Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες για τις 24.251 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σ’ όλους τους δήμους

Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες για τις 24.251 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σ’ όλους τους δήμους

0
oaed

Για τον νομό μας προβλέπονται 192 προσλήψεις και στους 4 δήμους

Αναρτήθηκαν χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους της χώρας, για 24.251 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης:

1. ο Προσωρινός Πίνακας Επιτυχόντων

2. ο Προσωρινός Πίνακας Επιλαχόντων και

3. ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων. Οι ενδιαφερόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων και επιλαχόντων αντίστοιχα, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά την προτίμησή τους με το κριτήριο της εντοπιότητας, καθώς επίσης και για το σύνολο της μοριοδότησής τους όσον αφορά τις προτιμήσεις τους χωρίς το κριτήριο της εντοπιότητας.

Ενστάσεις εντός 3 ημερών μετά τις 15 Φεβρουαρίου

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα». Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω Πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την 15η Φεβρουαρίου και ώρα 10η πρωινή έως και τη 17η Φεβρουαρίου και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης. Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά (επισυνάπτοντας τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της 17ης Φεβρουαρίου προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2).

192 προσλήψεις στους 4 δήμους του νομού μας

Υπενθυμίζουμε πωw το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που «τρέχει» σε 274 δήμους η κατανομή στους δήμους ου νομού μας έχει ως εξής: Δήμος Αβδήρων: 55 – Δήμος Μύκης:59 – Δήμος Ξάνθης:32 -Δήμος Τοπείρου:26.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων έληξε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου και τώρα ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης από τον ΟΑΕΔ.

182 άτομα έχουν ήδη πιάσει δουλειά από το πρώτο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Σύμφωνα με πληροφόρησή μας από το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης έχουν ήδη προσληφθεί 182 άτομα και έχουν ξεκινήσει δουλειά στις υπηρεσίες του δήμου και στα νομικά πρόσωπα (Κέντρο Πολιτισμού, ΚΚΠΑ) από τα 250 που περιλαμβάνει η πρώτη φάση του προγράμματος. Κατά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που γίνεται από το δήμο έχουν απορριφθεί αρκετοί που δεν πληρούσαν όλα τα τυπικά προσόντα (τίτλους σπουδών , πιστοποιητικά κ.λ.π.) και γίνεται η αντικατάστασή τους από τον ΟΑΕΔ από τους πίνακες των επιλαχόντων. Να σημειώσουμε τέλος η β΄ φάση του προγράμματος θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του 8μηνου και θα εκδοθεί νέα Προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ.

Εντός της εβδομάδας η προκήρυξη για 15.000 θέσεις εργασίας για άτομα άνω των 50

Δύο νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

Μέχρι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για την υλοποίηση των δύο νέων προγραμμάτων για μακροχρόνια ανέργους και άτομα που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ η οποία αφορά τις συγκεκριμένες δράσεις. Τα προγράμματα αφορούν 15.000 ανέργους ηλικίας άνω των 50 ετών και προσφέρουν μισθό έως και 500 ευρώ με ασφάλιση. Ειδικότερα τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, δηλαδή άνεργους- ηλικίας άνω των 50 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών, αλλά και εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα άνω των έξι μηνών.Και στα δύο προγράμματα η επιδότηση μισθού θα φθάνει έως και 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα υπάρχει ασφάλιση (εισφορές και του εργοδότη) όπως και καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Τι προβλέπουν τα προγράμματα

Το ένα πρόγραμμα αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης και προβλέπεται η πρόσληψη 5.000 ανέργων. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 άτομα, πλήρους απασχόλησης, για τις οποίες προβλέπεται η πρόσληψη 10.000 ανέργων.

Θέσεις Εργασίας στην ΑΜΘ

1 Μετακλητό Εκτελεστικό Γραμματέα

Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.

6 προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για 65.000 ανέργους

Με τέσσερα προγράμματα που θα απευθύνονται συνολικά σε 50.000 ανέργους και θα πλαισιώσουν τη Νέα Γενιά Κοινωφελούς Εργασίας (24.000 θέσεις) κλείνει η βεντάλια των προγραμμάτων απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2017. Ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας και ειδικότερα του επιτελείου της αν. υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου, προβλέπει τα εξής:

1.Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και γενικά εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Πρόκειται για το πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, εφόσον το επιθυμεί ο άνεργος, για την πρόσληψη προσωπικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 10 άτομα (κόστος 40 εκατ. ευρώ).

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων δημόσιων φορέων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών (κόστος 60 εκατ. ευρώ).

3. Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για 6.000 νέους ηλικίας 25-29 ετών. Πρόκειται για τη β’ φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας (κόστος 24 εκατ. ευρώ).

4. Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑμεΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε 1.000 άτομα (κόστος 2 εκατ. ευρώ).

Όλα τα προγράμματα θα υλοποιηθούν μέσω του ΟΑΕΔ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μετά την ανάρτηση των σχετικών προσκλήσεων.

Κατάρτιση για 23.000 ανέργους

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η επαγγελματική κατάρτιση 23.000 ανέργων ηλικίας 29 έως 64 ετών που μετέχουν στο πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης σε κλάδους αιχμής της οικονομίας. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου και συνολικά υποβλήθηκαν 133.873 αιτήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και της πρακτικής άσκησης, θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης στο 45% των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις των κλάδων αιχμής της οικονομίας.

Επιμέλεια:Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Οι θάνατοι βιοπαλαιστών αυξάνονται και μένουν στις μνήμες μας

Ανακοίνωση και από την «Ταξική Πορεία» για το ατύχημα στο εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ Με ανακοίνω…