Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Γαλάζια» πρωτιά στο Οικονομικό Επιμελητήριο

«Γαλάζια» πρωτιά στο Οικονομικό Επιμελητήριο

0
kalpi

Πρώτη δύναμη στην Ξάνθη η ΠΟΦΕΕ με δύο έδρες για το Οικονομικό Επιμελητήριο Θράκης – Πρωτιά στην ΔΗΚΙΟ στην Ροδόπη και στην Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης στον Έβρο

Εξελέγησαν οι: Φίλιππος Παραστατίδης Μαυρουδής Μέκακας από Ξάνθη για το Οικονομικό Επιμελητήριο Παράρτημα Θράκης

Η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων ΔΗΚΙΟ που πρόκειται στην ΝΔ έκοψε πρώτη το νήμα στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που διεξήχθηκαν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Η ΔΗΚΙΟ αύξησε τις δυνάμεις της περίπου κατά 5 μονάδες από τις εκλογές του 2013, γεγονός που ερμηνεύτηκε από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη ως «νίκη, αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων θέσεων, των θέσεων και των αξιών της ΝΔ και του Προέδρου κ. Κυριάκου Μητσοτάκη!». Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η Π.Δ.Σ.Ο (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) που αύξησε τις δυνάμεις της κατά 2 μονάδες και τρίτη δύναμη η ΠΟΦΕΕ – Συνεργαζόμενες δυνάμεις, ενώ η Δ.Π.Κ. – οι αριστερές οργανώνεις και ειδικότητερα η ΣΥΝΑΡ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ χάνει 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Οι εκλογές στην Ξάνθη για το Π. Τ. – Θράκης – Εκλέγονται Παραστατίδης, Μέκακας με την ΠΟΦΕΕ

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΠΟΦΕΕ στην Ξάνθη που εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για το 7μελές διοικητικό του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παραρτήματος Θράκης και συγκεκριμένα τον Φίλιππο Παραστατίδη που εκλέγεται για 3η φορά και τον Μαυρουδή Μέκακα. Να σημειώσουμε πως οι εκλογές στην Ξάνθη διεξήχθησαν σε αίθουσα στην Π.Ε. Ξάνθης και περιελάμβαναν δύο ψηφοφορίες για το Παράρτημα της Θράκη και για την συνέλευση των αντιπροσώπων στο κεντρικό επιμελητήριο.

Τα αποτελέσματα

Επί συνόλου 145 μελών (οικονομικά τακτοποιημένων με δικαίωμα ψήφου στην Ξάνθη και σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 250 σε Ροδόπη και Έβρο) ψήφισαν 82 και έλαβαν: 59 ψήφους η ΠΟΦΕΕ 14 ψήφους η ΔΗΚΙΟ, 4 η Π.Δ.Σ.Ο, 3 η Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης και από 1 ψήφο οι αριστερές κινήσεις. Να σημειώσουμε πως στην Ροδόπη πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΗΚΙΟ που κατέλαβε 2 έδρες και στον Έβρο η Ανεξάρτητη Κίνηση με 2 έδρες ενώ 1 έδρα κατέλαβε και το Π.Δ.Σ.Ο (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ). Η ΠΟΦΕΕ αύξησε κατά μια τον αριθμό των εδρών της από το 2013. Όπως αναφέρει η πρόεδρος των Λογιστών Ξάνθης κα Ρένα Μπατζακίδου η ΠΟΦΕΕ είναι μια ακομμάτιστη παράταξη που κερδίζει έδαφος κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και φέτος κατάφερε να πάρει 2 έδρες στην Ξάνθη. Ωστόσο η κα Μπατζακίδου δεν ήταν υποψήφια Το ίδιο και ο οικονομολόγος και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τριανταφυλλίδης οποίος σχολιάζοντας το πανελλαδικό αποτέλεσμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι καταδεικνύει μια αλλαγή στην κοινωνία καθώς ευρύτερες κοινωνικές ομάδες αφουγκράζονται το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη και έρχονται κοντά της.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantahopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…