ΣΧΟΛΙΑ 14/12/2016

0
trapezi theodorakis

Χειμωνιάτικα εκλογές

Πολλές προβλέψεις έχει κάνει κατά καιρούς ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων  Βασίλης Λεβέντης. Προχθές έκανε άλλη μια και μάλιστα από του βήματος της βουλής. Προέβλεψε λοιπόν ο κ. Λεβέντης ότι τον Ιανουάριο θα έχουμε εκλογές. Μάλιστα δεν αρκέσθηκε στον μήνα, αλλά προσδιόρισε και την ημέρα των εκλογών. Η οποία κατά τον αγαπητό πρόεδρο, θα είναι η  22η Ιανουαρίου 2017. Δηλαδή λίαν συντόμως ο Τσίπρας θα προκηρύξει εκλογές κατά Λεβέντια πρόβλεψη.

Τώρα μεταξύ μας, δεν μπορώ να φανταστώ εκλογές χειμωνιάτικα…

Γ. Δ.

Νέο κόμμα;

Στην Ελλάδα είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα να δημιουργούνται νέα κόμματα. Δημιουργικό πράγμα θα πει κάποιος και δε θα διαφωνήσω. Μόνο που στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, το φαινόμενο έχει πλέον μεγάλη πέραση και γνωστοί και άγνωστοι ικανοί και μη, επιθυμούν να στήσουν ένα κόμμα για να γίνουν και αρχηγοί.

Ας σοβαρευτούμε όμως. Κι αυτό, διότι υπάρχουν και σοβαρές πρωτοβουλίες από σοβαρούς ανθρώπους. Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι μια μεγάλη ομάδα πολιτικών συζητάει. Συναντιούνται και τα λένε και ετοιμάζονται. Ήδη  έχουν προχωρήσει αρκετά οι ζυμώσεις και ιδού τα ονόματα που θα απαρτίσουν το νέο κόμμα: Άννα Διαμαντοπούλου, Γ. Φλωρίδης, Γ. Ραγκούσης, Στ. Θεοδωράκης, Γ. Δατσέρης, Παν. Καψής, Χ. Θεοχάρης, Αντιγόνη Λυμπεράκη και Δ. Τσιόδρας. Όνομα και αρχηγός του πολιτικού φορέα, προσεχώς.

Γ. Δ.

Συνδικαλιστικό

Φίλος συνδικαλιστής με εμπειρία και προσφορά στον χώρο, μου επεσήμανε προχθές με αφορμή τις εκλογές για την ΑΔΕΔΥ κάτι που πλέον αποτελεί μια συνεχόμενη υπόθεση. Ο παλαίμαχος συνδικαλιστής ανέλυε τις συνεχείς ήττες της  συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ σε Σωματεία, Συλλόγους, Οργανώσεις, Ομοσπονδίες κτλ.

Τόνιζε δε την ήττα στον χώρο των δημοσίων υπαλλήλων και τη νίκη της ΔΑΚΕ. Ένας χώρος προνομιακός μέχρι τώρα για την  κυβερνητική παράταξη που τον έχασε και που θα συνεχίσει να χάνει σε οποιονδήποτε χώρο γίνουν εκλογές όπως έγινε στο Τεχνικό Επιμελητήριο πρόσφατα. Αυτές οι συνεχιζόμενες ήττες αποδεικνύουν, είπε στην ομήγυρη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την όποια ισχύ διέθετε στα συνδικάτα και εν γένει στην κοινωνία.

Γ. Δ.

Συνεχιστές του Ζαλάχα

Να λοιπόν και στις μέρες μας συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται συλλογικά και όχι μόνο ατομικά. Με δυο λόγια, η ελληνική παράδοση ατομικά όπως ο Ζαλάχας και συλλογικά οι μετανάστες κάτοικοι της πόλης του Έσλινγκεν (Esslingen) Γερμανίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενός συμπατριώτη μας και ενίσχυσαν οικονομικά το γνωστό Νηπιαγωγείο Ζαλάχα για να καλύψει κάποιες ανάγκες του. Δεν έχει σημασία το εύρος του ποσού, όσο αυτή καθεαυτή η χειρονομία.

