Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ηλεκτροσόκ στους Ξανθιώτες από την ΔΕΗ

Ηλεκτροσόκ στους Ξανθιώτες από την ΔΕΗ

0
dei 003

Ταλαιπωρία από τις πολύωρες διακοπές ρεύματος . Μεγάλη βλάβη σε 4 σημεία του υπογείου δικτύου

1 φορά στα 50 χρόνια συμβαίνουν τέτοιες βλάβες, λέει ο διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης. Αιτία η υπερφόρτωση. Αποκαταστάθηκε η βλάβη αλλά… και πάλι έπεσε το ρεύμα

«Μας άλλαξε τα φώτα» η ΔΕΗ από τις αρχές της εβδομάδας με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος ανά περιοχές της πόλης. Τα προβλήματα που προκάλεσαν αυτές οι ξαφνικές και διακοπές ήταν πολλά και διάφορων μορφών ωστόσο είχαν κοινό παρανομαστή την ταλαιπωρία και τον εκνευρισμό των πολιτών που οφείλεται κυρίως γιατί η ΔΕΗ δεν ενημέρωσε με ανακοίνωσή της και ευλόγως οι πολίτες …έσπασαν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα στο Τμήμα των Βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης προκειμένου να πληροφορηθούν για το χρόνο που θα διαρκέσει η διακοπή.

Ηλεκτροσόκ: Χωρίς ρεύμα μέσα το κρύο –Πανικός στα ασανσέρ – «Γαλλικά» από τους μαγαζάτορες…

Μεγάλο πρόβλημα θέρμανσης αντιμετώπισαν οι βόρειες περιοχές της πόλης (πάνω από την οδό 40 Εκκλησιών) καθώς οι διακοπές ήταν πολύωρες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που ήταν μικρότερης διάρκειας. Παγωμένα τα διαμερίσματα που θερμαίνονται με κλιματιστικά ή με καλοριφέρ και οι μόνοι που δεν είχαν πρόβλημα ήταν αυτοί που θερμαίνονται με ξυλόσομπες ή τζάκια. Υπήρξαν αρκετοί που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ και αντίστοιχη ήταν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Βλάβες παρουσιάστηκαν σε υπολογιστές και αρκετοί ήταν αυτοί που καθυστέρησαν στην εργασία τους. Πολλοί επαγγελματίες ιδιαιτέρως αυτοί με ευπαθή τρόφιμα έσυραν τα εξ αμάξης στην ΔΕΗ φοβούμενοι ζημιές εξαιτίας της μεγάλης χρονικής διάρκειας των διακοπών ενώ προκλήθηκε και μια πυρκαγιά σε διαμέρισμα εξαιτίας ανάφλεξης της εστίας της κουζίνας όταν επανασυνδέθηκε το ρεύμα.

1 φορά στα 50 χρόνια συμβαίνουν τέτοιες βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ!

saris-deiΑυτή την φράση χρησιμοποίησε ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής για να περιγράψει το μέγεθος της βλάβης που προκλήθηκε στο υπόγειο δίκτυο της πόλης μας. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» εντοπίστηκαν 4 ταυτόχρονες βλάβες σε διαφορετικά σημεία του δικτύου γεγονός πολύ σπάνιο όπως είπε που αφαιρούσαν την δυνατότητα στα τεχνικά συνεργεία να τα εντοπίσουν και να τα αποκαταστήσουν. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτό δεν το συναντήσει εδώ και 30 χρόνια! Χρειάστηκε δε η συνδρομή συνεργείου και από την Θεσσαλονίκη για την αποκατάσταση των βλαβών. Αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την εκτεταμένη βλάβη ο κ. Σαρρής το απέδωσε στα μεγάλα φορτία που δέχεται το δίκτυο λόγω της αυξημένης κατανάλωσης που δημιούργησαν τις συνθήκες να εμφανιστούν αυτά τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα.

Αποκαταστάθηκε η βλάβη αλλά… και πάλι έπεσε το ρεύμα

Καταλήγοντας ο κ. Σαρρής είπε ότι την Τετάρτη θα έχει ρεύμα όλη η πόλη και ευελπιστεί πως δεν θα υπάρξουν άλλες διακοπές ωστόσο τον διέψευσε η πραγματικότητα καθώς στις 3.30 υπήρξε στιγμιαία διακοπή στην ευρύτερη περιοχή της Σταθμού όπου βρίσκονται τα γραφεία της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», ικανή ωστόσο να δημιουργήσει μια αναταραχή και ανησυχία για επανάληψη του φαινόμενου. Να σημειώσουμε επίσης πως ο κ. Σαρρής επεσήμανε πως δεν υπήρχε σκοπιμότητα στο γεγονός ότι δεν απαντούσαν τα τηλέφωνα της ΔΕΗ αλλά ήταν τόσος ο φόρτος των γραμμών που δεν επαρκούσαν οι υπάλληλοι.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …