Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Στο κόκκινο» η «γαλάζια» εκλογική ετοιμότητα

«Στο κόκκινο» η «γαλάζια» εκλογική ετοιμότητα

0
tzavaras knoe16

Μιλά στο «Ε» ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας

«Ο Τσίπρας «απειλεί» με εκλογές με λίστα στέλνοντας μήνυμα προς τους βουλευτές και τους δανειστές». Η ΝΔ ως κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα μειώσει την φορολογία

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΝΔ για εκλογική ετοιμότητα των στελεχών της καθώς οι πολιτικές κεραίες του επιτελείου της λαμβάνουν προεκλογικά μηνύματα από τον Αλέξη Τσίπρα. Η περιοδεία του στη Θράκη, συνοδεία 4 υπουργών καθώς και στοχευμένων εξαγγελιών του προς τους άξονες της ανάπτυξης, της έρευνας και της μειονοτικής εκπαίδευσης, ερμηνεύονται ως προανάκρουσμα εκλογών, αλλά και ως ένας μοχλός πίεσης τον οποίο χρησιμοποιεί ο Πρωθυπουργός και απευθύνεται τόσο ως προς την Κοινοβουλευτική του Ομάδα προκειμένου να πετύχει την συνοχή της, όσο και προς τους δανειστές που δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο των εκλογών ιδιαίτερα στην παρούσα φάση που δεν έχει κλείσει η β΄ αξιολόγηση.

ΝΔ:«Μπλοφάρει» και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας»

Κληθείς να αποκωδικοποιήσει τις κινήσεις Τσίπρα που συνδέονται και με την περιοχή μας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Τζαβάρας προέβη σε μερικές πολύ καίριες επισημάνσεις που καταδεικνύουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες στην πολιτική …σκακιέρα.«Είναι εμφανές ότι ο Πρωθυπουργός όπως έκανε στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τον Βαρουφάκη κάνει το ίδιο και τώρα στην β΄αξιολόγηση με τον Τσακαλώτο. Έμμεσα «απειλεί» με εκλογές στέλνοντας μήνυμα προς τους δανειστές ότι θα χάσουν ένα πρόθυμο συνεργάτη που έχει υπογράψει και υλοποιεί το 4ομνημόνιο ενώ παράλληλα στέλνει μήνυμα και προς τους βουλευτές της Ομάδας του ότι αν δεν πειθαρχήσουν και δεν υπογράψουν το 4ο Μνημόνιο που είναι ήδη έτοιμο – όπως αποκαλύπτει και μια δική του εφημερίδα-θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόωρες εκλογές και μάλιστα με λίστα αφού το 18μηνο από την ημερομηνία των προηγούμενων εκλογών εκπνέει τον Μάρτιο του 2017. Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας μπλοφάρει…», σημειώνει ο κ. Τζαβάρας.

«Η ωραία κοινωνία που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ…»

Συνεχίζοντας, εκφράζει την άποψη πως οι εκλογές με λίστα συμφέρει στον πρωθυπουργό καθώς θα μπουν όλοι αυτοί που: «υπηρετούν την ωραία κοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ! Είναι αυτοί που πριν λίγο καιρό πετούσαν γιαούρτια στις εξέδρες των επισήμων στις εθνικές γιορτές και τώρα έχουν λάβει θέση στις εξέδρες..…», σχολιάζει με καυστικότητα ο κ. Τζαβάρας.

Στην ΝΔ δηλώνουν πανέτοιμοι για εκλογές

Είναι γνωστό πως η ΝΔ έχει ψηλά στην ατζέντα της το αίτημα για εκλογές αφού αποτελεί την κατακλείδα όλων των λόγων του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και καιρό όπως τελευταία έχει αυξηθεί η εκλογική ετοιμότητα λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται: «Είμαστε πανέτοιμοι για εκλογές, είμαστε πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε και μετεκλογικά την κατάσταση», αναφέρει ο κ. Τζαβάρας.

Κ. Τζαβάρας: «Το κράτος έχει συνέχεια …αλλά θα μειώσουμε την φορολογία»

Στο ερώτημα δε αν η ΝΔ ως νικήτρια ενδεχόμενων εκλογών θα αθετήσει τις δεσμεύσεις της χώρας ή θα τις υλοποιήσει ακόμη και σε ένα 4ο μνημόνιο, ο κ. Τζαβάρας είπε εμμέσως πλην σαφώς: «Δεν θα κάνουμε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε ότι θα κάνει και άλλα κάνει. Το κράτος έχει συνέχεια. Αυτό που θα κάνουμε είναι να το νοικοκυρέψουμε. Θα μειώσουμε την φορολογία για να αποδεσμευτούν δυνάμεις που αποτελούν την προϋπόθεση για ανάπτυξη και εγγυώνται θέσεις εργασίας και το ασφαλιστικό που απειλείται με κατάρρευση», καταλήγει ο κ. Τζαβάρας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συναντήθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ με τον βουλευτή της ΝΔ, Άγγελο Συρίγο

Ανάμεσα σε άλλα συζητήθηκε η ανάπτυξη του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Χθες Τρί…