Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χαμηλές προσδοκίες για το 10ήμερο των προεκπτώσεων

Χαμηλές προσδοκίες για το 10ήμερο των προεκπτώσεων

0
ekptoseis

Εκφράζει ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών και της αλλαγής της καταναλωτικής συμπεριφοράς τους

Με την ελπίδα να «ζεσταθεί» η αγορά ξεκινούν σήμερα Τρίτη 1 Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, η ενδιάμεση δηλαδή εκπτωτική περίοδος που θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου παρέχοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές για αγορές σε χαμηλότερες τιμές στα χειμωνιάτικα είδη και τόνωση της αγοραστικής κίνησης στα εμπορικά καταστήματα. Να σημειωθεί επίσης ότι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά από τις 11:00 έως τις 20:00.

Ευκαιρία για να «ζεσταθεί» η αγορά αλλά….

Παρά το γεγονός ότι οι εκπτώσεις αποτελούν κίνητρο στους καταναλωτές οι έμποροι έχουν θέσει χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών τους επειδή γνωρίζουν ότι όσο ελκυστικές να είναι οι τιμές πλέον η καταναλωτική συμπεριφορά έχει αλλάξει και έχει επικεντρωθεί μόνο στα απαραίτητα. Έτσι το «κάθε πέρσι και καλύτερα» που λέει συχνά ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου, συνεχίζει να ισχύει όπως επίσης και κατακλείδα του για την λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή: «Δεν λείπει ο χρόνος για ψώνια αλλά το χρήμα…», δεδομένου ότι ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης έχει δηλώσει την αντίθεση του μ’ αυτό το μέτρο. Όπως επίσης σημειώνει ο κ. Μίλκογλου η κίνηση στην αγορά όλο αυτό το διάστημα είναι υποτονική και για μια ακόμη φορά είναι εμφανής η οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών που δίνουν προτεραιότητα στα είδη διατροφής, να καλύψουν δηλαδή τις ζωτικές τους ανάγκες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κλάδος της ένδυσης, υπόδησης να περνάει κρίση και να υφίσταται μια συνεχιζόμενη μείωση του κύκλου εργασιών του. Είναι άλλωστε εμφανές από το ότι τα μαγαζιά που βάζουν λουκέτο είναι στην πλειοψηφία τους εμπορικά.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…