Μάλιστα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η έννοια του ευεργετισμού συνεχίζει και υπάρχει και λειτουργεί στους Έλληνες, περισσότερο σε αυτούς που ζουν εκτός Ελλάδας.

Γ. Δ.

Δράμα: Άλλοι δήμοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη

Φωτιά έπιασε στα «μπατζάκια» της δημοτικής αρχής και τρέχει να υποβάλλει ένσταση για το ΒΑΑ ελπίζοντας άραγε σε τι; Να διορθώσει την βαθμολογία; Μα ήρθε τελευταία η πρόταση της Ξάνθης. Και να γίνει δεκτή το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθεί κάπως όχι όμως να ξεπεράσει και την Καβάλα για να μπει η Ξάνθη με ωρίμαση έργων στο 50%. Ήταν και το κυριότερο κριτήριο που έριξε τον βαθμό της πρότασης αλλά και πολύ σημαντικό. Στο ζήτημα αυτό που το ανέδειξε το «Ε», έχουν γίνει μεγάλα λάθη. Μάλλον από τον δήμο δεν το αντιμετώπισαν με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Αλλά με μια προχειρότητα και επιπολαιότητα και τώρα τρέχουν να κάνουν ενστάσεις για την τιμή των όπλων…

Μικρότεροι δήμοι όπως ο δήμος Δράμας τα πήγε πολύ καλά ήλθε τρίτος και υπάρχει πιθανότητα να πάρει κάποιο μερίδιο. Εμείς όμως είμαστε …δράμα!

Μ.Ξ.

Τώρα στα γεράματα μάθε γέρο P.O.S.!

Το λεγόμενο πλαστικό χρήμα έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και με τον νέο νομοσχέδιο αναμένεται να μπει ακόμη περισσότερο αφού και με τις αποδείξεις αυτές θα χτίζεται το αφορολόγητο και αγορές άνω των 500 ευρώ είναι υποχρεωτικό να γίνονται μόνο με αυτό. Αυτά τα μηχανάκια τα POS και τις κάρτες. Κι όπως κάθε καινούργιο «φρούτο» αυτοί που έχουν δυσκολία να το χωνέψουν είναι βέβαια οι ηλικιωμένοι. Είδαν κι έπαθαν να μάθουν (τρόπος του λέγειν) το ΑΤΜ για να βγάζουν την σύνταξη με τα capital controls και όλοι είχαμε την εμπειρία της …διδασκαλίας μπροστά στα ΑΤΜ σε κάποιο παππού ή γιαγιά. Κάτι ανάλογο θα ζήσουμε και τώρα. Φαντάζομαι την γιαγιά στο σουπερ μάρκετ να πληρώνει με κάρτα. Να βγάζει το χαρτάκι που έχει το pin, να φορά τα άλλα γυαλιά ενώ στο μεταξύ της πέφτει η σακούλα, να σκύβει «παιδάκι μου τι να κάνω;», να ιδρώνει, να πατά αντί άλλων νούμερα, να την βλέπεις και να λες τώρα θα το πάθει το εγκεφαλικό… να μεγαλώνει η ουρά στο ταμείο και μαζί ο εκνευρισμός και η δυσφορία των υπολοίπων…. Σκηνές που θa ζήσουμε στο προσεχές μέλλον…

Μ.Ξ.

«Μενού» με νόημα

Μελετημένο το γεύμα του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ξάνθη, κυρίως λόγω της επιλογής των συνδαιτυμόνων, που αποδίδεται στον Άρη Σαββίδη, με σκοπό να υπάρξει «ο χώρος» για μια παραγωγική συζήτηση και να μάθει από «πρώτο χέρι» ο επικεφαλής του Ποταμιού για τις εστίες δυναμικής επιχειρηματικότητας στην Ξάνθη.

