Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σ’ ένα οικόπεδο δυο σχολεία θέλει ο δήμος Αβδήρων

Σ’ ένα οικόπεδο δυο σχολεία θέλει ο δήμος Αβδήρων

0
mousiko xanthis

Ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης πρότεινε στου εκπροσώπους του Εδικού Σχολείου Γενισέας να ανεγερθεί το σχολείο στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου

Επειδή «κόλλησε» στην περιβαλλοντική μελέτη η καταλληλότητα του οικοπέδου που έχει παραχωρεί στο Ειδικό Σχολείο. Το είδαν με καλό μάτι από το Ειδικό Σχολείο – Όχι όμως και από το Μουσικό…

Λύση επιχειρεί ο δήμος Αβδήρων στο ζήτημα της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου Γενισέας (ΕΕΕΕΚ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΕΝΙΣΕΑΣ) το οποίο έχει «κολλήσει» στην γεωλογική μελέτη του οικοπέδου των 6 στρεμμάτων που έχει παραχωρήσει ο δήμος (δίπλα στο Γυμνάσιο της Γενισέας) με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ωρίμανση του έργου ώστε να προχωρήσει στο στάδιο των αδειοδοτήσεων και εν συνεχεία στην χρηματοδότηση και την κατασκευή του.

«Κόλλησε» στην περιβαλλοντική μελέτη το Ειδικό Σχολείο της Γενισέας

Έτσι ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε χθες το πρωί με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ψωμακέλη, τον κ. Χατζηθεοδώρου, εκπαιδευτικό της Ειδικής Αγωγής και Προϊστάμενο του ΚΕΔΔΥ Ξάνθης, του προέδρου του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας αφού εξέθεσε το πρόβλημα που προέκυψε με την γεωλογική μελέτη καθώς – όπως είπε – για την έκκριση της καταλληλότητας του οικοπέδου χρειάζεται έγκριση περιβαλλοντικής μελέτης και υδρολογικής μελέτης και αυτό απαιτεί χρόνο και φυσικά χρήμα από τον δήμο.

Δύο σχολεία σ’ ένα οικόπεδο …

Έτσι προέκρινε ως λύση την ανέγερση του Ειδικού Σχολείου στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στο Μουσικό Σχολείο (λίγο έξω από την Διομήδεια) με το αιτιολογικό ότι υπάρχει μεγαλύτερη ωρίμανση του έργου καθώς βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας και ακολουθεί η έγκριση από το Υπουργείο για να δοθεί το πράσινο φως για την μελέτη και την ένταξη του έργου στο αντίστοιχο μέτρο του ΕΣΠΑ. Εξήγησε δε πως το οικόπεδο είναι 17 στρέμματα και πως – όπως συμφώνησαν και οι μελετητές από τις τεχνικές υπηρεσίες – είναι αρκετό για να συμπεριλάβει τις κτηριακές εγκαταστάσεις και των δύο σχολείων.

Το είδαν με καλό μάτι από το Ειδικό Σχολείο

Η πρόταση κατ’ αρχήν είχε θετική ανταπόκριση από τους συμμετέχοντες στην συνάντηση και μάλιστα μετά το πέρας αυτής μετέβησαν στην περιοχή που βρίσκεται για να το δουν. Ωστόσο επιφυλάχτηκαν για οποιαδήποτε απάντηση προτού το μελετήσουν και το εξετάσουν απ΄όλες τις παραμέτρους.

Όχι όμως και από το Μουσικό…

Να σημειώσουμε πως για την πρόταση του δημάρχου ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου κ. Κουτάκης δήλωσε πλήρη άγνοια και την υποδέχτηκε μάλλον με ειρωνικό τρόπο, εκφράζοντας παράλληλα την ενόχλησή του γιατί ο δήμαρχος Αβδήρων συζητά για θέματα που αφορούν το Μουσικό σχολείο χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους εκπροσώπους του, ενώ σχολιάζοντας το κατά πόσο είναι εφικτή η πρόταση επιφυλάχτηκε απλά να υπογραμμίσει πως στις προδιαγραφές ενός Μουσικού Σχολείου περιλαμβάνονται πολλές κτηριακές εγκαταστήσεις όπως αμφιθέατρο, γυμναστήριο κ.λ.π. και πως ο χώρος δεν επαρκεί και για άλλο σχολείο. Ωστόσο – όπως τόνισε – επίσημη απάντηση θα δοθεί στον δήμαρχο Αβδήρων όταν τους κοινοποιήσει την πρόταση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…