Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χ. Μέτιος: «Γιατί «παραίτησα» το ΔΣ της «Εργοανάπτυξης ΑΕ»

Χ. Μέτιος: «Γιατί «παραίτησα» το ΔΣ της «Εργοανάπτυξης ΑΕ»

0
metios proti dilosi web

Χρεώνει στη Διοίκηση τις «προχειρότητες και τις αβλεψίες» του διαγωνισμού για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών

Επιβεβαιώνει τις φήμες και διαψεύδει τις δηλώσεις Μαρκόπουλου, περί παραίτησης λόγω… λήξης της θητείας του ΔΣ

Μπορεί ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος να επιχείρησε να διασφαλίσει την ενότητα στην παράταξη ή να κρύψει τη ρήξη «με το καλημέρα» που είχε με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο από τη στιγμή που έλαβε καθήκοντα, και γι’ αυτό να έλεγε, με δηλώσεις του και στο «Ε» ότι ζητήθηκε η παραίτησή του από την Εργοανάπτυξη ΑΜΘ ΑΕ, λόγω… λήξης της θητείας του ΔΣ. Στις τότε φήμες που τον έφεραν να έχει πέσει σε δυσμένεια για «άστοχους χειρισμούς τους στο θέμα του διαγωνισμού των Λουτρών των Ελευθερών», ο κ. Μαρκόπουλος απαντούσε ότι πρόκειται για… «σενάρια καλοθελητών».

Ο κ. Μέτιος έρχεται με ασυνήθιστα εκτενή δήλωσή του και διαψεύδει τα παραπάνω, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός για την επένδυση στα Λουτρά Ελευθερών ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους, αλλά η διαδικασία «χαρακτηρίσθηκε από προχειρότητα και αβλεψίες» και γι’ αυτό το λόγο προέβη στην αντικατάσταση της Διοίκηση.

Για το διαγωνισμό για τα Λουτρά Ελευθερών

Όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης: «στρατηγικός στόχος της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η προσέλκυση επενδυτών οι οποίοι, με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα ενισχύσουν την απασχόληση και το παραγόμενο εισόδημα στην περιοχή μας. Για αυτόν το λόγο, η Διοίκησή μας επιβάλλεται να στέκεται αρωγός σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτοί είναι αποδεδειγμένα αξιόπιστοι, πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις και οι επιχειρηματικοί τους στόχοι εξυπηρετούν τις στρατηγικές επιλογές της Περιφέρειάς μας». Επί του προκειμένου, εξηγεί: «η εκμίσθωση και εκμετάλλευση των Ιαματικών Πηγών Ελευθερών αφορά σε μία επένδυση της τάξεως των 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, με αρχικό ετήσιο μίσθωμα 40.000 ευρώ, ετήσια αύξηση 2% και χρονική διάρκεια 35 ετών. Πρόκειται δηλαδή για μια σημαντική επένδυση η οποία θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τα έσοδα της Περιφέρειας για πολλά χρόνια. Η ακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού για μια τόσο σημαντική επένδυση έγινε για τυπικούς λόγους (κατατέθηκαν παράβολα συμμετοχής των 500 αντί των 600 ευρώ). Ταυτόχρονα, η διαδικασία του διαγωνισμού χαρακτηρίσθηκε από προχειρότητα και αβλεψίες που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν βλάβες ή απαιτήσεις προς την Περιφέρειά μας και για αυτόν το λόγο πρέπει να θεραπευτούν. Μια επένδυση 21,7 εκατομμυρίων ευρώ, κινδυνεύει για μόλις 100 ευρώ».

Για το… κάλεσμα στο ΔΣ να παραιτηθεί

Στην δήλωσή του ο κ. Μέτιος καταλήγει λέγοντας: «για τη προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας έκρινα αναγκαία την αλλαγή της διοίκησης και την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.». Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, οφείλει, με βάση πάντοτε τη νομιμότητα και την εξυπηρέτηση των στρατηγικών στόχων της Περιφέρειας, να ενεργήσει ώστε να περαιωθούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού. Γνώμονάς μας πρέπει να είναι η τήρηση της νομιμότητας και η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην Περιφέρειά μας, η οποία έχει σήμερα ανάγκη από παρόμοιες αναπτυξιακές προσπάθειες όσο ποτέ άλλοτε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…