Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με μετάλλια για τους Προσκόπους Ξάνθης

Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα με μετάλλια για τους Προσκόπους Ξάνθης

0
metallio proskopoi

Έκοψαν την πίτα τους στην Ξάνθη οι πρόσκοποι της ΑΜ-Θ – Βραβεύθηκε το 1ο Σώμα Προσκόπων Ξάνθης, ο Χαρ. Νασσόπουλος και η Σωτ. Καβούκη για την προσφορά τους

70 χρόνια προσφοράς από την επαναλειτουργία του 1ου Σώματος Προσκόπων Ξάνθης, που δραστηριοποιείται στην πόλη ήδη από το 1920

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της Ξάνθης η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη συμμετοχή πολλών παλαιών και νέων Προσκόπων από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερός, ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ξάνθης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης κ. Παρτσαλίδου, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μπούτος, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης και τον Αιμοδοτών Ξάνθης κ. Παπαχρόνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Τριανταφυλίδης, ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Ξάνθης κ. Μυλωνάς εκπρόσωποι φορέων και πολλοί Ξανθιώτες.

Στο πλευρό των προσφύγων οι Πρόσκοποι της ΑΜ-Θ – Ένα βίντεο-λεύκωμα αναδρομή στον ένα σχεδόν αιώνα των Προσκόπων Ξάνθης

palaioi neoi proskopoiΗ εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Περιφερειακού Εφόρου κ. Στόικου και την προβολή του απολογισμού των δράσεων των Προσκόπων του 2016. Όπως τόνισε ο κ. Στόικος, οι Πρόσκοποι πέρα από τις συνήθεις δράσεις τους, κλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά να ανακουφίσουν και να συμπαρασταθούν στους εκατοντάδες πρόσφυγες που βρέθηκαν στην γειτονική Καβάλα. Ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερού, ενώ προβλήθηκε πολύ όμορφο φωτογραφικό αφιέρωμα για το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης. Μέσα από τις επιλεγμένες φωτογραφίες που προβλήθηκαν, έγινε μια αναδρομή στα πρόσωπα και τις δραστηριότητες των Προσκόπων της πόλης. Με φωτογραφίες που ξεκινούν από το 1920 (το βίντεο-λεύκωμα βρίσκεται και στο Youtube με τον τίτλο 1o Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης 1920 – 1980) και φτάνουν μέχρι και το 2016, παρέλασαν από την οθόνη πρόσωπα γνωστά, μικροί Πρόσκοποι που σήμερα είναι μεσήλικες και συγκινημένοι παρακολούθησαν το βίντεο, αναπολώντας τις στιγμές που έχουν ζήσει.

Βραβεύσεις και μετάλλια για την πολυετή προσφορά τους

nassopoulos metallioΜετά την προβολή του πρώτου μέρους του φωτογραφικού αφιερώματος στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, που γιόρτασε πέρυσι τα 70 χρόνια από την επαναλειτουργία του το 1946, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης η απονομή των μεταλλίων από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων κ. Λυγερό. Ο αρχηγός του Συστήματος Ξάνθης, Δημήτρης Ανθόπουλος, προχώρησε με την σημαία, πάνω στην οποία απένειμε ο κ. Λυγερός το Προσκοπικό Μετάλλιο «Εξαιρέτων Πράξεων». Ακολούθησε η απονομή του Μεταλλίου Μακράς Ευδοκίμου Υπηρεσίας στον Έφορο Οικονομικών της ΠΕ ΑΜ-Θ Χαράλαμπο Νασσόπουλο, και του Μεταλλίου Ευδοκίμου Υπηρεσίας στην Αρχηγό της 1ης Ομάδας Καβάλας Σωτηρία Καβούκη για την πολυετή προσφορά τους. Στη συνέχεια ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Βούλκος, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Ξάνθης, ευλόγησε και έκοψε την πίτα των Προσκόπων, ενώ μετέφερε τους χαιρετισμούς και την πατρική ευχή του Μητροπολίτη για την συνέχιση του έργου και της προσφοράς των Προσκόπων.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…