Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Χορτάσαμε» χιόνι

«Χορτάσαμε» χιόνι

0
xioni stayroypoli 2

Δυο εβδομάδες διαρκεί ο χιονιάς- Σφοδρή χιονόπτωση με αέρα απ’ άκρου εις άκρον στο νομό

Σε λευκό κλοιό ο δήμος Μύκης και η Σταυρούπολη. Στην Ξάνθη δεν το έστρωσε . Ζαγναφέρης: «Κανένα πρόβλημα με τους δρόμους»

Νέο κύμα κακοκαιρίας δέχτηκε ο νομό μας από το βράδυ της Τετάρτης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σφοδρή χιονόπτωση τον έπληξε σ’ όλο το εύρος του νομού με έμφαση την ορεινή περιοχή. Έντονα ήταν το φαινόμενο της χιονόπτωσης και στην πόλη της Ξάνθης όπου συνοδευόταν με ισχυρούς ανέμους ωστόσο δεν έπιασε χιόνι στους δρόμους ακόμη και στις στέγες επειδή είχε προηγηθεί βροχή. Αυτό απάλλαξε την Πολιτική Προστασία του δήμου Ξάνθης από την ρίψη αλατιού στους δρόμου της πόλης, όχι ωστόσο και την περιοχή της Δημοτικής Ενότητα Σταυρούπολης, όπου οι σχολικές μονάδες με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης παρέμειναν κλειστές το ίδιο και στον δήμο Μύκης ενώ στον δήμο Αβδήρων και Τοπείρου και στην πόλη της Ξάνθης τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Χόρτασαν χιόνι στο δήμο Μύκης

Εδώ και δυο εβδομάδες σε χιονισμένο κλοιό βρίσκονται τα χωριά του δήμου Μύκης καθώς εκεί που λιώνει ξανά χιονίζει! Και βέβαια είναι συνηθισμένα και τα βουνά αλλά και οι κάτοικοι των βουνών μας από χιόνι ωστόσο φέτος είναι πολύ μεγάλη η διάρκεια και η ένταση του φαινομένου που ήδη τους έχει κουράσει. Ο δήμαρχος Μύκης κ. Τζεμήλ Καπζά έθεσε και πάλι επί ποδός όλο τον μηχανισμό του δήμου και το πρωί δυο γκρέιντερ έκαναν εκχιονισμό τους δημοτικούς δρόμους που συνδέουν οικισμούς ώστε μετά να ρίξουν αλάτι. Ήταν όμως τόσο πυκνή η χιονόπτωση που δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν το δρόμο και πάλι γεμίζει. Ο κ. Καπζά ανέφερε πως τις δύο αυτές εβδομάδες οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ρίξει 220 τόνους αλάτι και έχουν προμηθευτεί και άλλους 182 τόνους εκεί που καθαρίζουν ξαναγεμίζει με χιόνι με αποτέλεσμα η οδήγηση να γίνεται μόνο με αλυσίδες.

xioni xanthiΣφοδρή χιονόπτωση στην Σταυρούπολη – Στην Ξάνθη δεν το έστρωσε…

Χιόνι με αέρα και στην Σταυρούπολη και ο δήμος Ξάνθης έβγαλε εκχιονιστικό στις 11 το πρωί ανοίγοντας τον δρόμο προς Καρυόφυτο και Λυκοδρόμιο και στην συνέχεια προς Μέγα Εύμοιρο και Γέρακα. Όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Κυριάκος υπάρχει πρόσβαση σ’ όλους τους οικισμούς ωστόσο χρειάζονται αλυσίδες για να μην γίνουν ατυχήματα. Μέσα στην πόλη της Ξάνθης δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο στην Μορσίνη όπου ειδοποιήθηκαν οι αρχές ότι υπάρχει ολισθηρότητα στο οδόστρωμα και έριξαν αλάτι.

Ζαγναφέρης: «Κανένα πρόβλημα…»

Στον δρόμο βγήκαν και οι αλατιέρες της Περιφέρειας κάνοντας εκχιονισμό και ρήψη αλατιού σ’ όλο το δίκτυο αρμοδιότητάς τους. «Κανένα πρόβλημα», τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης επισημαίνοντας πως όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και πως το νέο κύμα κακοκαιρίας αντιμετωπίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο δήμο Αβδήρων πιο έντονη χιονόπτωση δέχτηκε ο οικισμός των Αβδήρων και γι αυτό χρειάστηκε το εκχιονιστικό του δήμου να ανοίξει τον κεντρικό δρόμο του οικισμού ωστόσο ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης ανέφερε πως τα μαθητικά δρομολόγια έγιναν χωρίς πρόβλημα. Στην υπόλοιπη επικράτεια του δήμου όπως και στον δήμο Τοπείρου όπως μας πληροφορεί ο δήμαρχος κ. Μίχογλου ήταν ήπια τα φαινόμενα.

Παραμένει ίδιο το σκηνικό του καιρού

Σ’ ότι αφορά τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Πέμπτης σύμφωνα με όσα ανέφερε το meteo.gr ο καιρός θα παρουσιάζει το ίδιο σκηνικό, με την εκδήλωση χιονόπτωσης, με την θερμοκρασία στους 1 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ, Από τη μεριά του το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση για την εξαγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή, εφιστώντας την προσοχή.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 20-01-2017 στην Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρα στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια.

Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…