Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα «σκαριά» Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός στην Σμίνθη

Στα «σκαριά» Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός στην Σμίνθη

0
kthnotrofoi sminthi

Ενημερωτική σύσκεψη στα γραφεία του συλλόγους Νέων Σμίνθης. Ενδιαφέρον από 70 κτηνοτρόφους για σύσταση Συνεταιρισμού

Παρών και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Ξάνθης Α. Λουκμακιάς. Ενημερώθηκαν από τον Οικονομολόγο Κ. Τριανταφυλλίδη

Στα «σκαριά» βρίσκεται νεοσύστατος Συνεταιρισμός Κτηνοτρόφων στο δήμο Μύκης. Αυτό ήταν το θέμα της ανοιχτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου Νέων της Σμίνθης που είχε και την πρωτοβουλία της σύσκεψης καθώς και την ιδέα της ίδρυσης ενός συνεταιρισμού με σκοπό μέσα από την συλλογικότητα να προασπίσουν καλύτερα τα συμφέροντά τους οι κτηνοτρόφοι και να πετύχουν καλύτερες τιμές στις ζωοτροφές αλλά και στην πώληση των προϊόντων τους.

Ενδιαφέρον από 70 κτηνοτρόφους – Παρών και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Ξάνθης

Στην σύσκεψη συμμετείχαν 70 περίπου κτηνοτρόφοι του δήμου που διατηρούν μικρές κτηνοτροφικές μονάδες κυρίως από αιγοπρόβατα. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Σμίνθης κ. Εκρέμ Χατζημηλιατζήμ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την σύσταση ενός συνεταιρισμού κτηνοτρόφων και οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες που απαιτούνται ενώ υπήρξε συμφωνία για να προχωρήσει το εγχείρημα. Στην σύσκεψη παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Α. Λουκμακιάς.

Ενημέρωση και ενδιαφέρον για το εγχείρημα

Την ενημέρωση για τις διαδικασίες καθώς και τα οφέλη που θα προκύψουν για τους κτηνοτρόφους πραγματοποίησε ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης ο οποίος και προσκλήθηκε στην σύσκεψη λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ως Οικονομολόγου. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε πως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έχουν μικρές εκμεταλλεύσεις και ως εκ τούτου έχουν περιορισμένη διαπραγματευτική δυνατότητα. Κατά συνέπεια ένας Συνεταιρισμός που θα στηθεί πάνω σε υγιείς βάσεις είναι μονόδρομος για τους κτηνοτρόφους αλλά και γενικότερα για τους αγρότες. Όπως υπογράμμισε ο κ. Τριανταφυλλίδης αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει η κρίσιμη μάζα που είναι πάνω από 20 άτομα που προβλέπει ο νόμος αλλά και ένα συνεταιριστικό κεφάλαιο άνω των 10.000 ευρώ που είναι επίσης το ελάχιστο που προβλέπει ο νόμος. Τέλος σημείωσε πως θα υπάρξουν και άλλες συσκέψεις ώστε να γίνει ο συντονισμός όλης της διαδικασίας σύστασης του συνεταιρισμού και ότι προς το παρόν εκφράστηκε αρκετό ενδιαφέρον απ’ τους κτηνοτρόφους του δήμου Μύκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πόλις Ονείρων: Το αγαπημένο φεστιβάλ της Ξάνθης που γεμίζει την πόλη με μουσική

Θα πραγματοποιηθεί 3-7/5. Θα συμμετέχουν 24 Μουσικά Σχολεία εκ των οποίων τέσσερα από το ε…