Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εγκρίθηκαν 2 θέσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης και μια θέση στον δήμο Μύκης

Εγκρίθηκαν 2 θέσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης και μια θέση στον δήμο Μύκης

0
nosokomeio 3

49 προσλήψεις στους δήμους της ΑΜΘ

Την κατανομή χιλίων πεντακοσίων ενός (1.501) συνολικά ατόμων σε ΟΤΑ α΄Βαθμού (Δήμους) και Νομικά Πρόσωπα αυτών, για το 2017, αποφάσισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.Η ολοκλήρωση διορισμού θα πραγματοποιηθεί μετά την 1-1-2017

Oι θέσεις στους ΟΤΑ της ΑΜΘ

Φορέας

Θέσεις

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ Δ.Τ. «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ»

ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

4

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

4

ΔΕ ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΥ- ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΥ

4

 

ΔΕ ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΥ- ΠΑΙΔΟΚΟΜΟΥ

5

 

ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

1

 

ΥΕ ΒΟΗΘΩΝ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

2

 

ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

3

 

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΝΠΔΔ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ»

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ

2

ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΕΣ

1

 

ΝΠΔΔ ΕΥΝΕΣΤΙΑ ΔΗΜΟΥ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ

3

ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ

1

 

ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

2

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

6

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

1

ΔΕ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΩΝ

1

 

ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ/ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

1

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

2

 

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

1

 

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

1

 

ΔΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η/Υ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Η/Υ)

1

 

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ

1


15 θέσεις για το νοσοκομείο Ξάνθης

Αιτήσεις από 17 έως 31 Ιανουαρίου

1.666 προσλήψεις μονίμων σε νοσοκομεία και ΕΟΦ

Διέξοδο από την ανεργία για χιλιάδες υποψηφίους αποτελεί η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ -η πρώτη του 2017- για την πρόσληψη 1.666 νοσηλευτών, μεταφορέων ασθενών, προσωπικού θαλάμων, μαιών και άλλων ιατρικών και παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Πρόκειται για την προκήρυξη 7Κ/2016, η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με αριθμό 14 30.12.2016, τεύχος ΑΣΕΠ, και προβλέπει την επιλογή υποψηφίων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

15 θέσεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Συγκεκριμένα, θα καλυφθούν 700 θέσεις πτυχιούχων ΤΕΙ, 494 θέσεις αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 348 θέσεις αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης και 124 θέσεις πτυχιούχων ΑΕΙ. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θέσεις είναι οι ακόλουθες:

– ΤΕ Νοσηλευτών, 404 θέσεις,

– ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής, 324 θέσεις,

– ΥΕ Μεταφορέων Ασθενών, 242 θέσεις, και

– ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, 99 θέσεις.

Οι διοριστέοι θα στελεχώσουν 140 νοσηλευτικά ιδρύματα, περιφερειακά ιατρεία, Κέντρα και Μονάδες Υγείας. Στο νοσοκομείο Ξάνθης θα προsληφθούν 15 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν πρώτα ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της προκήρυξης, από τις 17 Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Η υπογεγραμμένη, εκτυπωμένη μορφή της αίτησης, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ έως τις 6 Φεβρουαρίου, ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2016, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 115 10, Αθήνα, αναγράφοντας στον φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Ακόμα δεν έκανε «ποδαρικό» η Κοινωφελή Εργασία στον δήμο Ξάνθης

Στην φάση του ελέγχου των δικαιολογητικών από το αρμόδιο τμήμα του δήμου Ξάνθης, τα οποία υποβάλλουν όσοι επιτυχόντες στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του δήμου Ξάνθης έχουν λάβει παραπεμπτικά από τον ΟΑΕΔ. Όσοι έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αφού αυτά περάσουν τον έλεγχο γνησιότητας αναμένεται τις επόμενες μέρες να αρχίσουν να δουλεύουν, σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα.

Και νέα παράταση για τις 10.000 θέσεις για άνεργους 30 – 49 ετών

Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 16η Ιανουαρίου

Και νέα παράταση για τις 10.000 θέσεις για άνεργους 30 – 49 ετών

Και νέα παράταση δόθηκε από τον ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα πρόσληψης 10.000 ανέργων ηλικίας από 30 έως 49 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 15:00. Το πρόγραμμα επιδότησης 10.000 θέσεων εργασίας εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Πληροφορίες για το πρόγραμμα περιγράφονται στη δημόσια πρόσκληση που έχει δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο site του Οργανισμού www.oaed.gr.

Τα νέα προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ που θα τρέξουν το α΄τρίμηνο

Επτά νέα προγράμματα για εργασία ή και κατάρτιση περισσότερων από 60.000 ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Τα νέα προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ, συνολικού προϋπολογισμού 355,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους, στοχεύοντας κυρίως στην υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι άνω των 50 ετών. Αναλυτικά, τα νέα προγράμματα για ανέργους που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα είναι τα εξής:

Τα νέα προγράμματα

– Εντός Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της νέας γενιάς προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, 8μηνης διάρκειας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σε 274 Δήμους της χώρας για 23.000 ανέργους. Οι δύο πρώτες φάσεις του προγράμματος αφορούν 10.000 άτομα σε 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας. Τα νέα προγράμματα απευθύνονται κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι αποτελούν την πλέον ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Για πρώτη φορά η νέα γενιά προγραμμάτων του υπουργείου Εργασίας εμπεριέχει ένα μείγμα πολιτικής που συνδυάζει την εργασία και την αναβάθμιση των προσόντων του ανέργου μέσα από προγράμματα κατάρτισης στον Τομέα της Πληροφορικής και μέσω σεμιναρίων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 158 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Πρόκειται για το πρόγραμμα μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, εφόσον το επιθυμεί ο άνεργος, για την πρόσληψη προσωπικού σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 10 άτομα, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και άλλων Δημοσίων Φορέων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 60 εκατ. ευρώ αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο αριθμός των ωφελουμένων.

– Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας για 6.000 νέους ηλικίας 25-29 ετών (Β’ Φάση του προγράμματος Εργασιακής Εμπειρίας), συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ.

– Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις για 1575 άτομα (11,5 εκατ. ευρώ).

– Πρόγραμμα υποστήριξης της απασχόλησης ΑΜΕΑ σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε 1000 άτομα (2 εκατ. ευρώ).

– Παράλληλα, επανασχεδιάζεται το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση. Με το νέο σχεδιασμό το πρόγραμμα διαχωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη αφορά στην επιχορήγηση, σύμφωνα με τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό, μεγάλων επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, ενώ η δεύτερη αφορά την επιδότηση, σύμφωνα με το καθεστώς ενίσχυσης de minimis, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων. (60 εκατ. ευρώ).

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…