Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τώρα κάθονται …μετά θα τρέχουν να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες

Τώρα κάθονται …μετά θα τρέχουν να αναπληρώσουν τις χαμένες διδακτικές ώρες

0
sxoleio xioni

Με περισσότερη παραδοτέα ύλη θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα στα δημοτικά

Με παράταση του διδακτικού έτους έως τις 1 Ιουνίου αλλά ενδεχομένως και … κόψιμο εκδρομών στα γυμνάσια και λύκεια

Παράταση για μια ολόκληρη εβδομάδα πήραν οι …Χριστουγεννιάτικες διακοπές μαθητών, δασκάλων και καθηγητών όχι λόγω εορτών αλλά λόγω χιονιού. Κυρίως το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στην θέρμανση των σχολικών μονάδων που όπως πληροφορηθήκαμε είναι κανονική αλλά στο γεγονός ότι πάγωσε το νερό στις βρύσες αλλά και στην μεταφορά μαθητών στα σχολεία από τα χωριά στην πόλη ή από οικισμό σε οικισμό καθώς τα τοπικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ έχουν σταματήσει. Επίσης ένας ακόμη λόγος που οδηγεί τους δημάρχους αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προτείνουν το κλείσιμο των σχολείων είναι το παγωμένο χιόνι μέσα στις αυλές που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.

Πολλές διδακτικές ώρες χαμένες….

Και μπορεί οι διακοπές μαθημάτων να είναι κάτι που χαροποιεί – υπό την έννοια της παιδιάστικης διάθεσης – την εκπαιδευτική κοινότητα ωστόσο οι χαμένες διδακτικές ώρες είναι κάτι που προβληματίζει καθώς αυτές πρέπει να αναπληρωθούν ούτως ή άλλως. Και για μεν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν προβλέπεται αναπλήρωση – παρά μόνο για την περίπτωση των καταλήψεων – όπως μας πληροφόρησε ο προϊστάμενος της Α΄θμιας Ξάνθης κ. Αναστάσιος Μάρκου – και αυτό θα επιτευχθεί με παράδοση περισσότερης ύλης ώστε να καλυφθεί και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς για μεν την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Πως θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Συγκεκριμένα όπως μας πληροφόρησε ο προϊστάμενος της Β΄θμιας κ. Γιώργος Παπαθανασίου η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών για τα γυμνάσια και τα Λύκεια θα επιτευχθεί μέσω της παράτασης του διδακτικού έτους που ούτως ή άλλως έχει αποφασιστεί από το υπουργείο Παιδείας και εντάσσεται μέσα στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης που εφαρμόζει το υπουργείο. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αυτό προβλέπει την παράταση του έτους από τις 20 Μαΐου στις 1 Ιουνίου. Στην περίπτωση δε που συνεχιστεί η κακοκαιρία και παραμείνουν κλειστά τα σχολεία κατά τόπους για μεγάλο χρονικό διάστημα , ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε πως θα αντιμετωπιστεί από το υπουργείο ενδεχομένως με μεγαλύτερη παράταση ή με άλλους τρόπους όπως διακοπή των εκδρομών ή εντατικοποίηση μαθημάτων και αύξηση της παραδοτέας ύλης.

Αλλαγές υπέρ των μαθητών

Να σημειώσουμε πως στο πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο εντάσσεται και η δυνατότητα οι μετεξεταστέοι στις τάξεις του γυμνασίου να ξαναδίνουν επαναληπτικές εξετάσεις μέσα στον Ιούνιο (λίγες μέρες μετά τις κανονικές στις οποίες απέτυχαν) και όχι τον Σεπτέμβριο ενώ ειδικά για την Γ΄Γυμνασίου δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές που απέτυχαν να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο και όχι τον Φεβρουάριο όπως ίσχυε με αποτέλεσμα να χάσουν μία σχολική χρονιά όσοι ήθελαν να συνεχίσουν στα λύκεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…