Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Μποναμά» στην ΑΝ.ΡΟ ετοιμάζει ο δήμος Ξάνθης

«Μποναμά» στην ΑΝ.ΡΟ ετοιμάζει ο δήμος Ξάνθης

0
dimotiko dec16

Πρώτο θέμα στο Δ.Σ. της Τρίτης η συμμετοχή του δήμου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης

Τώρα δεν υπάρχει νομικό κώλυμα που επικαλούνταν ο δήμαρχος;Ανακαλύφθηκε το άρθρο 194 του Καλλικράτη

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» για την Αναπτυξιακή Ροδόπης ετοιμάζεται να δώσει και ο δήμος Ξάνθης αφού φέρνει ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη στο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, την εισήγηση για συμμετοχή του δήμου Ξάνθης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Ροδόπης με 10.000 ευρώ που αντιστοιχούν σε 2.500 μετοχές. Υπενθυμίζουμε πως με το ίδιο ποσό πήραν απόφαση να συμμετέχουν και οι δήμοι Τοπείρου και Αβδήρων.

Τώρα δεν υπάρχει νομικό κώλυμα;

Είναι γεγονός ότι η δημοτική αρχή όλο αυτό το διάστημα κρατούσε μια επιφυλακτική στάση και ο ίδιος ο δήμος κ. Δημαρχόπουλος πολλές φορές είχε προβάλλει νομικό κώλυμα για την συμμετοχή του δήμου Ξάνθης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝ. ΡΟ. Ζήτησε μάλιστα και έλαβε γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία της ΚΕΔΕ και όπως έλεγε ήταν αρνητική λόγω Καλλικράτη, διάταξη του οποίου απαγορεύει από το 2011 τη συμμετοχή των δήμων σε εταιρείες, Αυτό βέβαια δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει τους άλλους δήμους να το παραβλέψουν.

Τώρα ανακαλύφθηκε το άρθρο 194

Τώρα ενστερνίζεται και ο δήμος Ξάνθης αυτή την άποψη επειδή όπως αναφέρει ο εισηγητής του θέματος ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος το άρθρο 194 του Καλλικράτη παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής όταν η εταιρεία είναι μέσα στην ίδια περιφέρεια και μ’ αυτή την νομική κάλυψη εισηγείται θετικά ως προς την συμμετοχή του δήμου. Αναμένεται ωστόσο σφοδρή αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση και όχι ως προς το αν θα πρέπει ή όχι να συμμετέχει ο δήμος Ξάνθης αλλά για το πώς χειρίστηκε το ζήτημα η δημοτική αρχή η οποία εξ αρχής είχε μια επιφυλακτική έως αρνητική στάση παρά το γεγονός ότι έχει την δημοτική ενότητα της Σταυρούπολης που είναι πεδίο δράσης του Leader όχι όμως η πόλη της Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…