Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Κόλλησαν» στο 0-0 Ξάνθη και ΑΕΚ στα Πηγάδια

«Κόλλησαν» στο 0-0 Ξάνθη και ΑΕΚ στα Πηγάδια

0
xanthi aek 2017

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι – με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες λόγω αποβολής των Γκάλο, Τριάδη

Συνέχεια με κύπελλο για την ξανθιώτικη ομάδα που αντιμετωπίζει αύριο τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η σαββατιάτικη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ξάνθη και την ΑΕΚ στα Πηγάδια, καθώς οι δύο ομάδες κόλλησαν στο 0-0.

Σε ένα κάκιστο ματς που σημαδεύτηκε από τις αποβολές των Γκάλο (6′) και Τριάδη (58′) καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει και να επιβάλει τον ρυθμό της.

Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Βραζιλιάνος μπακ της Ένωσης Γκάλο, ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Λουσέρο και αποβλήθηκε σωστά από τον Παπαδόπουλο καθώς ήταν τελευταίος παίκτης στην άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι Ξανθιώτες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν ρίσκαραν, με εξαίρεση την φάση του 38′ όπου ο Μπάρκας ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Τριάδη, κι έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 58′ όταν ο πλάγιος εξτρέμ της Ξάνθης είδε δεύτερη κίτρινη (και οι δύο σωστές) μέσα σε τέσσερα λεπτά και άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Η πρώτη κάρτα του Τριάδη αφορούσε πέσιμο του ίδιου μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με το διαιτητή να τον ¨κιτρινίζει¨ για ¨θέατρο¨ και η 2η για σκληρό μαρκάρισμα επάνω στο Μάνταλο. Από εκεί και πέρα κανένας απ’ τους δύο προπονητές δεν θέλησε να παίξει τα… ρέστα του για το τρίποντο με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τους 1300 περίπου φιλάθλους (περίπου 500 φίλαθλοι της ΑΕΚ) να αποχωρούν δυσαρεστημένοι από το θέαμα, με τις Ξάνθη και ΑΕΚ ωστόσο να μένουν ικανοποιημένες από τον ένα βαθμό που πρόσθεσε η καθεμία στη συγκομιδή της.

Στις λίγες καλές στιγμές του αγώνα, στο 38΄μετά από όμορφη ενέργεια ο Τριάδης βγήκε σε θέση βολής κι έκανε το δυνατό σουτ με τον τερματοφύλακα να αποκρούει την μπάλα. Στο 42’ σε πάσα του Ντε Λούκας ο Λουσέρο έκανε το κοντρόλ αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Στο 82’ το σουτ του Μάνταλου ήταν άστοχο ενώ την κεφαλιά του Λαμπρόπουλουλίγο αργότερα μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας με βοηθούς τους κ.κ. Λάζαρο Δημητριάδη (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Βασίλη Καραβασίλη (ΕΠΣ Καβάλας) ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Αγγελος Αγγελάκης (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Κίτρινες κάρτες: 27’ Μπαξεβανίδης, 52’ Σιμόες, 54’ Τριάδης.

Κόκκινη κάρτα: 6’ Γκάλο, 58’ Τριάδης.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Ντε Λούκας, Καμαρά (64’ Σολτάνι), Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Λουσέρο, Τριάδης, Λάζιτς (89’ Φλίσκας).

A.E.K. (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς, Σιμόες, Μάνταλος (83’ Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ, Χριστοδουλόπουλος (74’ Μπακασέτας), Πατίτο (11’ Μπακάκης).

Χωρίς χρόνο για… ξεκούραση αναχωρεί για Ηράκλειο

Η επόμενη μέρα του ισόπαλου αγώνα με την ΑΕΚ περιλάμβανε πρωινή προπόνηση σε δύο γκρουπ για την Ξάνθη. Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στις 11:00 στο προπονητήριο της ομάδας και ακολούθησαν τις ασκήσεις. Στο πρώτο γκρουπ (πρόγραμμα αποκατάστασης) συμπεριλαμβάνονταν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα του Σαββάτου, ενώ το δεύτερο γκρουπ γυμνάστηκε σε κανονικούς ρυθμούς με έμφαση στις ασκήσεις τακτικής, δύο μέρες πριν το επαναληπτικό παιχνίδι για τη φάση των 16 με τον ΟΦΗ στο “Θ. Βαρδινογιάννης”. Στο κανονικό πρόγραμμα συμμετείχε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Αλφρέδο Μεχία που επέλεξε τη φανέλα με το Νο 12.

Η ξανθιώτικη ομάδα θα κάνει σήμερα το καθιερωμένο χαλάρωμα κι έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΟΦΗ για τους «16» του κυπέλλου.

Διαιτητής του αγώνα της Τρίτης ορίστηκε να είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής) με βοηθούς τους κ.κ. Καλφάκη Εμμανουήλ (ΕΠΣ Χανίων) – Φωτόπουλο Ανδρέα (ΕΠΣ Αθηνών) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Σταυρουλάκης της ΕΠΣ Ρεθύμνου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …