Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος φέρνει στο ΔΥΟ «Παράξενα τραγούδια»

Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος φέρνει στο ΔΥΟ «Παράξενα τραγούδια»

0
kontopoulos paraksena tragoudia

Παρουσίαση του νέου δίσκου του ταλαντούχου μουσικού της πόλης μας

Μετά το «Όλα Είναι Αλλού» του 2011, ο Βαγγέλης Κοντόπουλος επιστρέφει με καινούργια τραγούδια στη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο: «Παράξενα Τραγούδια». Στο δίσκο αυτό για πρώτη φορά ‘’μεταμφιέζεται’’ και σε ερμηνευτή των τραγουδιών του. Την μουσική υπογράφει ο ίδιος και τους στίχους οι: Θεοδόσης Βογιατζής, Κατερίνα Θεριουδάκη, Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, Θωμαή Μπινοπούλου, Γιώργος Φραντζολάς και Βαγγέλης Κοντόπουλος. Ακόμα υπάρχουν δύο τραγούδια σε ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και ένα σε ποίηση Φρανσουά Βιγιόν. Ενορχήστρωση, υπεύθυνος παραγωγής: Βαγγέλης Κοντόπουλος.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:30 θα παρουσιαστεί ο νέος δίσκος στο βιβλιοπωλείο ΔΥΟ της οδού Βενιζέλου. Προλογίζουν οι: Γιώργος Φραντζολάς και Παναγιώτης Κούδας. Τραγούδια του δίσκου θα ερμηνεύσει ο συνθέτης Βαγγέλης Κοντόπουλος (φωνή-μπάσο) και ο Αλέξανδρος Κεβόπουλος (φωνή-κιθάρα)

Βαγγέλης Κοντόπουλος

kontopoulosΟ Βαγγέλης Κοντόπουλος γεννήθηκε στο Krnov της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα 15 χρονών. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Με το συγκρότημά του πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά τον συναντούμε και σε solo εμφανίσεις. Συνεργάστηκε επίσης σε συναυλίες και στη δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής σκηνής.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα «Παράξενα Τραγούδια» και ήδη κυκλοφορούν τρεις προσωπικοί του δίσκοι: «Σαν το νερό που κυλάει», το ζωντανά ηχογραφημένο “Solo live performace in museum” και το «Όλα Είναι Αλλού» με ερμηνευτές τον Χρήστο Θηβαίο, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Μάκη Σεβίλογλου, Μαρία Λούκα και το συγκρότημα «Οn the road». Με τον κλασικό κιθαρίστα Γιάννη Γιακουμάκη δημιουργούν το συγκρότημα ΝΟΣΤΟΣ με ερμηνεύτρια τη Ματίνα Μάστορα και τον Δημήτρη Παναγούλια στα κρουστά. Διασκευάζουν γνωστά δημοτικά και λαϊκά τραγούδια, τα οποία κυκλοφορούν στον ομώνυμο δίσκο “Nostos”. Η πιο πρόσφατη συνεργασία του είναι με το συγκρότημα «7000 Watt», όπου έχει αναλάβει και την πρώτη τους δισκογραφική παραγωγή.

Συνεργασίες στη δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις: Αλερετούρ, Άγαμοι Θύται, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Στάθης Παχίδης, Γιώργος Ανδρέου, Τάνια Τσανακλίδου, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Λευτέρης Χριστοφής, Γιώργος Φραντζολάς, Νίκος Τουλιάτος, Κώστας Μαγγίνας, Τηλέμαχος Μούσας, Νίκος Ζούδιαρης, Τάκης Φαραζής, Chico Freeman, Blaine Reininger, Balkanatolia, Roland Hofman, Peter Saltsev, Paul Wertico, κ.ά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…