Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 70 νέοι εθελοντές στον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης

70 νέοι εθελοντές στον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης

0
aponomi

Τελετή Υπόσχεσης Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Απονομή Πτυχίων στους Εθελοντές της Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών – Διασωστών

Πλήθος κόσμου στην τελετή. Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Αυγερινός:« Ο εθελοντισμός είναι δείκτης και δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και μιας χώρας»

Υπόσχεση ότι θα προασπίζουν το ιδεώδες του ανθρωπισμού και θα αποτελούν φορείς «δια του ανθρωπισμού προς την ειρήνην» έδωσαν 70 νέοι Ξανθιώτες εθελοντές του τμήματος Σαμαρειτών – Διασωστών που θα προστεθούν στο δυναμικό του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης. Η τελετή υπόσχεσης καθώς και η απονομή Πτυχίων στους Εθελοντές της Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών – Διασωστών πραγματοποιήθηκε στις 5 μ.μ. του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης παρουσία του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, των βουλευτών Ξάνθης κυρίων Στάθη Γιαννακίδη και Γρηγόρη Στογιαννίδη, του διοικητού του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέα Γερόπουλου, του προέδρου του Δ.Σ. του Γηροκομείου Ξάνθης και του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης κ. Γιάννη Παπαχρόνη. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνης Αυγερινός, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ξάνθης κα Χαρίκλεια Μαργαριτοπούλου, ο Αρχηγός όλης της Ελλάδας των Σαμαρειτών των εκπαιδευτών Διασωστών – Ναυαγοσωστών κ. Μεμέτ Αλή Ζεκί καθώς επίσης και στελέχη από άλλα τμήματα αλλά και πολλοί Ξανθιώτες οι οποίοι καμάρωσαν τα παιδιά και τα συγγενικά τους πρόσωπα σε μια τέτοια ιδιαίτερη στιγμή.

ethelontesΣτο δυναμικό του Ε.Σ. Ξάνθης 70 νέοι εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες

Στις αξίες του Εθελοντισμού καθώς και στην αναγκαιότητα να ενδυναμωθεί στην χώρα μας τόνισε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδος κ. Αυγερινός, ενώ εξήρε το έργο του Π΄Τ. Ξάνθης το οποίο αναγνώρισε ως ένα από τα καλυτέρα τμήματα πανελλαδικά επισημαίνοντας ότι : «Επιτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει αναγνωριστεί από την τοπική κοινωνία», σημείωσε και δεν έκρυψε την χαρά του που: «Δεχόμαστε στους κόλπους μας τους καινούργιους εθελοντές. Χωρίς τους εθελοντές δεν θα υπήρχε Ερυθρός Σταυρός. Ήθελα να τιμήσω τα παιδιά που μετά από επίπονη εκπαίδευση μηνών θα ενταχθούν στο δυναμικό του Ερυθρού Σταυρού και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα ανταποκριθούν απόλυτα στο δύσκολο έργο τους. Αναφερόμενος στο έργο των εθελοντών τόνισε: «Το εθελοντικό κίνημα είναι πολύ σπουδαίο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε εθελοντές που θα είναι υπόδειγμα στην κοινωνία με ήθος με αυταπάρνηση, συλλογικότητα, αλληλεγγύη και αυτοκυριαρχία θέτοντας πάντα το Εμείς πάνω από το Εγώ. Πιστεύω ότι είναι ανάγκη ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία, η πατρίδα μας έχει ανάγκη την παρουσία μας και την βοήθειά μας».

Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: « Ο εθελοντισμός είναι δείκτης και δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και μιας χώρας».

Ο κ. Αυγερινός επίσης ανέφερε πως ο Ερυθρός Σταυρός έχει καταρτίσει ειδικά προγράμματα βοήθειας και σε ακριτικές περιοχές έχουν ξεκινήσει την δράση προσφέροντας και χρήσιμα αναλώσιμα αλλά και διδασκαλία που απευθύνεται κυρίως σε νέα παιδιά προκειμένου να μάθουν τις αρχές του Ερυθρού Σταυρού, του Εθελοντισμό και να σέβονται την διαφορετικότητα και πολιτισμικότητα. Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του Ερυθρού Σταυρού στην προσφυγική κρίση επεσήμανε: «Από την πρώτη στιγμή ήταν παρόντες στην προσφυγική κρίση οι εθελοντές μας διακινδυνεύοντας έως και την σωματική τους ακεραιότητα. Μοιράσαμε πάνω από 1 εκ. δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας, έχουμε βοηθήσει με πρωτοβάθμια φροντίδα πάνω από 300.000 πρόσφυγες – μετανάστες, οι διασώστες μας βοήθησαν 50.000 πρόσφυγες να προσεγγίσουν και πάνω από 20.000 να βρουν τις οικογένειές τους». Να σημειώσουμε πως ο Ερυθρός Σταυρός που ιδρύθηκε το 1922 σήμερα αριθμεί 85 παραρτήματα σ’ όλη την Ελλάδα και 14.000 εθελοντές. Ωστόσο ο κ. Αυγερινός σημείωσε πως το εθελοντικό κίνημα στην Ελλάδα δεν είναι στα επίπεδα των άλλων προηγμένων χωρών: « Υστερεί δυστυχώς γι’ αυτό θέλουμε να δώσουμε ένα κίνητρο σε νέους να γίνουν εθελοντές. Ο εθελοντισμός είναι δείκτης και δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και μιας χώρας». Μιλώντας στο «Ε» ο Αρχηγός όλης της Ελλάδας των Σαμαρειτών των εκπαιδευτών, των Διασωστών ναυαγοσωστών κ. Ζεκί τόνισε: «Η μέρα είναι αφιερωμένη στους εθελοντές που δίνουν την υπόσχεσή τους του ανθρωπισμού προς την ειρήνη και εμείς θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει να είναι κοντά στον συνάνθρωπο». Να σημειώσουμε πως στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό η κα Μαργαριτοπούλου και ο σεβασμιότατος ενώ συντονιστής ήταν ο διευθυντής του Κ.Υ. Εχίνου κ. Πετρίδης. Μετά το πέρας των χαιρετισμών απονεμήθηκαν τα πτυχία στους εθελοντές νοσηλευτικής και στους Σαμαρείτες Διασώστες και τέλος δόθηκε η Υπόσχεση του Εθελοντή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…