Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οι προτεραιότητες του Χ. Μέτιου

Οι προτεραιότητες του Χ. Μέτιου

0
metios agiasmos1

Επιχειρηματικότητα, Απασχόληση, Κοινωνική Πολιτική

Σύσσωμες παραβρέθηκαν οι αρχές της Περιφέρειας στην τελετή

Σύσσωμες οι θρησκευτικές και πολιτικές αρχές της Περιφέρειας έδωσαν το παρών στην τελετή Αγιασμού του νέου περιφερειάρχη, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον και επισήμως τα καθήκοντά του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα παρουσία των μητροπολιτών Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως και των δύο μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής. Η αίθουσα συσκέψεων και το γραφείο του περιφερειάρχη γέμισαν με κόσμο, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, υπηρεσιακούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Περιφέρεια. Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ, Σ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης, οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην ΑΜΘ από τον Έβρο Α. Δημοσχάκης και τη Δράμα Δ. Κυριαζίδης, καθώς και άλλοι βουλευτές της Περιφέρειας.

Πρώτες προτεραιότητες για τον νέο περιφερειάρχη

metios agiasmos5Ο Χρήστος Μέτιος δέχθηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων, ενώ στις δηλώσεις του έδωσε πρωτεύοντα ρόλο στη θεμελίωση του αναπτυξιακού οράματος του Γιώργου Παυλίδη, στον οποίο, όπως τόνισε οφείλεται και ο ίδιος ο συνδυασμός.

Ο νέος περιφερειάρχης με βάση όσα έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και την αξιοποίηση προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης σε καινοτόμες κατευθύνσεις και με μέριμνα για την ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου, έδωσε έμφαση στον τουρισμό, όπου, όπως είπε, «έχουν γίνει μέχρι σήμερα σημαντικά βήματα», που θα συνεχιστούν με εξωστρέφεια και εφαλτήριο το έτος Τουρισμού στην ΑΜΘ για το 2017, υπογράμμισε την προώθηση έργων σε υποδομές και μεταφορές, όπου, όπως επεσήμανε, «έχουν ήδη ενταχθεί σημαντικά έργα και στο ΕΣΠΑ και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα και το στοίχημα είναι πλέον η υλοποίησή τους» και τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα σημαντικά οφέλη στην Περιφέρεια από την έλευση του φυσικού αερίου στις κεντρικές πόλεις της ΑΜΘ. Ο ίδιος εξήγησε ότι σε όλα τα παραπάνω έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά ο σχεδιασμός και στο επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ενισχυθούν η επιχειρηματικότητα, η καινοτομία, η απασχόληση και η κοινωνική πολιτική.

Τέλος, ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι, όπως είχε δεσμευτεί εξαρχής, «η διοίκηση θα λειτουργήσει συνεκτικά και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά».

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…