Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Η «Sarkothymia» έρχεται το Σάββατο στην Balkan Art Gallery

Η «Sarkothymia» έρχεται το Σάββατο στην Balkan Art Gallery

0
pouliasi

Η Ειρήνη Πουλιάση παρουσιάζει την σάρκα, υλική και εξαϋλωμένη

«Η ανθρώπινη ψυχική κατάσταση περιορίζεται από την μορφή και την ύλη της σάρκας. Η φύση μας προβάλλεται σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου το σώμα εξαϋλώνεται και μένει το ον. Το ότι γνωρίζουμε την ύπαρξη αυτού του παράλληλου σύμπαντος, δεν σημαίνει ότι ξέρουμε και τι είναι. Συνεπώς δημιουργούμε μια μυθοπλασία και ένα ανθρώπινο καθρέφτισμα του μυαλού μας. Αρνούμαστε το γεγονός ότι η ύπαρξη μας βρίσκεται χαμένη και ορισμένη σε ένα σημείο “μέσα στην αδιάφορη απεραντοσύνη του σύμπαντος όπου βρέθηκε κατά τύχη” και προβάλουμε την σάρκα μας ως ένα μορφικό όριο.

Από τη μονάδα στην ολότητα και από εκεί στο τοπίο, τα έργα παρουσιάζουν την ύλη να μπαίνει σε έναν φαύλο κύκλο τον οποίο η εγωκεντρική μας φύση αρνείται να δεχτεί. Λεπτές μορφές μεταμορφώνονται μέσα από τα όρια του ανθρώπινου νου και ο θεατής μένει με μια επιτάφιο, για την πραγματική υλική μας ουσία. Ένα κομμάτι του πρότζεκτ Osteotopia, ενός προσωπικού οπτικού αφηγηματικού μέσου με σκοπό να προτείνει καλλιτεχνικά την αποσύνθεση και την αφήγηση του χρόνου στο ανθρώπινο σώμα και την υλικότητα αυτού ως σύμβολα μιας υπαρξιακής ταυτότητας».

sarkothymiaΣτις 7 Ιανουαρίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης της Ειρήνης Πουλιάση, που θα διαρκέσει έως τις 2 Φεβρουαρίου 2017 με ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18:00-21:00 στον χώρο της Balkan Art Gallery, Ιωακείμ Σγουρού 8. Τηλέφωνο για πληροφορίες: 693 820 4566

Ειρήνη Πουλιάση

Η Ειρήνη Πουλιάση γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα, σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο. Η δουλειά της βρίσκεται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη του Σπηλαίου Πολύφημου Μαρωνείας

Συμμετοχή του Δήμου σε δύο προγραμματικές συμβάσεις ύψους 800.000 ευρώ   Στη συνεδρία…