ΣΧΟΛΙΑ 24/01/2017

0
xanthi 1963

Πάμε με ΔΝΤ πάλι

Σόιμπλε και Λαγκάρντ, πάνε και πάλι μαζί. Ελέχθη με σαφήνεια και μάλιστα από τις δυο πλευρές που ταυτίστηκαν για το ελληνικό θέμα. Συμπέρασμα βασικό ως εκ τούτου; Να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση! Χρονικά περιθώρια δεν υπάρχουν. Διότι όσο δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση που θα ανοίξει τη συζήτηση γα τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και όσο πλησιάζει ο Ιούλιος που λήγουν ομόλογα 7 δις ευρώ, τόσο θα αυξάνονται οι ανησυχίες για τον κίνδυνο εφαρμογής τέταρτου μνημονίου που θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Γ.Δ.

Ο Έλληνας Τούρκος

Κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο το Ξανθιώτη Χρίστου Κ. Χριστοδούλου με τον κάπως παράξενο τίτλο ‘’Ο Έλληνας Τούρκος’’. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σύντομα στην πόλη μας από τον ίδιο τον συγγραφέα. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στη ζωή του Ιμπραήμ Εντχέμ πασά αλλά και πάρα πολλών γνωστών Ελλήνων του 19ου αιώνα που έζησαν και έδρασαν τόσο στην Οθωμανική περίοδο όσο και την μετέπειτα των αρχών του 20ου αιώνα. Συστήναμε το βιβλίο για όσους επιθυμούν να συμπληρώσουν τις ιστορικές τους γνώσεις της πολυκύμαντης εκείνης περιόδου.

Γ.Δ.

Ευχή

Σε δήμο, ακούστηκε ευχή που σηματοδοτούσε πολλά για πολλούς και κυρίως τους ασκούντες την προεδρία. Ευχήθηκε λοιπόν δημοτικός σύμβουλος να επιστρέφουν οι σύμβουλοι στα σπίτια τους πριν τις 12 το βράδυ!

– Μπηχτή για όλους και προς όλες τις παρατάξεις.

Γ.Δ.

Από την Αντωνία Στάλιου

Από την κα Στάλιου Αντωνία, λάβαμε σχετικό ευχαριστήριο που αναφέρει τα παρακάτω ενδιαφέροντα και εμμέσως βέβαια επισημαίνει την αδιαφορία του ΔΠΘ για το γνωστό αρχοντικό Στάλιου στην αρχή της οδού Βενιζέλου.

Καλησπέρα σας, λέγομαι Στάλιου Αντωνία (από τους τελευταίους απογόνους της οικογένειας Στάλιου).

Είμαι δικηγόρος Αθηνών και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το άρθρο που δημοσιεύσατε πριν μερικούς μήνες για το θάνατο του πατέρα μου , Στέφανου Στάλιου. Επίσης να σας ευχαριστήσω και για τα άρθρα που δημοσιεύετε κατά καιρούς για το αρχοντικό Στάλιου που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ξάνθης!!!!

Με εκτίμηση Αντωνία Στάλιου

Η πρόταση για μικρό Κολυμβητήριο

Ελπίζουμε η Δημοτική μας αρχή ν’ αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενός μικρού Κολυμβητηρίου , δίπλα στο μεγάλο υφιστάμενο. Η πρόταση είναι κοστολογημένη και δίνει λύση στο χρονίζον πρόβλημα της μη λειτουργίας του μεγάλου Κολυμβητηρίου εδώ και χρόνια. Πιστεύουμε πως στη δημοτική πλειοψηφία θα πρυτανεύσει η λογική της συνεργασίας και αξιολόγησης της πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση. Εάν αποκλειστεί και απορριφθεί χωρίς συζήτηση κα έρευνα η πρόταση, θα αποδειχθεί πως η πλειοψηφία δεν επιθυμεί προτάσεις από την αντιπολίτευση, άσχετα εάν δηλώνει πως τις περιμένει. Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να επιλυθεί μια εκκρεμότητα κατόπιν συνεργασίας. Εν κατακλείδι, η πρόταση είναι ρεαλιστική και την ίδια περίπου είχε προτείνει πριν λίγο καιρό και ο Μάριος Κουτσουρίδης μέσα από συνέντευξή του στην Εφημερίδα μας.

