Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για τους επόμενους μήνες μετατίθεται η συζήτηση για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

Για τους επόμενους μήνες μετατίθεται η συζήτηση για την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης

0
astyn.epitheoritis dimarxopoulos

Περιοδεία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Μ. Καραμαλάκη και επίσκεψη σε Δήμαρχο Ξάνθης, Αντιπεριφερειάρχη και Αστυνομική Διεύθυνση

Καλό θεωρεί το επίπεδο αστυνόμευσης στην Ξάνθη ο κ. Καραμαλάκης με δυνατότητες βελτίωσης σε επιμέρους θέματα

Τον Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Νικόλαο Μενεξίδη αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Ευάγγελο Γκίκα.

Μ. Καραμαλάκης: «Καλό το επίπεδο αστυνόμευσης στην Ξάνθη»

karamalakis astyn.epitheoritisΤα θέματα που συζητήθηκαν τόσο με τον Δήμαρχο Ξάνθης, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης αφορούσαν τόσο το γενικότερο θέμα της αστυνόμευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, όσο και την αστυνόμευση ενόψει των εορτών. Αμφότεροι, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης τόνισαν την αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ενώ ο κ. Δημαρχόπουλος επεσήμανε και το ζήτημα υποστελέχωσης σε πολλά αστυνομικά τμήματα. Εξερχόμενος από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Καραμαλάκης δήλωσε στο «Ε»: «Θεώρησα, κατά την διάρκεια της επίσκεψής μου στο νομό Ξάνθης, υποχρέωσή μου να επισκεφθώ και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, να συζητήσουμε λίγο τα προβλήματα που απασχολούν τον νομό σας, τα προβλήματα αστυνόμευσης, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή του Νομού και νομίζω πως όπως με διαβεβαίωσε και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η αστυνόμευση βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση εγώ και οι συνεργάτες μου θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα. Είδαμε λίγο και τα θέματα των εορτών για τις μέρες που έρχονται, ως προς την αστυνόμευση, και θα επισκεφθώ και όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, για να έχω μια εικόνα από τους συναδέλφους που εργάζονται, να ακούσω τα προβλήματά τους και να δώσουμε λύση σε αυτά, στον βαθμό που μπορούμε».

Καμία συζήτηση προς το παρόν για επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής

Αναφορικά με το θέμα της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, για το οποίο έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες ερωτήσεις στην Βουλή και οχλήσεις προς κάθε κυβερνητικό ή αρμόδιο παράγοντα που επισκέπτεται την περιοχή, ο κ. Καραμαλάκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο είτε για την λειτουργία της Σχολής παράλληλα με το Κέντρο Κράτησης, είτε για την πλήρη λειτουργία της με όλους τους κοιτώνες. Αυτό που αρκέστηκε να δηλώσει ήταν ότι, το τι μέλλει γενέσθαι με την Σχολή και την επαναλειτουργία της θα τεθεί τους επόμενους μήνες. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Γνωρίζω ότι είναι ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, όμως νομίζω ότι αυτό θα τεθεί τους επόμενους μήνες, αν ανοίξει η Σχολή για την επόμενη σχολική χρονιά, τον Σεπτέμβριο, οπότε θα γίνουν οι νέες προσλήψεις στην Αστυνομία».

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…