Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η ποντιακή πίτα μοίρασε επαίνους σε 15 αριστούχους

Η ποντιακή πίτα μοίρασε επαίνους σε 15 αριστούχους

0
pita 1

Ευχές και έπαινοι για τη δράση του συλλόγου Ποντίων από την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία της Ξάνθης

Σημείο αναφοράς η διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στο Αμοιρίδιο

Ευχές για «Καλή Χρονιά» και επιτυχία στις δράσεις του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης με ορόσημο για το 2016 την διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Ξάνθη και έγινε αναφορά τόσο από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Θεόδωρο Ρωμανίδη όσο και από τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο κύλησε η εκδήλωση κοπής της ποντιακής πίτας.

kosmosΕυχές και έπαινοι για τη δράση του συλλόγου Ποντίων από την θρησκευτική και πολιτική ηγεσία

Στην εκδήλωση παρέστη και ευλόγησε την πίτα ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στο σύλλογο για τη δράση του και τις πρωτοβουλίες του για την διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης του Πόντου καθώς και το κοινωνικό αποτύπωμα που έχει όλα αυτά τα χρόνια στην Ξάνθη. Παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης Κωνσταντίνος, ο οποίος μάλιστα απέδωσε τα εύσημα στον κ. Ρωμανίδη επισημαίνοντας πως ότι «ζητάει είναι στα μέτρα του εφικτού», ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, που θυμήθηκε το Φεστιβάλ και ευχήθηκε «να μας…ανατριχιάζετε πάντα όπως κάνατε με το Φεστιβάλ, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος, που αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει ο δήμος Αβδήρων και ο βουλευτής κ. Στογιαννίδης Γρηγόριος που έκανε μια πολιτική ευχή, η χώρα μας το 2017 να βγει από την επιτροπεία. Παρόντες επίσης ήταν η πολιτευτής κα Γεωργία Ανδρέου, ο πρόεδρος του Δ.Σ Ξάνθης κ. Δρεμσίζης Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Ηλιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ Αμοιρίδης Μιχάλης, εκπρόσωποι του Δ’ΣΣ και της Αστυνομίας , ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών κ, Γεωργιάδης Γιώργος, ο πρόεδρος του γηροκομείου κ. Παπαχρόνης Γιάννης, οι Πρόεδροι των Συλλόγων Εβριτών, των Σαρακατσαναίων, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης Παναγιώτης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι , σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου πολλά μέλη και παιδιά μελών.

vraveysi 1Βράβευσε 15 αριστούχους μαθητές ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης

Με το αρχαίο ρητό «Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθους έπαινος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Ρωμανίδης κήρυξε την έναρξη της καθιερωμένης βράβευσης των αριστούχων μαθητών, παιδιά των μελών του Συλλόγου που αρίστευσαν στα Σχολεία τους ή πέτυχαν σε ΑΕΙ ΤΕΙ καλώντας έναν ένα τους επισήμους να αποδώσουν τον έπαινο. Σημείωσε δε πως στόχος είναι η επιβράβευση των προσπαθειών τους στην κατάκτηση της γνώσης.Τα παιδιά του Γυμνασίου που επαινέθηκαν είναι: Χατζηφωτιάδου Ανδρονίκη-Αργυρώ, Αρτεμίου Μαρία-Στεφανία, Αλεξιάδου Αθηνά, Καραμανώλη Σοφία, Παπαδοπούλου Μαρία –Ραφαηλία, Μακρίδου Άννα, Σίντου Ευαγγελία, Κουμουλίδης Χρήστος. Τα παιδιά του Λυκείου: Κέλλερ Γεώργιος, Κυρλίδης Ελευθέριος, Μακρίδης Βασίλειος.Επιτυχόντες σε ΑΕΙ: Λάϊτσας Ιωάννης, Μιχοπούλου Κωνσταντίνα, Παπαδόπουλος Χρήστος. Επιτυχόντες ΤΕΙ: Ιωαννίδου Γεωργία.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…