Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με 3 ομάδες και έναν κριτή η Ξάνθη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

Με 3 ομάδες και έναν κριτή η Ξάνθη στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ινδία

0
robotiki olympionikes

Robospecialists και Robomasters από το 1ο ΓΕΛ θα παίξουν… μπάλα, ενώ μετέχουν και οι μικροί filONEs από τον Σύλλογο Ρομποτικής

Αναχωρεί σήμερα η αποστολή με δυναμική εκπροσώπηση της πόλης στην Μαθητική Ολυμπιάδα και αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα

Η πριν από λίγα χρόνια άγνωστη στους πολλούς ρομποτική έχει μπει για τα καλά στην ζωή των Ξανθιωτών, με την μεγάλη ώθηση να δίνεται μετά την περσινή επιτυχία της ομάδας του 1ου ΓΕΛ στο Κατάρ με την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Τα «χρυσά» εισιτήρια για την νέα Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας  από 25 έως 27 Νοεμβρίου έχουν δοθεί από τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas που διεξήχθη στην Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα, όπου διακρίθηκαν στην ομάδα Δημοτικού οι «filONEs» του Συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης και στην κατηγορία ποδοσφαίρου οι δύο ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης «RoboSpecialists» και «RoboMasters». Αφού εντυπωσίασαν με την πορεία τους τόσο στους Περιφερειακούς αγώνες, όσο και τους Πανελλαδικούς, καλούνται τώρα να δώσουν άλλο ένα δυναμικό παρών, εκπροσωπώντας την Ξάνθη και την Ελλάδα στον κορυφαίο μαθητικό διαγωνισμό. Η αποστολή αναχωρεί σήμερα από την Ξάνθη, για να μεταβεί μέσω Θεσσαλονίκης στην μακρινή Ινδία μετά από ένα ταξίδι 11 περίπου ωρών.

Οι συνθέσεις των τριών ομάδων, όπου ξεχωρίζουν οι μικροί Ξανθιώτες

robotiki filonesΣτη Regular κατηγορία του Δημοτικού συμμετέχουν οι νεαροί filONEs, από το νεοσύστατο σύλλογο ρομποτικής Ξάνθης. Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές Λεωνίδας Φελεκίδης, Αλέξανδρος Πανταζίδης και Ηλίας Μπαλαφούτης. Προπονητής της ομάδας είναι ο κ. Παναγιώτης Πανταζίδης. Αν και είναι η πρώτη φορά που ο προπονητής και οι μαθητές του συμμετέχουν σε Ολυμπιάδα, όλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στην πολύ ανταγωνιστική αυτή κατηγορία. Οι άλλες δύο ομάδες από την Ξάνθη συμμετέχουν στην κατηγορία ποδοσφαίρου. Πρόκειται για τις ομάδες του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, το σχολείο που μας χάρισε πέρυσι στην Ολυμπιάδα του Κατάρ το ασημένιο μετάλλιο. Οι RoboMasters αποτελούνται από τους μαθητές Λευτέρη Γιαγκίδη, Ιωσήφ Μποκουράκη και Παναγιώτη Βαρδάρη, ενώ οι RoboSpecialists από τους μαθητές Δημήτρη Παρασκευόπουλο, Σονέρ Χασάνογλου και τον περσινό ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Πανταζίδη. Προπονητής των δύο ομάδων είναι ο καθηγητής πληροφορικής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης Αθανάσιος Μπαλαφούτης.

Χαμηλοί τόνοι, υψηλοί στόχοι από μαθητές και προπονητές

Αν και οι στόχοι των δύο ομάδων παραμένουν υψηλοί, μετά και την περσινή επιτυχία του σχολείου, προπονητής και μαθητές κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και κάθε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη. Χαρακτηριστική εικόνα του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα είναι η δήλωση του αρχηγού τον RoboSpecialists, Αλέξανδρου Πανταζίδη, ο οποίος στην ερώτηση για το ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας του στη φετινή Ολυμπιάδα ανέφερε τα εξής: «Στόχος μας, όπως και πέρυσι στην Ντόχα, είναι να διακριθούμε ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Το γεγονός ότι προερχόμαστε από μία χρονιά που κατακτήσαμε την 2η θέση παγκοσμίως δεν μας προσθέτει έξτρα βάρος, αλλά μας δίνει έξτρα κίνητρο για να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Σίγουρα κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες της ελληνικής αποστολής». Μάλιστα η πόλη μας φέτος έχει και την ιδιαίτερη τιμή να εκπροσωπείται και στο Σώμα των κριτών, καθώς κλήθηκε από τους διοργανωτές ως κριτής στο Νέο Δελχί ο περσινός αργυρός Ολυμπιονίκης Βασίλης Κόκκινος.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…