ΣΧΟΛΙΑ 17/01/2017

0

Πάει για τρίτο κόμμα

Ποιος θα το φανταζόταν πριν λίγο ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ) σήμερα θα αριθμούσε 18 βουλευτές και με μεγάλες προοπτικές να τους αυξήσει. Δηλαδή να καταστεί έτσι τρίτο κόμμα στη Βουλή. Είναι δηλαδή προφανές ότι αλλάζουν τα δεδομένα, ότι ανεβαίνει το ηθικό όλων και κυρίως των Πασόκων και πλέον η πολιτική σκηνή αποκτά νέο ενδιαφέρον. Βέβαια τα πρόσωπα είναι γνωστά από το παρελθόν και είναι ένα θέμα που ελπίζουν η Γεννηματά και οι λοιποί να το ξεπεράσουν.

Γ. Δ.

Αυξηθήκαμε, αλλά….

Αυξήθηκε κατά 1053 κατοίκους ο πληθυσμός της Ξάνθης από την τελευταία μέτρηση του 2011. Σε ποια πληθυσμιακή ομάδα οφείλεται η σημαντική αυτή αύξηση στα τέσσερα χρόνια, είναι δύσκολο να υπολογισθεί. Βέβαια κάποιες εκτιμήσεις υπάρχουν και αναφέρουν δυο παραμέτρους. Η πρώτη ότι οφείλεται στην υπεργεννετικότητα της μειονότητας και η δεύτερη στην αύξηση του πληθυσμού των Ρομά στο Δροσερό. Στο οποίο Δροσερό υπολογίζονται γύρω στα 7000 άτομα.

-Βόμβα στα θεμέλια της Ξάνθης και ενδιαφέρον μηδενικό, όταν ο οικισμός του Δροσερού συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους και παλαιότερους τη χώρας.

-Είπε κανείς τίποτε;

Γ. Δ.

Κλείνει υποκατάστημα Εθνικής

Υποχρεωτική σύμπτυξη πραγματοποιούν οι Τράπεζες με τη μείωση των υποκαταστημάτων τους πανελλαδικά. Έτσι, εκτός από την εφαρμογή της εθελούσιας εξόδου παλαιών εργαζομένων, μειώνουν και τα υποκαταστήματα. Ήδη σ’ αυτή την υποχρέωση και δέσμευση έχουν προχωρήσει Πειραιώς, Eurobank και ALPHA. Έμεινε η Εθνική. Η οποία κλείνει τέλος Ιανουαρίου το κατάστημα στη Θερμοπυλών. Παραμένουν, το κεντρικό στη Γ. Σταύρου και της Σαράντα Εκκλησιών. Συμμάζεμα και νοικοκύρεμα με περιορισμό των ενοικίων και γενικά των λειτουργικών δαπανών.

Γ. Δ.

Εχει μέλλον….το κάμπινγκ

Θα θέλαμε να συμμεριστούμε την αισιοδοξία του δημάρχου Αβδήρων για την άποψή του πως ΄΄τελείωσαν τα βάσανα για το κάμπινγκ Μυρωδάτου΄΄ μετά την απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 που κατακύρωσε ουσιαστικά τον διαγωνισμό στον πρώτο πλειοδότη. Ο οποίος πρώτος πλειοδότης αμέσως μετά τη λήξη της Δημοπρασίας και κατακύρωσης σ’ αυτόν, ζήτησε και πρότεινε προς τον δεύτερο να συνεργαστούν. Να βάλει ο δεύτερος τα χρήματα και ο πρώτος το κάμπινγκ. Και βέβαια δε δέχτηκε ο Βούλγαρος και προσέφυγε Νομικά. Το τι θ’ ακολουθήσει πολύ σύντομα θα φανεί. Τα νέα όμως, κάποιοι λένε, πως δε θα είναι και ιδιαίτερα θετικά για τον δήμο. Ίδωμεν και περισσότερα προσεχώς…

Γ. Δ.

Δεν ωφελεί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα…

Μεγάλη απαισιοδοξία για την εικόνα της επιχειρηματικότητας της Ξάνθης εξέφρασαν οι αρχές του τόπου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωσης κοπής πίτας του ΕΒΕ. Όλα μαύρα και άραχνα και ελπίδα πουθενά, αυτό ήταν το επιμύθιο όλων των εκτιμήσεων… και τα ελάχιστα θετικά παραδείγματα επιχειρηματικής δράσης είναι απλά η εξαίρεση στον κανόνα. Και μπορεί όντως να είναι έτσι, όμως υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις και αυτές πρέπει να αποτελέσουν το πρότυπο και να δείχνουν τον δρόμο των καλών πρακτικών για τις άλλες. Και αυτές οι εταιρείες που έχουν και μια καλή επιχειρηματική χρονιά στην ίδια φορολογία υπόκεινται και τα ίδια προβλήματα με τις άλλες έχουν να αντιμετωπίσουν και όμως τα καταφέρνουν. Με την γκρίνια, την μεμψιμοιρία και την απαισιοδοξία δεν βγαίνει τίποτε αλλά με την δουλειά με τις καινοτόμες δραστηριότητες με σχέδιο και προγραμματισμό.

Μ.Ξ.

Απαράδεκτοι…

Παντελή απουσία σημείωσαν οι βουλευτές μας καθώς και άλλα τοπικά κυβερνητικά στελέχη από την εκδήλωση του ΕΒΕ. Και όχι βέβαια ότι δεν ήταν αυτό αναμενόμενο καθώς υπάρχει μια γενικευμένη κόντρα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Στέλιο Μωραΐτη. Ωστόσο τα Επιμελητήρια είναι θεσμικοί συνομιλητές με την εκάστοτε κυβέρνηση και αυτή η απαξίωση δεν στρέφεται κατά του οποιουδήποτε προέδρου αλλά του ίδιου του θεσμού και αυτού που εκπροσωπεί, δηλαδή τους επιχειρηματίες, εμπόρους, βιοτέχνες της Ξάνθης.

Και υπ’ αυτή την έννοια η απουσία των βουλευτών κρίνεται ως απαράδεκτη!

Μ.Ξ.

Νέα απόφαση για την αδερφοκτονία στο Φανάρι

Όλη την χώρα είχε απασχολήσει πριν δύο χρόνια η αδερφοκτονία, που σημειώθηκε στο Φανάρι τον Ιανουάριο του 2015. Η υπόθεση που εκδικάστηκε αρχικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας αφορούσε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με κατηγορούμενο τον Ευστράτιο Λαμπρόπουλο από το Φανάρι Ροδόπης. Στις 22 Ιανουαρίου 2015, ο 31χρονος τότε δράστης, έπειτα από καβγά με τον μεγαλύτερο αδελφό του, του κατάφερε έξι μαχαιριές, με αποτέλεσμα τον θάνατο του τελευταίου. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ορεστιάδας καταδίκασε το 2015 τον δράστη σε 13μιση χρόνια κάθειρξης, όμως δυο χρόνια αργότερα, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης έκρινε σε δεύτερο βαθμό, μειώνοντας την ποινή σε 5 χρόνια κάθειρξης, η οποία στο νομικό καθεστώς της Ελλάδας συνεπάγεται υπό όρους αποφυλάκιση. Η μείωση της ποινής κατορθώθηκε παρότι ο κατηγορούμενος κηρύχτηκε και πάλι ένοχος, ωστόσο όχι για ανθρωποκτονία με πρόθεση, αλλά για θανατηφόρο σωματική βλάβη. Ένα σχετικά αίσιο τέλος σε μια οικογενειακή τραγωδία, αφού τουλάχιστον ο ένας από τους δύο αδελφούς επιστρέφει στην οικογένειά του, με τους γονείς να είναι ‘’μάρτυρες-κλειδί’’ στην υπόθεση, υποστηρίζοντας τον κατηγορούμενο γιο τους.

Χ.Δ.

Τι ακούν τ’ αυτιά μας!

Αυτό θα μπορούσαν σίγουρα να αναφωνήσουν οι τοίχοι των δικαστικών αιθουσών, αν ίσχυε κατά κυριολεξία η φράση ‘’και οι τοίχοι έχουν αυτιά’’. Μέσα στα δικαστήρια παρελαύνουν καθημερινά απίστευτες υποθέσεις, που πολλές φορές ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τα σενάρια κινηματογραφικών ταινιών. Όπως μια οικογενειακή υπόθεση συζύγου, η οποία καταγγέλλει τον σύζυγό της γιατί την αναγκάζει να έχουν ερωτικές επαφές οποιαδήποτε στιγμή εντός της ημέρας και μάλιστα μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους! Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις που σε κάνουν να καταλαβαίνεις πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να πείθονται από τυχάρπαστους και λαϊκιστές πολιτικούς. Όταν εν έτει 2017 γυναίκα καταφεύγει σε καφετζού-χαρτορίχτρα για να της λύσει τα μάγια και να επιστρέψει πίσω σ’ αυτήν ο σύζυγός της, προφανώς δεν έχουμε πολλές ελπίδες ως είδος. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κατέφυγε σε υπερφυσική παρέμβαση, αλλά πλήρωσε γι’ αυτή την διαμεσολάβηση αρκετές χιλιάδες ευρώ. Πώς να μην πιστέψεις, λοιπόν, ότι τα μνημόνια και ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθούν με ένα νόμο ή ένα άρθρο; Ή ότι ένας πλακατζής (κυριολεκτικά και μεταφορικά) θα πληρώσει όχι μόνο το χρέος της χώρας, αλλά και όλα τα χρέη των Ελλήνων σε Εφορία και τράπεζες; Κοινωνία εύπιστων με πολλούς πρόθυμους καθοδηγητές.

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …