πόλη που ξέρει να διασκεδάζει, ετοίμασε για άλλη μια χρονιά πληθώρα εκδηλώσεων, οι οποίες κορυφώνονται την επόμενη εβδομάδα, τις τρεις τελευταίες μέρες, με επιστέγασμα την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου. Ένας θεσμός που ξεπέρασε τον μισό αιώνα και ξεχωρίζει για την ζωντάνια και την συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, αναγορεύοντας την Ξάνθη στην συνείδηση των περισσοτέρων ως βασίλισσα του καρναβαλιού στην Βόρεια Ελλάδα. Ξανθιώτες που ζούνε μακριά, συγγενείς και φίλοι των κατοίκων και των φοιτητών, άνθρωποι που πέρασαν από την Ξάνθη είτε ως φοιτητές, είτε ως εκπαιδευτικοί ή λόγω στρατού, δεν ξεχνούν το κέφι του καρναβαλιού μας, γεμίζουν βαλίτσες με αποκριάτικα και καταφθάνουν συνήθως την Παρασκευή και το Σάββατο.

Έλληνες φέτος οι περισσότεροι επισκέπτες – Ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες οι κρατήσεις

Εκδρομές για το Καρναβάλι πραγματοποιούν και οι κάτοικοι των γειτονικών πόλεων όπως είναι η Καβάλα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη και η Κομοτηνή, κάποιες από τις οποίες συμμετέχουν και με καρναβαλικούς συλλόγους. Τα τελευταία χρόνια είχε σημειωθεί μια αυξημένη επισκεψιμότητα από την Βουλγαρία και την Τουρκία, και εσχάτως και από την Ρουμανία. Ο όγκος των επισκεπτών που καταφτάνουν για το Καρναβάλι γεμίζει κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία της πόλης, του νομού, αλλά και γειτονικών πόλεων, κυρίως για όσους έρχονται από το εξωτερικό και συνδυάζουν την επίσκεψή τους στην περιοχή. Το «Ε» επικοινώνησε με τα περισσότερα από τα ξενοδοχεία της πόλης αλλά και όλου του νομού, τα οποία τις τελευταίες μέρες καταγράφουν κρατήσεις για τα περισσότερα από τα δωμάτιά τους.

Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φέτος κυρίως από Έλληνες

karnavali tourismosΟι ξενοδόχοι περιμένουν πώς και πώς αυτές τις μέρες, αφού τα δωμάτια γίνονται ανάρπαστα, ακόμη και σε λίγο ‘’τσιμπημένες’’ τιμές. Μέχρι και χθες τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονταν σε πληρότητα 100% για το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου. Ενώ τις προηγούμενες χρονιές πολλές κρατήσεις πραγματοποιούνταν ακόμη και από τον Δεκέμβριο, φέτος όλοι περίμεναν τις τελευταίες μέρες για να επιβεβαιώσουν αν θα βρεθούν στην Ξάνθη. Τα ξενοδοχεία που κλείνουν πρώτα, φυσικά, είναι αυτά της πόλης, με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο και τις εκδηλώσεις των ημερών, κυρίως για όσους έρχονται χωρίς δικό τους όχημα. Ακολουθούν τα ξενοδοχεία της ορεινής Ξάνθης αλλά και της παραθαλάσσιας περιοχής, καθώς και ξενώνες έστω και με λίγα δωμάτια. Η χρήση του διαδικτύου και οι διάφορες υπηρεσίες booking διευκολύνουν τόσο τους ξενοδόχους, όσο και τους επίδοξους επισκέπτες να βρουν εύκολα αυτό που επιζητούν. Μια μικρή έρευνα σε πλατφόρμες κρατήσεων για το τριήμερο του Καρναβαλιού εμφανίζει την Ξάνθη με πληρότητα 92%, δεδομένου ότι κάποια από τα δωμάτια που μένουν αδιάθετα, σε πολύ υψηλές τιμές σκοπίμως, είναι για λόγους ασφαλείας. Αυτό που καταγράφεται φέτος μέσω των κρατήσεων, είναι ότι οι επισκέπτες από Τουρκία είναι ελάχιστοι, κάτι που αποδίδεται στην γενικότερη κατάσταση στην γειτονική χώρα μετά το πραξικόπημα, ενώ σχεδόν ανύπαρκτοι από Βουλγαρία και Ρουμανία. Και οι Έλληνες όμως περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, επηρεασμένοι από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί.

Κάποια ξενοδοχεία στις ίδιες τιμές, κάποιοι επωφελούνται από την ζήτηση

Η οικονομική κρίση και τα άδεια δωμάτια των ξενοδοχείων τους κατά τις υπόλοιπες περιόδους, δίνουν μια αυξημένη προσμονή για τις μέρες αυτές. Κάποια ξενοδοχεία παρείχαν υποχρεωτικά ‘’πακέτα’’ τριημέρου, ενώ οι περισσότεροι αφήνουν τους πελάτες να επιλέξουν τις μέρες που τους εξυπηρετούν και κυρίως όσες αντέχει το πορτοφόλι τους. Δωμάτια για το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στην Ξάνθη, ενώ για την Κυριακή βρίσκει κανείς πιο εύκολα. Για την Παρασκευή υπάρχει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, αλλά μόνο για ένα βράδυ, με τις τιμές σε κάποια ξενοδοχεία να καταγράφουν μεγάλες διαφορές. Σε ξενοδοχείο της πόλης: ένα δίκλινο που την Παρασκευή κοστίζει 60 ευρώ, την Κυριακή κοστίζει 120 ευρώ, ενώ για το Σάββατο έχουν ήδη εξαντληθεί. Εκτός από το hostel που είναι πλήρες εδώ και καιρό και το κόστος είναι στα 20 ευρώ κατ’ άτομο, τα περισσότερα ξενοδοχεία χρεώνουν από 60, 90, έως και 120 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, ενώ κάποια φτάνουν ακόμη και τα 150 ευρώ. Διήμερο πακέτο για δίκλινο με 300 ευρώ (σύνολο) ή τριήμερο με 400 ευρώ, ενώ αλλού το τριήμερο πακέτο για ένα τρίκλινο έφτανε στα 120 την βραδιά. Κάποιοι επικρίνουν την υποχρεωτική λογική του ‘’πακέτου’’ ενώ άλλοι θεωρούν ότι όσοι μπορούν ακόμη να το κάνουν, καλώς πράττουν.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για πρόγραμμα κατοικιών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ο Ν. Δένδιας

Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας είχε ανακοινώσει την κατασκευή 700 νέων κατοικιώ…