Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο «μικροσκόπιο» των Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης 3 δήμοι του νομού

Στο «μικροσκόπιο» των Επιθεωρητών Δημόσια Διοίκησης 3 δήμοι του νομού

0
dimarxeio neoclose

Έλεγχοι στο δήμο Τοπείρου για κατατμήσεις έργων και απευθείας αναθέσεις

Έλεγχοι για την “Πολιτεία” στο δήμο Αβδήρων- Έλεγχοι ρουτίνας στο δήμο Ξάνθης

«Φύλλο και φτερό» έχουν κάνει τα κιτάπια των δήμων Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης το προηγούμενο δεκαπενθήμερο και το αξιοσημείωτο είναι πως μόνο στην περίπτωση του δήμου Ξάνθης ο έλεγχος ήταν ρουτίνας και στο πλαίσιο των περιοδικών ελέγχων. Στις περιπτώσεις των δήμων Αβδήρων και Τοπείρου οι ελεγκτές προκλήθηκαν για την διενέργεια ελέγχων μετά από ανώνυμες καταγγελίες.

Στο δήμο Τοπείρου έψαχναν για κατατμήσεις έργων και απευθείας αναθέσεις

dimarxio topeirouΗ καταγγελία αφορούσε την περίοδο τα από τι 1/9/2014 έως τις 30/6 του 2016 δηλαδή τα πεπραγμένα της νυν δημοτικής αρχής όσο αφορά τις αναθέσεις έργων και αν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και αν υπάρχουν βεβαίως και τα έγγραφα και οι εγκρίσεις που επικυρώνουν την νομιμότητα των διαδικασιών. Ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Μίχογλου ερωτηθείς για το θέμα σημείωσε πως : ‘Όλα είναι νόμιμα. Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια… αλλά χτύπησαν λάθος πόρτα».

Έλεγχοι για την «Πολιτεία» στον δήμο Αβδήρων

dimarxio avdiron-emprosΣτο μικροσκόπιο των Επιθεωρητών μπήκε η υπόθεση «Πολιτεία», του Κέντρου Πολλαπλών Χρήσεων του κ. Στέλιου Μωραϊτη και συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά τις διαδικασίες που ακολούθησε ο δήμαρχος Αβδήρων αναφορικά με τις εκκρεμότητες που είχε η άδειά του. Ερωτηθείς ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι ο ίδιος έχει όλες τις άδειες που απαιτούνται για να λειτουργεί και δεν τον αφορούν οι έλεγχοι στον δήμο Αβδήρων. Να σημειώσουμε πως ο δήμος ελέγχθηκε και για θέματα που αφορούν στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τσολακίδης εξέφρασε την διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν ενημέρωσε τον ίδιο και το δημοτικό συμβούλιο για τους ελέγχους που διενεργούνται στον δήμο. Τέλος όπως προαναφέρθηκε στον δήμο Ξάνθης οι έλεγχοι δεν αφορούσαν κάτι συγκεκριμένο και είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…