Γ.Δ.

Να η ευκαιρία…

Η Αποστολή είναι μια ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής που ασκεί αξιόλογη φιλανθρωπική δράση και αρκετές φορές έχει συνεργαστεί και με την Μητρόπολη Ξάνθης. Τελευταία υλοποιεί ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε Συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ στους οποίους χρηματοδοτεί μέρος του εξοπλισμού τους με την προϋπόθεση να είναι βιώσιμοι και το 10% των προϊόντων που παράγουν να το διαθέτουν σε Κοινωνικά και Φιλανθρωπικά Ιδρύματα. Ιδού μια ευκαιρία για τους Συνεταιρισμούς Γυναικών του νομού μας ή τις ΚΟΙΝΣΕΠ (αν υπάρχουν) που παράγουν για παράδειγμα ζυμαρικά ή άλλα προϊόντα να επωφεληθούν. Και θα αποκτήσουν τον εξοπλισμό που έχουν ανάγκη δωρεάν και θα ασκούν και φιλανθρωπική δράση.

Μ.Ξ.

Για τα μάτια του κόσμου…

Χρόνια και χρόνια έστειλαν επιστολές οι φορείς της περιοχής ζητώντας να γίνει μια παρέμβαση από την πολιτεία ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο της παρανομίας που στο κάτω κάτω κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο και συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Μεγάλες νταλίκες με ξένες πινακίδες να παρακάμπτουν την Εγνατία για να αποφύγουν τα διόδια, να μπαίνουν σε παράδρομους όπως στην παλιά εθνική οδό να περνούν μέσα από χωριά και να γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων. Άσε δε που καταστρέψουν τον δρόμο και δεν πληρώνουν μία ….Και εκεί που έγινε μια νομοθετική παρέμβαση από τον υπουργό Μεταφορών κ. Σπίρτζη και ο νόμος έχει 8 μήνες που ψηφίστηκε τίποτε δεν προχώρησε και όλα είναι στον αέρα. Καμιά πρωτοβουλία από την Εγνατία που είναι ο παραχωρησιούχος. Έχουν άλλωστε εκεί να ασχοληθούν με πολύ σοβαρότερα πράγματα. Όπως με το καθεστώς παραχώρησης …Μην τύχει δηλαδή και από δημόσιο περάσουν στον ιδιώτη και εκεί δεν είναι παίξε γέλασε…

Ενώ στο δημόσιο είναι και αυτό φαίνεται ότι ούτε χρονοδιάγραμμα του έθεσαν για να κάνουν μια μελέτη για τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος και της βινιέτας για τα φορτηγά. Που ψηφίστηκε και είναι νόμος του κράτους… Αλλά ποιος νοιάζεται ο υπουργός άλλωστε έκανε το καθήκον του τώρα αν θα εφαρμοστεί ο νόμος είναι άλλο θέμα…

Επιβεβλημένο λοιπόν το …ανάθεμα!

Μ.Ξ.

Ο Βίτσας στην Ξάνθη

Κυριακή ή Δευτέρα θα βρίσκεται στην Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος με συντονιστικό ρόλο έχει επισκεφθεί πολλές φορές την περιοχή, αλλά για πρώτη φορά έρχεται με το εν λόγω αξίωμα.

Το πρόγραμμά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο η επίσκεψή του ήδη προγραμματίζεται και θα είναι και από τις πρώτες ενέργειες που θα συμμετέχει η νέα ΝΕ του κόμματος.

Ε.Δ.

Απολογισμός

Και είναι η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού που αναβάλλει την εκδήλωση απολογισμού του κοινοβουλευτικού έργου, που έχουν προαναγγείλει οι τοπικοί βουλευτές.

Οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε ενός είδους συνολική παρουσίαση-απολογισμό των δράσεών τους, ωστόσο η επίσκεψη του υπουργού αναβάλλει για λίγο, απ’ ό,τι φαίνεται τον σχεδιασμό.

Ε.Δ.

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η πλατεία της Ξάνθης το 1963

(αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…