Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βολές» στο δήμαρχο για ΒΑΑ και Διαχείριση Απορριμμάτων από Μπένη- Καμαρίδη

«Βολές» στο δήμαρχο για ΒΑΑ και Διαχείριση Απορριμμάτων από Μπένη- Καμαρίδη

0
aporimatoforo

«Χρεώνουν» την αποτυχία στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στη δημοτική αρχή

Του επιρρίπτουν ευθύνες και για την τύχη του ΣΔΑΝΞ μετά το πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψήφισε η Περιφέρεια. Αφήνουν αιχμές για «καρέκλες» και κακές συμμαχίες

Με κοινή ανακοίνωση ασκούν σκληρή κριτική στο δήμαρχο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης «Συμμετέχω» και «Ξ.Σ. Νέα Εποχή». Ο Δημήτρης Μπένης και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης επικεντρώνουν την κριτική τους στις επιλογές του δημάρχου για τη σύνταξη του φακέλου και την προετοιμασία της πρότασης για το πρόγραμμα ΒΑΑ, που κατέληξαν σε αποτυχία, καθώς και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που άφησε τον ΣΔΑΝΞ στην «τύχη» του και ψηφίστηκε από την Περιφέρεια ένα πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων, που δεν τον περιλαμβάνει. Μάλιστα του καταλογίζουν αδυναμία συνεργασίας με άλλους δημάρχους και φορείς, καβγάδες για τις «καρέκλες», ατυχείς συμμαχίες και κακή ιεράρχηση προτεραιοτήτων.

Στο ίδιο έργο θεατές

Δυόμιση σχεδόν χρόνια τώρα και αφού πιστεύετε ότι λύσατε σχεδόν όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ξανθιωτών, δηλαδή, καθαρίσατε την πόλη, ανοίξατε το κολυμβητήριο, συμμαζέψατε τα αδέσποτα, αναβαθμίσατε τις τοπικές Κοινότητες, αξιοποιήσατε την Δημοτική περιουσία, προβάλατε τον Δήμο μας ως Δήμο πρότυπο, ανοίξατε τις παιδικές χαρές, έρχεται ξαφνικά μια ”ανόητη” επιτροπή του Υπουργείου και απορρίπτει τις προτάσεις σας για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της πόλης μας, στερώντας έτσι περίπου οκτώμισι εκατομμύρια ευρώ (8.500.000) για έργα. Προτάσεις, που με περίσσια σπουδή αναθέσατε και μάλιστα έναντι αδρής αμοιβής σε κάποιους ”ειδικούς” να ετοιμάσουν, διότι προφανώς θεωρήσατε πως ούτε συμβούλους ικανούς είχατε αλλά ούτε και υπαλλήλους για την σύνταξη της πρότασης. Για την Αντιπολίτευση βέβαια, δεν γίνεται λόγος, διότι εμείς θέλουμε μονίμως, το κακό της πόλης (ποιος μπορεί πραγματικά να ξεχάσει το χιλίων καρδιναλίων ύφος σας, όταν μας επιπλήττατε γιατί τολμήσαμε να μιλήσουμε για προχειρότητες στην κατάθεση της πρότασης.)

Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και το Περιφερειακό Συμβούλιο και παίρνει μια απόφαση για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας, όπου η Ξάνθη όχι μόνο είναι απούσα, όχι μόνο έχει αφήσει να αποφασίσουν άλλοι ερήμην της, αλλά πιθανότατα χάνει και τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (τρεις υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα). Από εκεί λοιπόν που σαν Νομός ήμασταν ο μόνος πρωτοπόρος στην περιφέρεια, με δική μας χωματερή, δικό μας Σύνδεσμο Απορριμμάτων και οργανωμένο σύστημα διαχείρισης, φτάσαμε ουραγοί και μη υπολογίσιμοι. Βέβαια εσείς ”κάνατε ότι μπορούσατε”, ήσασταν σχεδόν μονίμως απών από κάθε σύσκεψη για τα απορρίμματα και αντί να επενδύσετε στους Δημάρχους της Περιφέρειας μας, επενδύσατε στον κ. Πατούλη. Κάτι που σας στέρησε από βασικούς συμμάχους. Αφήσατε να κατηγορούνται οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Ξάνθης για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ δεν κάνατε καμία επαφή μαζί τους. Βέβαια το ανάστημα σας το σηκώσατε, αλλά, μόνον όταν καυγαδίζατε με τον κ. Μίχογλου για την καρέκλα του Προέδρου του Συνδέσμου και αφού βέβαια γίνατε Πρόεδρος, καθίσατε πάλι αναπαυτικά, για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το ίδιο έργο.

Αν δεν το καταλάβατε ακόμη, στο ίδιο έργο θεατές δεν είμαστε εμείς, αλλά εσείς. Εμείς από την αρχή καταλάβαμε ότι το έργο αυτό ήταν κατώτερο των περιστάσεων και όχι αντάξιο της Ξάνθης και των Ξανθιωτών. Το θέμα όμως είναι πότε θα το καταλάβετε εσείς. Μέχρι τότε βέβαια, επειδή η πόλη δεν αντέχει άλλο, θα σας προτείναμε να ασχοληθείτε μόνο με την φωταγώγηση των δένδρων, τις παρελάσεις, τις γιορτές, τις φιέστες και τις βραβεύσεις και αφήστε εμάς να ασχοληθούμε με τα σοβαρά. Δεν θέλουμε τίποτε και όλα τα πρόσημα στον απολογισμό δικά σας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …