Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γ’ Εθνική: Πρωτάθλημα χωρίς τον κίνδυνο… υποβιβασμού!

Γ’ Εθνική: Πρωτάθλημα χωρίς τον κίνδυνο… υποβιβασμού!

0
vatolakos

Μετά την αποχώρηση δύο ομάδων από τον 1ο όμιλο το ενδιαφέρον στρέφεται μόνο σε μία θέση

Σε ακόμη μία… πρωτοτυπία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα δούμε φέτος να ολοκληρώνεται πρωτάθλημα χωρίς το… άγχος του υποβιβασμού για καμία ομάδα!

Μάλιστα αυτό δεν θα συμβεί σε κάποια τοπική ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά σε εθνική κατηγορία και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής!

Ειδικότερα, στον 1ο όμιλο όπου συμμετέχει και ο Ορφέας Ξάνθης, σημειώθηκε την Τρίτη μία αποχώρηση, της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου Γρεβενών. Ο όμιλος είχε ξεκινήσει με 15 ομάδες, καθώς πριν την έναρξη είχε δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ο Εθνικός Αγιονερίου και επρόκειτο να υποβιβαστεί αυτή που θα τερμάτιζε στη 15η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Όμως μετά τη δήλωση αποχώρησης της ΑΕΠ Βατολάκκου στον όμιλο παρέμειναν 14 ομάδες οι οποίες θα σωθούν ανεξάρτητα από την τελική κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα!

Τα προβλήματα για την ΑΕΠ Βατολάκκου είχαν αρχίσει να φαίνονται εδώ και καιρό καθώς η ομάδα παρατάχθηκε σε κάποια ματς με 11άδα… ανάγκης και ελάχιστους ή ακόμη και χωρίς καθόλου αναπληρωματικούς, ενώ σίγουρα σημαντικό ρόλο έπαιξε και το οικονομικό κομμάτι με την ομάδα των Γρεβενών να μην καταφέρνει να αντέξει τις οικονομικές απαιτήσεις της κατηγορίας που σε συνδυασμό με την κακή πορεία έφεραν την δύσκολη απόφαση για τους ιθύνοντες του συλλόγου της απόσυρσης του συλλόγου από την κατηγορία.

Αυτή η εξέλιξη σαφέστατα επηρεάζει όλη την κατηγορία καθώς πρακτικά σημαίνει πως το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα θα παρουσιάζει ενδιαφέρον μοναχά για το ποια ομάδα θα κατακτήσει την πρώτη θέση που οδηγεί στην άνοδο στη Β’ Εθνική, την οποία διεκδικούν με αξιώσεις  και την κόντρα των τριών διεκδικητών Δόξα Δράμας, Απόλλων Καλαμαριάς και ΑΠΕ Λαγκαδά.

Μπ. Χατζημεστής: «Αρνητική εξέλιξη που υποβαθμίζει την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος»

Μπορεί ο Ορφέας Ξάνθης να είχε εξασφαλίσει – τυπικά – την παραμονή του στην κατηγορία στο πρωτάθλημα και να μην κινδύνευε αφού με 21 βαθμούς που έχει ήδη μαζέψει στη συγκομιδή του βρίσκεται στην 5η θέση και πολύ μακριά από τις τελευταίες θέσεις, ωστόσο η εξέλιξη με την αποχώρηση της ΑΕΠ Βατολάκκου έγινε δεκτή με προβληματισμό από τους παράγοντες της ξανθιώτικης ομάδας και τον Μπάμπη Χατζημεστή ο οποίος μιλώντας στο «Ε» σχολίασε:

«Σίγουρα η διαφαινόμενη αποχώρηση της ΑΕΠ Βατολάκκου είναι μία πολύ άσχημη εξέλιξη για πολλούς λόγους. Πλέον χάνεται το ενδιαφέρον για πολλές ομάδες σε μεγάλο βαθμό καθώς οι περισσότερες είχαν πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Έτσι αφού δεν πρόκειται να κινδυνεύσει καμία ομάδα θα χαθεί μέρος της ανταγωνιστικότητας αλλά και του θεάματος σε διάφορα ματς τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπίζονται με… χαλαρή διάθεση.

Επίσης είναι άδικο για ορισμένες ομάδες οι οποίες δαπάνησαν χρήματα για να ενισχυθούν, ακόμη και στην μετεγγραφική σεζόν του Ιανουαρίου ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό, και πλέον βλέπουν να χάνεται το ενδιαφέρον» δήλωσε ο Μπ. Χατζημεστής που συμπλήρωσε:

«Εμείς ως Ορφέας θα συνεχίσουμε να παρουσιαζόμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια και να κυνηγάμε την καλύτερη δυνατή κατάταξη στην τελική βαθμολογία».

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

1. Δόξα Δράμας 36

2. Απόλλων Καλαμαριάς 34

3. Λαγκαδάς 34

4. Νέστος Χρυσούπολης 24

5. Ορφέας Ξάνθης 21

6. Καβάλα 20

7. Καμπανιακός 20

8. Απόλλων Παραλιμνίου 19

9. Νάουσα 18

10. Αλμωπός Αριδαίας 17

11. ΑΟ Καρδίας 15

12. Μακεδονικός Φούφα 15

13. Δόξα Προσκυνητών 11

14. Εορδαϊκός 10

15. ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου 5

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…