Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η ματαίωση της πτήσης οδήγησε στην αναβολή του Ξάνθη – ΟΦΗ!

Η ματαίωση της πτήσης οδήγησε στην αναβολή του Ξάνθη – ΟΦΗ!

0
aeroplano xioni

«Εγκλωβίστηκε» στην Αθήνα η αποστολή των Κρητικών λόγω κακοκαιρίας και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Ηράκλειο

Στρέφει την προσοχή της στον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα η ξανθιώτικη ομάδα

Η κακοκαιρία τελικά δεν επέτρεψε την προχθεσινή διεξαγωγή της αναμέτρησης για το θεσμό του κυπέλλου Ξάνθη – ΟΦΗ, που αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 24, 25 ή 26 του μηνός.

Και αν ο χιονιάς έκανε την Τετάρτη την «επανεμφάνιση» του με την έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε τις πρωινές ώρες, δεν ήταν αυτή η αιτία της αναβολής, αλλά η κακοκαιρία στη Ν. Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, η αποστολή του ΟΦΗ ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης αεροπορικώς για την Αθήνα, απ’ όπου επρόκειτο να ταξιδέψει με ανταπόκριση προς την Αλεξανδρούπολη και από εκεί να συνεχίσει οδικώς για την Ξάνθη, όπου θα διανυκτέρευε το βράδυ της Τρίτης, για να ετοιμαστεί ενόψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με τον ΑΟΞ.

Καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν όμως από το μεσημέρι της Τρίτης κι έπειτα τις πτήσεις από και προς Αθήνα, η αποστολή των Κρητικών δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι της για την Αλεξανδρούπολη και έμεινε «κολλημένη» στην Αθήνα, ελπίζοντας ότι – έστω – θα καταφέρει να πετάξει το πρωί της Τετάρτης ώστε να φτάσει λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην Ξάνθη για το ματς.

Μάλιστα οι παίκτες των Κρητικών ξεκουράστηκαν για μερικές ώρες σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας και ξημερώματα Τετάρτης επέστρεψαν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου αρχικά επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο, το οποίο όμως δεν απογειώθηκε ποτέ λόγω της κακοκαιρίας καθώς ματαιώθηκε η πτήση Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, όπως ματαιώθηκαν και οι άλλες πρωινές πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Β. Ελλάδας (Χρυσούπολη, Θεσσαλονίκη), με αποτέλεσμα να ακυρωθεί οριστικά και το ταξίδι της αποστολής του ΟΦΗ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του ΟΦΗ να περιμένουν στο αεροδρόμιο ώστε να βρουν πτήση για να επιστρέψουν στη βάση τους, κάτι που έγινε τμηματικά, καθώς παίκτες «έμπαιναν» σε όποια πτήση πραγματοποιούνταν προς Κρήτη και υπήρχαν κάποιες διαθέσιμες θέσεις. Καθώς όμως οι ιθύνοντες της ομάδας του Ηρακλείου δεν κατάφερναν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για όλους τους παίκτες, κάποιοι περίμεναν στους χώρους του αεροδρομίου, όπου καταγράφηκαν από τον φακό να ξαπλώνουν στις καρέκλες της αίθουσας αναμονής έως ότου τελειώσει η… ταλαιπωρίας τους.

Παρουσιάστηκαν στο γήπεδο διαιτητής – Ξάνθη για τα… τυπικά

Την ίδια στιγμή, καθώς η αναμέτρηση δεν είχε αναβληθεί εκ των προτέρων από την ΕΠΟ, ο διαιτητής Κουμπαράκης (ΕΠΣ Θράκης) με τους βοηθούς του αλλά και η ομάδα της Ξάνθης παρουσιάστηκε κανονικά το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης στο γήπεδο των Πηγαδίων, για το τυπικό της υπόθεσης καθώς έπρεπε να συνταχθεί και να ¨κλείσει¨ το Φύλλο Αγώνα, ο οποίος – σύμφωνα με τις διατάξεις της Ομοσπονδίας – δεν διεξήχθη με υπαιτιότητα του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ωστόσο καθώς έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία για τη μη μετάβαση τους στην Ξάνθη θα κληθούν τις επόμενες ημέρες στα γραφεία της ΕΠΟ, ώστε να δικαιολογήσουν το γιατί δεν βρέθηκαν στην Ξάνθη την ημέρα και ώρα που ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας κυπέλλου κι έτσι να «σφραγιστεί» και τυπικά η αναβολή του αγώνα, ο οποίος θα οριστεί πιθανότατα κάπου μέσα στις 24-26 Ιανουαρίου.

Εξάλλου λόγω της κακοκαιρίας και αντίστοιχων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προχώρησε στην αναβολή των αναμετρήσεων Λεβαδειακός – ΑΕΚ, Άρης-Ολυμπιακός, Λαμία-Ατρόμητος Αθηνών, Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα, το ματς Παναθηναϊκός – Κισσαμικός ήταν προγραμματισμένο για χθες ενώ έγιναν μόλις δύο από τα οκτώ παιχνίδια της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδας, αυτά ανάμεσα σε Τρίκαλα – Αστέρα Τρίπολης (0-2) και Παναιτωλικό – ΠΑΟΚ (0-2).

Στρέφει την προσοχή στο κυριακάτικο ματς με ΠΑΣ Γιάννινα

Εν τω μεταξύ, αν και ο αγώνας είχε αναβληθεί εκ των προτέρων λόγω της μη προσέλευσης της αποστολής του ΟΦΗ, η χιονόπτωση «άσπρισε» τα πάντα στο Αθλητικό Κέντρο Πηγαδίων κι έτσι οι παίκτες της Ξάνθης προπονήθηκαν σε λευκό τοπίο. Με αυτό τον τρόπο η ξανθιώτικη ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τον επόμενο αγώνα της, αυτόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα που είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή 15/01 στις 17:15 στο «Xanthi FC Arena», με την ελπίδα βέβαια να έχουν λιώσει τα χιόνια και να μην προκύψει νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Για τον (εξ αναβολής) αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Χρήστος Λισγάρας όπως και ο Κάσα Καμαρά που είχε δηλωθεί από την Ξάνθη για να εκτίσει την ποινή των 4 κίτρινων καρτών που είχε συμπληρώσει.

Αντίθετα επέστρεψε στη διάθεση του Λουτσέσκου ο τιμωρημένος Μπαξεβανίδης που εξέτισε την ποινή του στο ματς με τον Ολυμπιακό ενώ οι τραυματίες Λάζιτς και Ντε Λούκας ανεβάζουν ρυθμούς και πιθανόν να τεθούν στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ.

SUPER LEAGUE

11η (εξ αναβολής) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Ηρακλής – Κέρκυρα (NS2)

17.15: Βέροια – Λεβαδειακός (NS1)

19.30: Πλατανιάς – Ολυμπιακός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

15.00: Λάρισα – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

17.15: Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)

17.15: Αστέρας Τρ. – Παναιτωλικός (NS4)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – Πανιώνιος (NS3)

19.30: Παναθηναϊκός – Α.Ε.Κ. (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 37

2. Πανιώνιος 25

3. Ξάνθη 25

4. Παναθηναϊκός 25

5. ΠΑΣ Γιάννινα 22

6. Α.Ε.Κ. 21

7. Ατρόμητος Αθ. 21

8. Π.Α.Ο.Κ. 20**

9. Πλατανιάς 20

10. Παναιτωλικός 16

11. Αστέρας Τρ. 15

12. Κέρκυρα 13

13. Λάρισα 13

14. Λεβαδειακός 12

15. Βέροια 8*

17. Ηρακλής 7*

* Βέροια – Ηρακλής έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

** Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …