Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Τραγωδία στο Θρακικό Πέλαγος

Τραγωδία στο Θρακικό Πέλαγος

0
limeniko

Έχασαν την ζωή τους 4 αλλοδαποί από υποθερμία όταν μαζί με άλλους 15 εισήλθαν παράτυπα στην χώρα μας με φουσκωτή λέμβο από τα παράλια της Τουρκίας

Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω κινητού καλώντας το 112 – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τα Λιμεναρχεία Αλεξανδρούπολης – Καβάλας- Εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Θάσου

Τέσσερις άνθρωποι νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της προσπάθειας 19 συνολικά ατόμων αλλοδαπών που επέβαιναν σε μια φουσκωτή λέμβο να εισέλθουν παράνομα στην χώρα μας από την Τουρκία. Πρόκειται για μια υπόθεση που έλαβε χώρα στα δικά μας νερά και συγκεκριμένα στο Θρακικό Πέλαγος και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των Λιμενικών αρχών της περιφέρειά μας οι οποίες «χτένιζαν» κυριολεκτικά όλη τη θαλάσσια περιοχή πολλές ώρες μέχρι να τους εντοπίσουν νοτιοανατολικά της Θάσου και να τους διασώσουν πλην των τεσσάρων που ήταν ήδη νεκροί από υποθερμία.

Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου μέσω κινητού καλώντας το 112

Το σήμα που εξέπεμψαν οι επιβαίνοντες στην λέμβο με κλήση στον διεθνή αριθμό 112 από κινητό ελήφθη από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) τις βραδινές ώρες της Τρίτης και είχε ως στίγμα την θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των Λιμεναρχείων Αλεξανδρουπολης και Καβάλας στην οποία πήραν μέρος διενεργώντας έρευνες πέντε περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ) με την συνδρομή ιδιωτικών σκαφών και περιπλεόντων πλοίων. Επίσης στις έρευνες συνέδραμαν από ξηράς περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ παράλληλα δε απογειώθηκε και ελικόπτερο Super Puma, αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος του Λιμενικού. Το συντονισμό των επιχείρησης είχε το ΕΚΣΕΔ.

Εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Θάσου

Μετά από αρκετές ώρες ερευνών εντοπίστηκε η φουσκωτή λέμβος στις 2 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης από περιπολικό του Λιμενικού στην περιοχή 14 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά της Θάσου. Περισυλλέγησαν 19 αλλοδαποί όλοι άνδρες, 4 από τους οποίους δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι της Καβάλας όπου από γιατρό διαπιστώθηκε ο θάνατος των 4. Οι υπόλοιποι 15 μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι τους έχουν συμπτώματα υποθερμίας αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους ενώ η κατάσταση του ενός κρίνεται σοβαρή.

Όλοι τους είναι υπήκοοι Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και δύο από την Συρία οι οποίοι και φέρονται να είναι οι διακινητές των παράνομων μεταναστών – όπως αναφέρει η εφημερίδα «Χρονόμετρο» Καβάλας. Αναφορικά με τον προορισμό τους σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα το πιθανότερο είναι να επιχείρησαν να περάσουν στην Σαμοθράκη από τα απέναντι τουρκικά παράλια όμως κάποια στιγμή το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητη και το ρεύμα τους έβγαλε στα ανατολικά της Θάσου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…