Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Η 20χρονη Βάγια Χρυσού Ζέρβα βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού

Η 20χρονη Βάγια Χρυσού Ζέρβα βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού

0
vagia zerva

Θα κοστίσει 2.400 ευρώ (+ ΦΠΑ) μαζί με την ενοικίαση του φορέματός της, όπως ενέκρινε το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση ψηφίστηκαν οι οικονομικές δεσμεύσεις για τις ΘΛΕ. 220.000-240.000 εκτιμάται ότι θα στοιχίσει συνολικά η φετινή διοργάνωση

Φωτό: Το 20χρονο μοντέλο από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τη Χρυσούπολη, θα είναι η βασίλισσα του καρναβαλιού

Τα οικονομικά των φετινών Θρακικών λαογραφικών Εορτών συζητήθηκαν στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, όπου έγιναν και οι αντίστοιχες αναλήψεις δέσμευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού το φετινό καρναβάλι θα κοστίσει περίπου 220.000-240.000 ποσό, αλλά το ακριβές ποσό θα καθοριστεί όταν ολοκληρωθεί το σύνολο των διαγωνισμών και αναθέσεων και με βάση πάντα ο,τι έκτακτο μπορεί να προκύψει.

Και πέρυσι είχε γίνει πρόταση στη Βάγια Χρυσού

Όπως ανακοινώθηκε, βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού θα είναι η 20χρονη Μις Τουρισμός του 2016 Βάγια Χρυσού-Ζέρβα, με καταγωγή από τη Χρυσούπολη, η οποία διαμένει στη Θεσσαλονίκη, είναι φοιτήτρια Φιλολογίας και έχει καταγωγή από τη γειτονική Χρυσούπολη. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης, πρόταση είχε γίνει και πέρυσι στο νεαρό μοντέλο, αλλά λόγω συμμετοχής σε διαγωνισμό στην Ιταλία, δεν μπόρεσε να την αποδεχθεί. Η βασίλισσα του φετινού καρναβαλιού θα κοστίσει 2.400 ευρώ (+ ΦΠΑ), κόστος στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ενοικίαση του φορέματός της από… γνωστό οίκο μόδας.

Υψηλό το κόστος της φύλαξης, λόγω υψηλών απαιτήσεων για τη διοργάνωση

Σχετικά με το κόστος φύλαξης που προϋπολογίστηκε στα 9.225 ευρώ, ο Καρά Αχμέτ αναρωτήθηκε γιατί φτάνει σε τόσο υψηλή τιμή και πήρε την απάντηση ότι το ύψος του κόστους καθορίστηκε με βάση πίνακα απαιτούμενων εργασιών, όπου συνυπολογίστηκαν τα πλήρη έξοδα για τα άτομα που θα απασχοληθούν συν διοικητικό κόστος και το κέρδος του υπεργολάβου (10%). Άλλωστε, θα απαιτηθεί αυξημένο εργατικό δυναμικό, αφού μόνο για την ημέρα της παρέλασης χρειάζονται 81 άτομα. Πάντως, διευκρινίστηκε ότι το Κέντρο Πολιτισμού αυτή την τιμή θα προσφέρει και όποια ενδιαφερόμενη εταιρία security… ας προσέλθει.

Ακόμη, συζητήθηκε το κόστος για τη μετακίνηση και διαμονή δημοσιογράφου του Star που θα έρθει για να καλύψει τις εκδηλώσεις, ενώ ο πρόεδρος ενημέρωσε και για μια σειρά από άλλες εκπομπές στις οποίες θα προβληθεί το ξανθιώτικο καρναβάλι. Μάλιστα, όπως είπε, έγινε προγραμματισμός οι μεταδόσεις να γίνουν το τελευταίο τριήμερο, ώστε να υπάρχουν καρναβάλια στους δρόμους και… να μη μαζεύουν 5-6 καρναβάλια στην πλατεία για να στηθούν μπροστά στην κάμερα!

Καταψήφισε ο Α. Καρά για το καρναβάλι του Ωραιοκάστρου-Αντέδρασε ο Ι. Καμαρίδης

Το μόνο θέμα που δεν πέρασε ομόφωνα ήταν η πρόβλεψη για ναύλωση δύο λεωφορείων, για τους καρναβαλιστές που προτίθενται να συμμετέχουν στο καρναβάλι του Ωραιοκάστρου. Ο Καρά Αχμέτ εξήγησε ότι καταψηφίζει όχι γιατί διαφωνεί με το κόστος, αλλά λόγω της ρατσιστικής στάσης του δημάρχου Ωραιοκάστρου απέναντι στα προσφυγόπουλα.

Στη δήλωση αυτή αντέδρασε ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος σημείωσε ότι «δε μπορούμε να αφαιρέσουμε από τους δημάρχους το δικαίωμα να εκφράζονται», προσθέτοντας ότι είτε η στάση του είναι κατακριτέα, είτε αποδεκτή δε μπορεί να τιμωρούνται οι δημότες και η εν γένει συνεργασία. Μάλιστα, προσφέρθηκε, και έγινε δεκτό, να είναι ο αρχηγός της αποστολής των καρναβαλιστών στο Ωραιόκαστρο, επισημαίνοντας ότι θα μεταβεί με δικά του έξοδα.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Βυζαντινού Φρουρίου” αναβιώνουν τα χελιδονίσματα

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 09:30, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής θ…