Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Υπό παραίτηση η Εργοανάπτυξη ΑΜΘ

Υπό παραίτηση η Εργοανάπτυξη ΑΜΘ

0
metios

Ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος ζήτησε τις παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου αλλά παραιτήθηκε όλο το Δ.Σ.

Γιάννης Μπούτος: «Παραιτήθηκα για να διευκολύνω τις εξελίξεις…»

«Τριγμούς» έχει επιφέρει στην παράταξη «Περιφερειακή Αναγέννηση» που έχει τα ηνία της περιφέρειας ΑΜΘ η απόφαση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου να ζητήσει τις παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπρόεδρου της «Εργοανάπτυξης», του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Γάκη. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Μαρκόπουλος ανέλαβε ως πρόεδρος της Εργοανάπτυξης μετά τον θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος και ήταν ο πρόεδρος του φορέα που επιτελεί χρέη Αναπτυξιακής όλης της περιφέρειας. Το γεγονός αυτό καθαυτό πυροδότησε φήμες που ενισχύθηκαν και με τις παραιτήσεις όλου του Διοικητικού συμβουλίου αν και δεν ζητήθηκαν από τον περιφερειάρχη.

Υπό παραίτηση ο πρόεδρος και όλο το Δ.Σ. της Εργοανάπτυξης

Κληθείς από το «Ε» ο κ. Μαρκόπουλος να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν τον περιφερειάρχη κ, Μέτιο να ζητήσει την παραίτησή του καθώς και του κ. Γάκη επεσήμανε δε πως ουδεμία σχέση έχουν με τα σενάρια που διακινούνται από «καλοθελητές» όπως είπε χαρακτηριστικά, που τον φέρουν να έχει πέσει σε δυσμένεια για «άστοχους χειρισμούς τους στο θέμα του διαγωνισμού των Λουτρών των Ελευθερών»: «Ζητήθηκε η παραίτησή μας καθώς λήγει η θητεία του Δ.Σ. της Εργοανάπτυξης και θα οριστεί νέο σχήμα από τον κ. περιφερειάρχη. Όλα τα άλλα που διακινούνται είναι ανακρίβειες που έχουν στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Μην ξεχνάμε ότι εγώ ανέλαβα λίγες μέρες μετά τον θάνατο του αειμνήστου Γιώργου Παυλίδη», σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιοδήποτε άλλο σενάριο.

Γιάννης Μπούτος: «Παραιτήθηκα για να διευκολύνω τις εξελίξεις…»

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εργοανάπτυξης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ξάνθης και Έβρου, Γιάννης Μπούτος και Κωνσταντίνος Εξακουστός αντίστοιχα, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους παρότι όπως επιβεβαιώνει ο κ. Μπούτος μιλώντας στο «Ε» δεν τους ζητήθηκαν: «Δεν μας ζητήθηκε να παραιτηθούμε αλλά το κάναμε για να διευκολύνουμε τις εξελίξεις. Επίκεινται ούτως ή άλλως αλλαγές καθώς λήγει η θητεία του διοικητικού συμβουλίου και για τις οποίες αρμόδιος είναι ο περιφερειάρχης που θα ορίσει το νέο διοικητικό συμβούλιο. Δεν παραιτήθηκα για λόγους διαμαρτυρίας αλλά για να διευκολύνω τις εξελίξεις», τονίζει με έμφαση ο κ. Μπούτος.

Οι φήμες και πως συνδέεται η Εργοανάπτυξη με την Ξάνθη

Ωστόσο διακινούνται έντονες φήμες που φέρουν τον κ. Μέτιο να καταλογίζει ευθύνες στον κ. Μαρκόπουλο και Γάκη για την διαδικασία αναζήτησης επενδυτή τον Νοέμβρη για τα Λουτρά των Ελευθερών που δεν καρποφόρησε. Η επαναληπτική διαδικασία που ορίστηκε για τις 15 Δεκέμβρη έχει ήδη ανακληθεί και φυσικά δεν ισχύει. Όπως όλα δείχνουν θα μεσολαβήσει η αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του. Να σημειώσουμε ότι στην Εργοανάπτυξη Α.Μ.Θ., πρώην Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας (ΑΕΝΑΚ), στους στόχους της είναι η οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ανάπτυξη του Νομού Καβάλας και η επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., των Πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των Κοινωνικών και Ιδιωτικών Φορέων του Νομού Καβάλας, η αξιοποίηση, διαχείριση, και υλοποίηση χρηματοδοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, αναπτυξιακών έργων υποδομής, η ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, η προώθηση της τοπικής ανάπτυξης με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η διοργάνωση Συνεδρίων, Ημερίδων κ.α.Τελευταία έγινε λόγος και εκφράστηκαν σκέψεις για την ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του Πολυχώρου Σκέψης και τέχνης (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μ. Χατζιδάκις) της Ξάνθης ωστόσο τίποτε ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…