Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Άνοιξε την «αγκαλιά» της και φέτος η «Γειτονιά του Αη-Βασίλη»

Άνοιξε την «αγκαλιά» της και φέτος η «Γειτονιά του Αη-Βασίλη»

0
geitonia paidia 16

Ένας χώρος όχι μόνο για παιδιά, μια ‘’γειτονιά’’ χαράς, αισιοδοξίας αλλά και φιλανθρωπίας

«Αν δεν ήταν το Λύκειο Ελληνίδων, δεν θα υπήρχε η Γειτονιά» δήλωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης, ενώ ο Μητροπολίτης τόνισε πως το μήνυμα των ημερών είναι να μοιραζόμαστε με εκείνους που δεν έχουν

Άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πύλες της στους Ξανθιώτες, μικρούς και μεγάλους, η «Γειτονιά του Αη-Βασίλη» το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Διοικητηρίου. Με την Φιλαρμονική του δήμου Ξάνθης να παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα ζωηρά ξωτικά να τρέχουν και να πειράζουν τα παιδιά και τους δύο Αη-Βασίληδες να μοιράζουν κεράσματα και χαμόγελα στα παιδιά που φωτογραφίζονταν μαζί τους. Ένας χώρος χαράς και αισιοδοξίας, ο οποίος κάθε χρόνο μας βάζει σε γιορτινή ατμόσφαιρα, μακριά από την καθημερινότητα. Ο ρόλος της, μάλιστα, είναι διπλός, αφού εκτός των παραπάνω έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων της από τα γλυκίσματα, τις καραμέλες, τα ζεστά κρασιά και όλα τα προϊόντα που πωλούνται προορίζονται για οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης μας αλλά και κοινωνικές δομές, όπως το Γηροκομείο Ξάνθης.

Π. Στάντζιου: «Η ‘’Γειτονιά’’ δίνει αισιοδοξία, χαρά και ελπίδα και στηρίζει συνανθρώπους μας με τις 41.000 ευρώ που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα»

geitonia glyka 16Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, Πέπη Στάντσιου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η «Γειτονιά» δίνει αισιοδοξία χαρά και ελπίδα να περιμένουμε τις γιορτές της Γέννησης του Θεανθρώπου αλλά και της καινούριας χρονιάς που ανατέλλει. Τόνισε δε ότι πέρα από την γιορτινή ατμόσφαιρα, δίνει την δυνατότητα συνεργασίας, αφού μπορεί να είναι μια προσπάθεια και πρωτοβουλία του Λυκείου Ελληνίδων, αλλά συμμετέχουν σ’ αυτή όλοι οι Ξανθιώτες. Ο δήμος Ξάνθης και η Περιφέρεια, αλλά και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι που συμμετέχουν μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες, καταστήματα της πόλης, εθελοντές μαζί με όλη την τοπική κοινωνία που χαίρεται τον χώρο και με τον οβολό της βοηθά στο να επιτευχθεί ο στόχος της ενίσχυσης και της ανακούφισης κάποιων οικογενειών αυτές τις ημέρες. Όπως σημείωσε: «Η ‘’Γειτονιά του Αη-Βασίλη’’ είναι αυτή που τα τελευταία πέντε χρόνια διέθεσε πάνω από 41.000 ευρώ σε οικογένειες και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Αφήνοντας πίσω μια χρονιά με δυσκολίες, μπορούμε να μοιραστούμε με εκείνους που στερούνται τα απαραίτητα

spitakia glyka 16Την δική του ευχή έδωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος απευθυνόμενος στα παιδιά σημείωσε πως μπορεί να χαίρονται ιδιαίτερα αυτές τις μέρες χωρίς σχολείο και με πολλά δώρα, θα πρέπει όμως να μην ξεχνούν πως ό,τι έχουμε πρέπει να το μοιραζόμαστε με εκείνους που δεν έχουν τίποτα. «Αυτό κάνει και η ‘’Γειτονιά’’, που πρωτοστατεί σ’ αυτή την πρωτοβουλία, αφού από τα έσοδα θα ανακουφιστούν κάποιοι συνάνθρωποί μας», τόνισε ο ίδιος. Από την δική του πλευρά ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ευχαρίστησε το Λύκειο για την όμορφη πρωτοβουλία και όλους τους εθελοντές για τον κόπο που καταβάλλουν νύχτα και μέρα, ώστε να δώσουν μια νότα αισιοδοξίας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…