Έτσι, στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο «αλλοτινό καφενείο» της οδού Μ. Καραολή βρέθηκαν ο βραβευμένος αγρότης Νίκος Σπανίδης από το Κουτσό, ο Μπάμπης Χρυσοχοΐδης που έχει εντρυφήσει στα θέματα γεωθερμίας, ο δικηγόρος Μουζαφέρ Καπζά, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Μαίρη Τσιακίρογλου, ο πρόεδρος της ΟΕΕΘ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, οι καθηγητές του ΔΠΘ Γιώργος Καϊτατζής και Σπύρος Μουρούτσος, ο Απόστολος Παπαδόπουλος της γνωστής μονάδας κρέατος, ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τη “Riverland”, ο Σταύρος Αμοιράς από την «Ένα- Σύμβουλοι Ανάπτυξης», ο Σταύρος Κουνής της start up «More Than Themes», ο Παναγιώτης Ανδρέου που παράγει αρωματικά έλαια, ο ερευνητής του «Αθηνά» Γιώργος Παυλίδης, ο μηχανικός από την Καβάλα Σάκης Δελιούσης και δύο ιεροδαδάσκαλοι ο Φαχρή και ο Ταχήρ. Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη ήρθαν ο βουλευτής του Ποταμιού Ιλχάν Αχμέτ, οι συντονιστές του Ποταμιού από Καβάλα Βασίλης Πατέλης, από Κομοτηνή Κρίνα Μενεσελίδου και ο «οικοδεσπότης» Άρης Σαββίδης.

Ε.Δ.

Συζήτηση με τον Σταύρο

Έτσι, το μεσημέρι της επίσκεψης του Σταύρου Θεοδωράκη δόθηκε η δυνατότητα για συζήτηση για θέματα επιχειρηματικότητας που αφορούν ιδιαίτερα την Ξάνθη, σε ένα πρωτότυπο αν μη τι άλλο γεύμα για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, αφού σπάνια οι αρχηγοί έχουν τη δυνατότητα να γευματίζουν με μη παραταξιακά μέλη.

Και ήταν σαφής η πρόθεση να υπάρξει αυτό το περιθώριο, ώστε ο αρχηγός του Ποταμιού να πάρει μία «όσμωση» των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή και αυτών που καταφέρνει να αξιοποιεί.

Ε.Δ.

Ούτε ένας πρωθυπουργός

Ωραία το έθεσε ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης που δεν άφησε κανένα περιθώριο να αμφισβητηθεί το παράπονο από την πλευρά της διοίκησης του ακριτικού πανεπιστημίου, όταν είπε υποδεχόμενος τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι του εύχεται να γίνει και πρωθυπουργός και να επισκεφθεί εκ νέου το ΔΠΘ, αφού «κανείς εν ενεργεία πρωθυπουργός δεν το έχει κάνει ως τώρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποδέχθηκε φυσικά την πρόταση με χαμόγελο και όλοι καταλάβαμε τους αποδέκτες αυτού του σχολίου του κ. Καραμπίνη.

Ε.Δ.

Σέλφι με τους φοιτητές της Πολυτεχνικής

stavros xanthi1

Έκπληξη ομολογουμένως αποτέλεσε για τους φοιτητές του Βασίλη Παπαδόπουλου, αλλά πιθανότατα και για τον ίδιο τον καθηγητή η επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη στην αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος. Ο Σταύρος Θοεδωράκης χαιρέτισε τον καθηγητή και τους μαθητές και βγήκε μαζί τους «σέλφι», ενώ ένας φοιτητής ακούστηκε να λέει στο φίλο του «μια φορά ήρθες στο μάθημα και ήρθε ο Θεοδωράκης». Όσοι τον άκουσαν ξέσπασαν σε γέλια.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…