Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Βροχή» επερωτήσεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής

«Βροχή» επερωτήσεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Παρασκευής

0
perifereiako aithousa

Η αντιπολίτευση ρωτά για τις ζημιές της κακοκαιρίας, τις αποζημιώσεις, τη λειτουργία της «Στήριξης» και τις παραιτήσεις ΔΣ στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ

Τίθεται προς έγκριση το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΑΜΘ

Την Παρασκευή στις ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ, όπου το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι επερωτήσεις της αντιπολίτευσης. Οι επερωτήσεις αφορούν κύρια την κακοκαιρία, τις ζημιές και τις αποζημιώσεις. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θέτει επίσης το θέμα της λειτουργίας της «Στήριξης», καθώς και τις παραιτήσεις στην ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕ.

Ακόμη, τη συνεδρίαση θα απασχολήσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΑΜΘ που έρχεται προς έγκριση, ενώ για την Ξάνθη θα υπάρξει και δρομολόγηση για την τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο.

1.ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1.1 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποια μέτρα θα πάρει ώστε οι Δ.Α. Ο.Κ. της Περιφέρειας να ενισχυθούν με προσωπικό και να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες, με ευθύνη της κυβέρνησης και των Περιφερειακών Αρχών. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τρέλλης Χρήστος.

1.2 Λειτουργία και δραστηριότητες της εταιρείας ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ «Η ΣΤΗΡΙΞΗ». Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτιος Καραλίδης.

1.3 Η μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την περιφέρεια μας με έντονες χιονοπτώσεις προκάλεσε μεγάλα προβλήματα ειδικότερα στον νομό Έβρου. Αν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις και με βροχές συνεχιστούν και στην γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν φόβοι για πλημμυρικά φαινόμενα στον ποταμό Έβρο, έχει γίνει κάποια μελέτη ή υπάρχει κάποιος σχεδιασμός ώστε να δοθεί μια μόνιμη λύσει στο πρόβλημα. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Ναθαναηλίδης.

1.4 Σε ποιες ενέργειες θα προβούν άμεσα και πια μέτρα θα πάρουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η επίλυση του προβλήματος της καταγραφής όλων των δικαιούχων αποζημίωσης και να καταβληθεί η αποζημίωση σε αυτούς.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τρέλλης Χρήστος

1.5 Σε ποιες ενέργειες θα προβεί και ποια μέτρα θα λάβει για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων και την παροχή ζωοτροφών ώστε να μην πληγεί περαιτέρω το ζωικό τους κεφάλαιο της ΠΑΜΘ. Επερωτών: Η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Αικατερίνη Γεροστεργίου.

1. 6 Για τις Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΜ-Θ ΑΕ. Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτιος Καραλίδης.

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΜΘ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Έγκριση Προγράμματος Έργων και Εργασιών Δημόσιας και μη Δημόσιας Δασοπονίας της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έτους 2017.

3.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ

Έγκριση ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2017.

4 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έγκριση έκδοσης απόφασης προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το έργο ¨Προμήθεια και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο Π.Ε. Ξάνθης 2016″.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…