Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα «Τυφλά» χτυπήματα για μετρητά από διαρρήκτες σε καταστήματα της πόλης

«Τυφλά» χτυπήματα για μετρητά από διαρρήκτες σε καταστήματα της πόλης

0
diarixi dec161

«‘Άνοιξαν» το παράρτημα «Τελεία και Παύλα» στην πάροδο Μπρωκούμη. «Άνοιξαν» κατάστημα Λευκών Ειδών στο Παζάρι

Σύσκεψη σήμερα υπό τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή και τις αστυνομικές αρχές της Ξάνθης για την εγκληματικότητα του Δροσερού


Ανησυχητικές διαστάσεις εκλαμβάνει η εγκληματικότητα στην πόλη μας αφού καθημερινά είναι τα «χτυπήματα» με διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα και σπίτια από συμμορίες που συνήθως έχουν έδρα το Δροσερό και μάλιστα ένα συγκεκριμένο σημείο του συνοικισμού που θεωρείται το πιο υποβαθμισμένο.

diarixi dec162

«‘Άνοιξαν» το παράρτημα «Τελεία και Παύλα»

Σπασμένη την τζαμαρία του καταστήματός «Τελεία και Παύλα», που βρίσκεται το παράρτημα της εκτυπωτικής επιχείρησης επί της παρόδου της Μπρωκούμη, βρήκε η ιδιοκτήτρια το πρωί όταν πήγε να το ανοίξει. Άγνωστοι προσπάθησαν να το διαρρήξουν παραβιάζοντας την κλειδαριά ωστόσο επειδή απέτυχαν καθώς αυτή ήταν βιδωμένη στο πάτωμα έσπασαν την τζαμαρία ανοίγοντας ένα μικρό άνοιγμα απ’ όπου και εισήλθαν στο κατάστημα. Από την κατάσταση που το άφησαν φαίνεται πως έψαχναν για χρήματα και επειδή δεν βγήκαν έφυγαν άπραγοι χωρίς να πειράξουν τον υπολογιστή. Προκάλεσαν μόνο φθορές στο κράσπεδο και στην τζαμαρία. Όπως μας ανέφερε η ιδιοκτήτρια κα Αθηνά κι άλλες φορές το κατάστημά της έχει γίνει στόχος διάρρηξης και ίσως να ευθύνεται και το γεγονός ότι στην πάροδο Μπρωκούμη επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Υπάρχει μια λάμπα του δήμου που όμως παραμένει σβηστή τουλάχιστον τα 5 τελευταία χρόνια κι απ’ αυτό επωφελούνται οι δράστες. Η κα Αθηνά κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία η οποία πήρε δακτυλικά αποτυπώματα.

«Άνοιξαν» κατάστημα Λευκών Ειδών στο Παζάρι

Το ίδιο συνέβη και σε κατάστημα Λευκών Ειδών επίσης βραδινές ώρες της Πέμπτης με ξημερώματα Παρασκευής. Ο ιδιόκτητης του βρήκε παραβιασμένη την κλειδαριά του επάνω ορόφου.Ωστόσο δεν είχε αφήσει χρήματα στην ταμειακή και οι δράστες έφυγαν άπραγοι καθώς τα λευκά είδη δεν τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον. Ο καταστηματάρχης εξέφρασε την αγανάκτηση του καθώς όπως είπε είναι η πέμπτη φορά μέσα στα τελευταία 3 χρόνια που του «ανοίγουν» το κατάστημα. Να σημειώσουμε ότι πολλοί καταστηματάρχες που έχουν γίνει στόχος διάρρηξης δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία ιδίως αν δεν τους κλέψουν προκειμένου να αποφύγουν την διαδικασία.

Σύσκεψη υπό τον Γενικό για την εγκληματικότητα του Δροσερού

Το φαινόμενο παρουσιάζει έξαρση στην πόλη μας και ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές είναι συχνότατες οι επιθέσεις από δράστες μικρά παιδιά για να αφαιρέσουν τσάντες από διερχόμενες γυναίκες ή να ανοίγουν καταστήματα με διαρρήξεις. Όπως αναφέρει ο υποδιοικητής της Α.Δ. Ξάνθης κ. Πασχάλης Γιώρης το ζήτημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας του Δροσερού είναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης σήμερα υπό τον Γενικό περιφερειακό διευθυντή και τις αστυνομικές αρχές της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…