Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε φάση προετοιμασίας το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Σε φάση προετοιμασίας το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

0
karnavali

Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα – Θα είναι έτοιμο αρχές του Φλεβάρη

8+4 τα άρματα και φέτος

Δεν έχει επιλεγεί ακόμη η Βασίλισσα του Καρναβαλιού -Οι σύλλογοι ράβουν τις στολές τους – Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή

Ένας μήνας ακριβώς έχει απομείνει για την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής της Αποκριάς στις 26 Φεβρουαρίου ωστόσο στην πόλη μας δεν έχει διαμορφωθεί ακόμη κλίμα Καρναβαλιού. Αντίθετα η ανταγωνιστική μας καρναβαλούπολη η Πάτρα χορεύει σε ρυθμό Καρναβαλιού πριν ακόμη ανοίξει το Τριώδιο στις 5 Φεβρουαρίου.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα – Θα βγει αρχές του Φλεβάρη

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης η Διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού έχει ξεκινήσει πριν δύο μήνες τις διαδικασίες να βρει και να κλείσει καλλιτέχνες για τις συναυλίες και είναι πολύ προσεκτική όσο επίσης και επιφυλακτική ώστε να μην ακυρώσουν κάποιοι την τελευταία στιγμή όπως έχει συμβεί Αυτός είναι ο ένας λόγος –όπως εξήγησε ο κ. Λύρατζης δεν έχει ακόμη εκδοθεί το φετινό πρόγραμμα των ΘΛΕ και του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2017 και ο άλλος λόγος αφορά τους πολιτιστικούς και καρναβαλικούς συλλόγους που δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει τα λαογραφικά τους δρώμενα ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα. Αυτό βεβαίως είναι ένα σημείο προβληματισμού καθώς το πρόγραμμα πρέπει να είναι έτοιμο από αρκετό καιρό πριν ώστε να διανεμηθεί και να πληροφορηθούν εγκαίρως κυρίως οι επισκέπτες από τις γειτονικές μας χώρες για τις εκδηλώσεις ώστε να κάνουν κι αυτοί με την σειρά τους τον προγραμματισμό τους. Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Λύρατζης το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο στις αρχές Φλεβάρη και το ξενόγλωσσο πρόγραμμα (Τουρκικά –Βουλγαρικά) του Καρναβαλιού θα αποσταλεί 10 – 11 Φεβρουαρίου.

8+4 τα άρματα και φέτος

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την κατασκευή των αρμάτων από το υπεύθυνο επιτελείο που θα παρελάσουν πλαισιωμένα από τους καρναβαλιστές. Όπως πέρσι έτσι και φέτος με απόφαση του Κέντρου Πολιτισμού τα άρματα θα είναι 8 για την μεγάλη παρέλαση και 4 για την παιδική παρέλαση. Όπως είναι γνωστό στο θέμα του φετινού Καρναβαλιού είναι 4 εποχές και μ’ αυτό θα σχετίζεται η θεματολογία των αρμάτων, ενώ και φέτος θα γίνει η παρέλαση της Λαογραφία όπως και πέρσι.

Δεν έχει βρεθεί ακόμη η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

Σε αναζήτηση της φετινής Βασίλισσας του Καρναβαλιού βρίσκεται το Κέντρο Πολιτισμού, στον χώρο του μόντελινγκ. Η απόφαση είναι ειλημμένη να είναι μοντέλο υπάρχουν κάποιες σκέψεις, ωστόσο δεν έχει γίνει η τελική επιλογή. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λύρατζης δεν δεσμεύτηκε για το αν θα είναι Ξανθιώτισσα ή όχι όπως είχε γίνει μια πρόταση πέρσι και είχε συζητηθεί στο Δ.Σ. του κέντρου Πολιτισμού. Αυτό που είπε είναι πως η επιλογή θα γίνει και με βάση το κόστος.

Δεν έχει φέτος 15.000 ευρώ από την Περιφέρεια

Το «κόστος» είναι και η λέξη κλειδί καθώς ειδικά φέτος τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν ακόμη περισσότερο καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες μας – η Περιφέρεια δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει τον θεσμό του καρναβαλιού επειδή δεν έχει ψηφίσει ακόμη φέτος Σχέδιο Δράσης και τα 15.000 ευρώ που έδινε δεν θα τα δώσει.

Οι σύλλογοι ράβουν τις στολές τους – Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή

Ήδη πολλοί σύλλογοι έχουν επιλέξει τα θέματά τους και άρχισε η ραφή των στολών ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή για να συντονίσει την προετοιμασία και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απομένουν ώστε να ξεκινήσει και φέτος η διοργάνωση, με στόχο να είναι επιτυχημένη και η πόλη μας να δεχτεί όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …