Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Εξαρθρώθηκε 45μελής συμμορία με «πλοκάμια» και στο Δροσερό

Εξαρθρώθηκε 45μελής συμμορία με «πλοκάμια» και στο Δροσερό

0
symoria

4 συλλήψεις από την Ομάδα Δίωξης της Ξάνθης – Χειροπέδες σε 31 – Εμπλέκονται και άλλοι 14

Διακινούσαν ναρκωτικά και παράνομους μετανάστες – 29χρονος ο αρχηγός- Χρησιμοποιούσαν ghostphones για να διαφεύγουν και συνθηματικές λέξεις

45μελη εγκληματική συμμορία με έντονη δράση σε διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών, εξάρθρωσε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της Αστυνομίας σ’ όλη την περιφέρεια μας καθώς έδωσε ένα καίριο «χτύπημα» στην εγκληματικότητα της περιοχής μας.

4 συλλήψεις στο Δροσερό από την Ομάδα Δίωξης της Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» στη Ξάνθη έγιναν 4 συλλήψεις και προσαγωγές ατόμων καθώς σε κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησε η Ομάδα Δίωξης της Α.Δ. Ξάνθης βρήκε προϊόντα εγκλήματος. Τα άτομα αυτά διέμεναν στο Δροσερό και έγινε η προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, η οποία έχει και την ευθύνη της σύνταξης της δικογραφίας.

Χειροπέδες σε 31 – Εμπλέκονται και άλλοι 14

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης και την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 45 μελών της ομάδας και συγκεκριμένα 41 ημεδαπών και 4 αλλοδαπών, υπηκόων Αιγύπτου, Αφγανιστάν, Βουλγαρίας και Τουρκίας. Συνελήφθησαν οι 31 ενώ έχει προκύψει από στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία εμπλοκή των υπολοίπων 14. Απ’ αυτούς που συνελήφθηκαν οι 29 είναι Έλληνες και οι 2 αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και Τουρκίας. Η ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε την 21 και 22-2-2017. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα, που δεν ανήκουν στην εγκληματική ομάδα. Επισημαίνεται ότι δύο από τα μέλη του κυκλώματος, ημεδαποί, ηλικίας 26 και 36 ετών, είχαν συλληφθεί 19-11-2016, στον Έβρο, για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Διακινούσαν ναρκωτικά και παράνομους μετανάστες

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Οκτωβρίου του 2016 – μέσα Δεκεμβρίου του 2016, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και σύνθεση που εναλλασσόταν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχοντας ως σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών και της προώθησης μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα από τα μέλη της συμμορίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε χρήστες των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης. Επιπλέον, κάποια από τα μέλη της δραστηριοποιούνταν και στην προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, τους οποίους όπως προέκυψε κατακρατούσαν παράνομα για ορισμένο χρόνο, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις αφαιρούσαν με τη βία τα χρήματα που κατείχαν οι μη νόμιμοι μετανάστες. Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ακόμη ότι ορισμένοι από τους δράστες δραστηριοποιούνταν και στην πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Αρχηγός της συμμορίας ένας 29χρονος – Καθένας είχε τον ρόλο του

Αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας 29χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε και συντόνιζε την προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά, την αποθήκευση των ναρκωτικών και ακολούθως την διακίνηση τους, καθώς επίσης οργάνωνε και συντόνιζε την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών από την περιοχή του Έβρου στο εσωτερικό της χώρας.Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, ενεργώντας υπό τις κατευθύνσεις του αρχηγού, αναλάμβαναν διάφορους ρόλους στην διακίνηση ναρκωτικών και την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών, ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν περισσότερους από ένα ρόλο.

Χρησιμοποιούσαν ghostphones για να διαφεύγουν και συνθηματικές λέξεις

Επίσης, τα μέλη της συμμορίας προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές χρησιμοποιούσαν αριθμούς κινητών τηλεφώνων, τους οποίους ενεργοποιούσαν σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα εγκλήματος

Οι αστυνομικές αρχές μετά από έρευνες στα σπίτια των δραστών και

σε σημεία απόκρυψης, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

127,1 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

536 ναρκωτικά δισκία

130 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

626 γραμμάρια καπνού για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

3 περίστροφα κρότου – λάμψης

2 κυνηγετικά όπλα

10 φυσίγγια

2 σπρέι πιπεριού

7 στιλέτα

4 ηλεκτρονικές ζυγαριές

το χρηματικό ποσό των 5.285 ευρώ

12 ηλεκτρονικές συσκευές

96 κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επίσης 17 οχήματα και 2 δίκυκλες μοτοσικλέτες.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της ληστείας και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, περί ειδικού φόρου κατανάλωσης, περί αλλοδαπών και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…