Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ευχές για τη νέα χρονιά στο σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης

Ευχές για τη νέα χρονιά στο σύλλογο Μικρασιατών Ξάνθης

0
mikrasiates pita1

Σε εκδήλωση με πολύ κόσμο, ζεστή ατμόσφαιρα, πλούσιο μπουφέ και παραδοσιακούς χορούς έκοψε τη βασιλόπιτα του ο σύλλογος στα γραφεία του

Πολύς κόσμος, μέλη και φίλοι του συλλόγου Μικρασιατών Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες» βρέθηκαν την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του συλλόγου και στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, ενώ οι αρχές του τόπου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, όπως και κοινωνικών φορέων, έδωσαν το παρών, προκειμένου να τιμήσουν το σύλλογο για την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, τη συμβολή του στην ανάδειξη του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής και την ενεργή του συμμετοχή με μεράκι και ζωντάνια σε ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Ξάνθη και όχι μόνο.

Τις ευχές του για τη νέα χρονιά έδωσε ο Μητροπολίτης στα μέλη του συλλόγου και τους παρευρισκόμενους, και στη συνέχεια το λόγο πήρε η νέα πρόεδρος του συλλόγου Γόνη Βλαχοπούλου που απηύθυνε τις δικές της ευχές εκ μέρους του συλλόγου.

Η τυχερή της χρονιάς ήταν μια γυναίκα μέλος του συλλόγου, που κέρδισε το φλουρί και μαζί του ένα τουμπερλέκι.

Οι γυναίκες του συλλόγου Μικρασιατών μετά το πέρας της τελετής περιποιήθηκαν τους προσκεκλημένους τους, προσφέροντας καφέ και κεράσματα, από τον πλούσιο μπουφέ, ενώ δεν έλειψαν και η νότα της παράδοσης, καθώς αυτοσχέδια διοργανώθηκε χορευτικός κύκλος με γυναίκες που χόρεψαν και τραγούδησαν μικρασιάτικα τραγούδια.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα Μωρά στη Φωτιά επιστρέφουν στις 20 Απριλίου στην Ξάνθη

Μαζί τους οι «Λάχνισμα» από την Ξάνθη Ο Στέλιος Σαλβαδόρ και τα Μωρά στη Φωτιά, επιστρέφου…