Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο εμπορικό κέντρο στην οδό Δαγκλή

Νέα απόπειρα αυτοκτονίας στο εμπορικό κέντρο στην οδό Δαγκλή

0
vovou autoktonia

Νεαρή απειλούσε να πηδήξει στο κενό – Ιδιοκτήτης καφέ στην γειτονιά έσπευσε να την ηρεμήσει μέχρι να παρέμβει η αστυνομία

Εξετάζονται μέτρα για το κτήριο στο οποίο σημειώθηκαν ήδη δύο αυτοκτονίες και αρκετές απόπειρες λόγω της εύκολης πρόσβασης στα μπαλκόνια

«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς… Κάποιοι συνάνθρωποί μας δυστυχώς ζούνε πραγματικά στα “όριά” τους. Δεν έκανα τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από ό,τι θα έκανε ο καθένας μας. Ας μην μπούμε στα προσωπικά θέματα του καθενός, ας ευχηθούμε απλά να μην συμβεί ξανά. Σε κανέναν μας». Με αυτά τα λόγια απάντησε σε όσους έσπευσαν να τον συγχαρούν μέσω facebook ο Δημήτρης Ασβεστάς, ιδιοκτήτης καφετέριας στην οδό Δαγκλή, ο οποίος αργά το απόγευμα της Δευτέρας έγινε αυτόπτης μάρτυρας σε απόπειρα αυτοκτονίας νεαρής στο παρακείμενο εμπορικό κέντρο. Το συγκεκριμένο κτήριο στην συμβολή των οδών Δαγκλή και Τσιμισκή έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, καθώς εκεί σημειώθηκε η αυτοκτονία του 25χρονου που πήδηξε από τον 4ο όροφο το 2015, ενώ στο ίδιο σημείο είχε αυτοκτονήσει το 2013 και ο 16χρονος, βυθίζοντας και οι δύο στο πένθος και την απορία ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Απειλούσε να πηδήξει στο κενό μετά από καβγά με τους γονείς της

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα της Δευτέρας, μια κοπέλα 21 ετών ανέβηκε στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου που ‘’βλέπει’’ στον πεζόδρομο της Δαγκλή και απειλούσε να αυτοκτονήσει. Κινητοποιημένοι από τις φωνές της και μόλις την αντίκρισαν στο μπαλκόνι, άνθρωποι από τα γύρω καταστήματα έσπευσαν προσπαθώντας να την μεταπείσουν. Η νεαρή μουσουλμάνα επιχείρησε να τους μιλήσει για προσωπικό της πρόβλημα, καθώς λίγο νωρίτερα είχε τσακωθεί με την οικογένειά της. Μετά από λίγο πέρασε στην εξωτερική πλευρά του μπαλκονιού, απειλώντας ότι θα πηδήξει αν την πλησιάσουν άλλο, με τον κ. Ασβεστά να προσπαθεί να την ηρεμήσει και να κερδίσει χρόνο. Μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν στο σημείο δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας με πολιτικά, οι οποίοι ανέβηκαν στο μπαλκόνι και την ώρα που την απασχολούσαν οι περίοικοι βρήκαν την ευκαιρία να την ακινητοποιήσουν και την σώσουν. Άμεσα έφτασαν περιπολικά και ασθενοφόρο, που είχαν ειδοποιηθεί, ενώ οι άνθρωποι της Αστυνομίας επιχείρησαν να καθησυχάσουν την εμφανώς ταραγμένη κοπέλα. Την μετέφεραν εν συνεχεία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης προκειμένου να τύχει της αναγκαίας ψυχολογικής βοήθειας και να μιλήσει για το πρόβλημα που την απασχολεί, όπου ειδοποιήθηκαν και οι γονείς της για να την παραλάβουν.

Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στο ίδιο σημείο σε λίγες μέρες

Όπως δήλωσε στο «Ε» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης Ευάγγελος Γκίκας, δύο μέρες πριν από το περιστατικό αυτό σημειώθηκε στο ίδιο κτήριο και άλλη απόπειρα αυτοκτονίας νεαρής μουσουλμάνας που είχε ψυχολογικά προβλήματα. «Προβαίνουν σε απόπειρα αυτοκτονίας είτε για να απειλήσουν, είτε για να τρομάξουν τους δικούς τους, αλλά ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις τι προβλήματα έχει ο κάθε άνθρωπος και σε τι μπορεί να οδηγηθεί τελικά», ανέφερε ο ίδιος. Ήδη η Αστυνομική Διεύθυνση προγραμματίζει να καλέσει τους ιδιοκτήτες της οικοδομής, ώστε να βρεθεί μια λύση και να παρθούν μέτρα, για να αποτρέπεται η εύκολη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους του κτηρίου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…